Neostrada TP
Neostrada TP
to dziwne :? u mnie jest cały czas dostępna strona Neostrady 

Neostrada TP
Pod tym adresem??? To byłby niespotykany akt terroryzmu mojego providera.....
www.neostrada.pl
Teraz dalej mam to samo.
PS
Właśnie ruszyło.
www.neostrada.pl
Teraz dalej mam to samo.
PS
Właśnie ruszyło.
Neostrada TP
Strona u mnie działa cały dzien.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!

- Witu
- VIP Expert
- x 1
- Kontakt:
Neostrada TP
Srki Mario że cię wprowadzałem w błąd. Wlaśnie przed chwila sobie przypomnialem ze jak wrzucalem te pliki to potem je sciagalem zeby zobaczyc czy sie umiescily na serwerach i dlatego mi transfer policzylo. Sorki!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Leszek1979
- VIP Expert
Neostrada TP
Jak to pisałeś to u mnie już od dawna działała ta strona. Może Twój operator ma jakieś przezroczyste proxy które niezbyt prawidłowo odświeża swoją zawartość. Jeżeli by blokował jakąkolwiek stronę to by oznaczało że nie oferuje dostępu do Internetu tylko do wybranych zasobów - bo wbrew pozorom zasoby Internetu nie są czymś nieskończonym, czy to po IP czy po domenach.gosc pisze:Pod tym adresem??? To byłby niespotykany akt terroryzmu mojego providera.....
www.neostrada.pl
Teraz dalej mam to samo.
PS
Właśnie ruszyło.
Neostrada TP
Może miałem pecha bo rano nie działała, jak to pisałem to też nie a kilka minut temu już tak.
Neostrada TP
Jeżeli trzeba będzie płacić 35 zl to jest to kwota niewiele mniejsza od standardowego planu telefonicznego w TP wiec marna to oszczędność....media2.pl pisze:
TP: Neostrada bez telefonu. Regulatorowi nic do tego!
Telekomunikacja Polska uważa, że ostatnie decyzje UKE są dla niej zbyt surowe. Ich wdrożenie może kosztować spółkę nawet 160 mln zł. Urząd uważa, że argumenty TP są bezpodstawne.
Dotkliwe dla TP okazały się ostatnie decyzje Urzędu Komunikacji Elektronicznej, które nakazały operatorowi na przykład "rozdzielenie" usług telefonicznych od internetowych. Zdaniem UKE Telekomunikacja złamała prawo sprzedając dostęp do Neostrady jednocześnie uzależniając jej sprzedaż od wykupienia abonamentu na linię telefoniczną.
- Regulatorowi nic to tego, jeśli rozdzielimy Neostradę od abonamentu telefonicznego, to będzie nasza decyzja biznesowa- powiedziała podczas konferencji prasowej Grażyna Piotrowska-Oliwa z TP.
Trzeba się jednak liczyć, z tym, że taka usługa będzie droższa od standardowej Neostrady. Piotrowska-Oliwa wyliczyła, że usługa musiałaby być droższa nawet o 35 złotych.
- Po miesiącu od ogłoszenia naszej decyzji przeprowadzimy kontrolę. Jeśli TP nie wprowadzi możliwości korzystania z Neostrady bez telefonu nałożymy na TP karę pieniężną. Dopiero o tej kary TP będzie się mogła ona odwołać- powiedział nam Jacek Strzałkowski, rzecznik UKE.(...)
- Leszek1979
- VIP Expert
Neostrada TP
Wygląda na to że dla TP jedynym impulsem do zwiększenia atrakcyjności oferty jest konkurencja. Niestety na obszarach słabo zurbanizowanych narodowy monopolista takowej konkurancji nie ma. Nie mogą być dla niego konkurencją (w sferze dostępu do Internetu) sieci komórkowe ze swoją kiepską wydajnością niewystarczającą niekiedy nawet do przeprowadzenia rozmów telefonicznych. Miejmy nadzieję że taką konkurencją będzie Wi-Max - byle jego operatorem nie była TP.
Neostrada TP
Oni chyba chcą budować siec Wi-Max. Jezeli do tego dojdzie to ja dziekuje. Wtedy chyba na internet w normalnych cenach nie bedziemy mogli liczyc....
- Witu
- VIP Expert
- x 1
- Kontakt:
Neostrada TP
To ja mam takie pytanie na temat neostrady. Gdybym jednocześnie ściągał i wysyłał plik to będę miał normalny transfer w obu przypadkach czy się podzieli? Bo skoro wysyłanie się nie liczy:)
Neostrada TP
Przy max uploadzie nie osiagniesz maxymalnego doawlandu. Ustaw sobie upload na 80% mozliwosci.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!

- Leszek1979
- VIP Expert
Neostrada TP
Jeżeli masz Windowsa XP to możesz użyć programiku cFos który będzie wyciskał maksymalny możliwy upload bez ryzyka zmniejszenia prędkości downloadu:
http://www.cfos.de/index2_pl.htm
http://www.cfos.de/index2_pl.htm
- Witu
- VIP Expert
- x 1
- Kontakt:
Neostrada TP
Już dawno mam c-fosa 

Neostrada TP
Mam pytanie: czy limit danych 15MB przy prędkości 512 jest OK czy lepiej zostać przy łączu radiowym o prawie tej samej prędkości i bez limitu, ale przy przyblokowanych portach na programy do wymiany plików? Jak myślicie?
Ile danych mniej więcej zabierze mi otworzenie tej strony?
Ile danych mniej więcej zabierze mi otworzenie tej strony?