Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
reddox
x 232

Neostrada TP

Post autor: reddox » 24 lut 2007, 0:50

Ja zrezygnowałem z neostrady na rzecz chello. Z telefonu też na rzecz Era stacjonarny. Teraz dzownią nawet 2x dziennie i pytają czy nie chcę skorzystać z promocji tak poprostu jakbym nie miał wcześniej neostrady, a było powiedziane, że jak ktoś zrezygnuje z neo to z promocji będzie mógł skorzystać dopiero w maju :) Widocznie musieli stracić naprawdę wiele klientów skoro tak się proszą :)
0 x
loturo
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 lut 2007, 17:41

Neostrada TP

Post autor: loturo » 26 lut 2007, 18:18

A ja mam NEO caly czas, zastanawiam sie nad zmianą, bo mimo ze nie jest az tak zle, to chyba powinienem wymagac wiecej. Chyba najciekawsza opcja dla mnie to netia, ale narazie wole przeczekac ten szał porezygnacyjny z TP :)
0 x
tepek
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 maja 2007, 8:35

Neostrada TP

Post autor: tepek » 13 maja 2007, 8:41

A ja mam neo od prawie 4 lat i jestem bardzo zadowolony. Czasami są jakieś problemy techniczne ale czy inne są idealne ??? Neo to najlepsza w tej chwili furtka do internetu.
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 27 lis 2007, 19:40

Witam! Mógłby mi ktoś przypomnieć jak nazywa się w neo ta opcja dzięki której można podpiąć neostradę bezprzewodowo np do laptopa? I ile się za to płaci miesięcznie? Pozdrawiam
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
dominooo
Użytkownik
Posty: 108
Rejestracja: 02 lis 2007, 10:50
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: dominooo » 27 lis 2007, 19:58

Nie wiem jaka jest neostrada bo jej nie mam, ale z pewnością jest lepsza niż internet w UPC bo właśnie z nim mam problemy.
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Neostrada TP

Post autor: Artu » 23 gru 2007, 13:32

@Witu: Czasem nie livebox tp? 10 zł miesięcznie+abonament telefoniczny+abonament za neo. W zasadzie zwykły ruter, ale tylko z liveboxem możesz podłączyć videostradę.
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 23 gru 2007, 16:45

A nie da się może kupić jakiś specjalny router na którym by się dało połączyć neostradę?
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
max
Użytkownik
Posty: 102
Rejestracja: 19 sie 2007, 17:29
Lokalizacja: Springfield

Neostrada TP

Post autor: max » 23 gru 2007, 20:11

Da sie kupić tylko czasami są problemy z skonfigurowaniem neostrady oraz często zdarzają sie awarie
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 23 gru 2007, 22:05

A to pomyślę o takim modemie ale w maju jak skończy mi się umowa z neostradą i będę miał zamiar przechodzić na multimo :) A tak na marginesie nie wiem czy wy też tak macie, ale mi neo w tej przerwie przedświątecznej strasznie zamuliła. Pingi niesamowicie lecą w górę i ogólnie muł.
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Martin
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 25 gru 2007, 20:28

Neostrada TP

Post autor: Martin » 25 gru 2007, 20:42

Ogólnie nie jest źle u mnie z neo, nawet teraz w Święta, ale od początku nagle czasami przerwie internet nie ściąga, ale niby jest podłączone i jak rozłączę neo i ponownie chcę podłączyć to nie łączy i pokazuje błąd 718 lub 734 i to jest błąd łączenia, wystarczy ,że odłączę modem z USB i podłączę z powrotem to po chwili wraca wszystko do normy. Dzwoniłem do pomocy technicznej , kazali mi jedną rzecz odhaczyć w konfiguracji ale nic to nie dało. łączyłem sie też nie przez neostrade program, tylko przez sam modem w połączeniach sieciowych, ale tak samo się dzieje. Wiem,że u wielu kolegów to samo się dzieje, a TP nic sobie z tego nie robi, tylko byle zbyć. I to nie ma reguły może chodzić cały dzień beż problemu albo w ciągu 10 min 2 razy się to stanie. Czy ktoś z was ma ten sam problem i sobie z nim poradził.
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Neostrada TP

Post autor: Artu » 26 gru 2007, 11:52

Witu pisze:router na którym by się dało połączyć neostradę?
Pewnie, że tak :)
Poszukaj rutera z modemem ADSL Annex A.

Ceny:
Przewodowy (LAN) - ok. 200 zł
Bezprzewodowy (WiFi) - ok. 300 zł.
0 x
Miś Uszatek
Użytkownik
Posty: 175
Rejestracja: 03 mar 2008, 17:53

Neostrada TP

Post autor: Miś Uszatek » 18 sty 2009, 23:24

Czy u Was też Neo w ostatnich dniach działa fatalnie?
0 x
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Neostrada TP

Post autor: Czaja » 19 sty 2009, 16:08

Nie.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości