Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 11 lip 2006, 22:43

To jest tak że np. limit 15GB dotyczy danych odebranych i wysłanych łącznie?
Jaka jest prędkość wysyłania przy opcji 512?
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 11 lip 2006, 23:00

Limit dotyczy danych odbieranych a predkosc wysylania to 128 lub 64 nie pamietam dokladnie sprawdz na tp.pl
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 11 lip 2006, 23:11

Na pewno? Bo jak jeszcze chciało mi się bawić w p2p to pamiętam, że ci co mieli neo nie mogli innym dużo wysyłać bo mieli limity???
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 11 lip 2006, 23:14

gosc pisze:Na pewno? Bo jak jeszcze chciało mi się bawić w p2p to pamiętam, że ci co mieli neo nie mogli innym dużo wysyłać bo mieli limity???
Niestety ale wysyłąnie liczy się jako limit! Wiem że to boli ale nic na to nie poradzimy! Jestem pewien tego co pisze bo dwa razy uploadowałem filmy na serwer i od razu 1,4 GB zeżarło.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 11 lip 2006, 23:25

No właśnie tak mi się wydawało, że jak na stronie tp s.a. jest pokazane na co mogę wykorzystać te 15GB to jakoś słabo się wspomina o wysyłaniu danych :)
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi » 11 lip 2006, 23:26

Wydawało mi się że nie liczy się on do limitu kiedys jak chcialem brac neo to chyba tak mi babka w telepunkcie gadala. Aż sprawdze w regulaminie na stronei tp ale dopiero jutro bo narazie maja jakas konserwacje

EDIT:



Udało mi sie dostać na stronę tp i trochę poczytałem i wydaje mi sie ze jednak do limitu nie są wliczane dane wysyłane tylko pobierane. Nie czytałem jeszcze regulaminu bo nie mam nie mam narazie żadnego czytnika pdf. Upierał sie nie będę najlepiej jest spytać kogoś w bok lup telepunkcie.
Witu nie wiem jakiej wielkości wyslales te filmy ale wysyłając jakieś dane do internetu tez jednocześnie odbierasz dane wiec dlatego mogło ci trochę limit naruszyć...
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Neostrada TP

Post autor: mad85 » 11 lip 2006, 23:50

Wysyłanie sie nie wlicza. tylko, że w Neostradzie jest bardzo słaby upload na poziomie 32 kb/s.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 » 12 lip 2006, 0:25

Z tego co pamiętam do limitu liczy się tylko ściągnięte dane. Pamiętam jak TP wprowadzała opcje z limitami to podawała nawet taką tabelkę gdzie było podane że można wysyąać tyle maili ile się chce bez wliczania w limit. Przed chwilą chciałem to sprawdzić dokładnie ale wyskoczył mi tekst:
W związku z modernizacją systemu
serwis www.neostrada.pl
jest chwilowo niedostępny.
Co ciekawe poprzednio dziwne rzeczy na stronie neostrady działy się w przededniu wycofania opcji nielimitowanej 640/160 - ciekawe czy i tym razem TP coś kombinuje :?.
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 12 lip 2006, 8:10

a mnie tam limity żadne nie obchodzą. JAk ktoś nie ściąga piratów z neta, tylko przegląda strony i czasamy posłycha muzyku przez radio internetowe, to spokojnie nawet 3gb limitu wystarczy :)
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
fat
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 25 maja 2006, 11:31
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: fat » 12 lip 2006, 10:27

pokaż mi takiego....

co do limitów to wysyłanie się nie wlicza
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 12 lip 2006, 11:10

mogę Ci pokazac - Mario98 :)
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu » 12 lip 2006, 16:05

Na prawde się wysyłanie nie wlicza? Kiedyś na początku miesiąca jakjuż wspominałem wrzucałęm dwa pliki po 700MB każdy i potem automatycznie w panelu miałem ściągnięte 1,4GB jak nic wcześniej nie ściągałem.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Neostrada TP

Post autor: mad85 » 12 lip 2006, 17:05

Jasno jest napisane limit pobierania danych.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc » 12 lip 2006, 17:41

Gdzie to jest napisane bo od wczoraj strona nie chodzi ? :)
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 » 12 lip 2006, 17:52

chodzi, chodzi :) Może Twój provider zablokował strony TP ;)
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości