Neostrada TP

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc »

Obrazek
Awatar użytkownika
Mario98
Junior
Posty: 900
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
x 2
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Mario98 »

to dziwne :? u mnie jest cały czas dostępna strona Neostrady :|
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc »

Pod tym adresem??? To byłby niespotykany akt terroryzmu mojego providera.....

www.neostrada.pl

Teraz dalej mam to samo.


PS
Właśnie ruszyło.
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Neostrada TP

Post autor: mad85 »

Strona u mnie działa cały dzien.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu »

Srki Mario że cię wprowadzałem w błąd. Wlaśnie przed chwila sobie przypomnialem ze jak wrzucalem te pliki to potem je sciagalem zeby zobaczyc czy sie umiescily na serwerach i dlatego mi transfer policzylo. Sorki!
Pozdrawiam!
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 »

gosc pisze:Pod tym adresem??? To byłby niespotykany akt terroryzmu mojego providera.....

www.neostrada.pl

Teraz dalej mam to samo.


PS
Właśnie ruszyło.
Jak to pisałeś to u mnie już od dawna działała ta strona. Może Twój operator ma jakieś przezroczyste proxy które niezbyt prawidłowo odświeża swoją zawartość. Jeżeli by blokował jakąkolwiek stronę to by oznaczało że nie oferuje dostępu do Internetu tylko do wybranych zasobów - bo wbrew pozorom zasoby Internetu nie są czymś nieskończonym, czy to po IP czy po domenach.
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc »

Może miałem pecha bo rano nie działała, jak to pisałem to też nie a kilka minut temu już tak.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi »

media2.pl pisze:
TP: Neostrada bez telefonu. Regulatorowi nic do tego!


Telekomunikacja Polska uważa, że ostatnie decyzje UKE są dla niej zbyt surowe. Ich wdrożenie może kosztować spółkę nawet 160 mln zł. Urząd uważa, że argumenty TP są bezpodstawne.

Dotkliwe dla TP okazały się ostatnie decyzje Urzędu Komunikacji Elektronicznej, które nakazały operatorowi na przykład "rozdzielenie" usług telefonicznych od internetowych. Zdaniem UKE Telekomunikacja złamała prawo sprzedając dostęp do Neostrady jednocześnie uzależniając jej sprzedaż od wykupienia abonamentu na linię telefoniczną.

- Regulatorowi nic to tego, jeśli rozdzielimy Neostradę od abonamentu telefonicznego, to będzie nasza decyzja biznesowa- powiedziała podczas konferencji prasowej Grażyna Piotrowska-Oliwa z TP.

Trzeba się jednak liczyć, z tym, że taka usługa będzie droższa od standardowej Neostrady. Piotrowska-Oliwa wyliczyła, że usługa musiałaby być droższa nawet o 35 złotych.

- Po miesiącu od ogłoszenia naszej decyzji przeprowadzimy kontrolę. Jeśli TP nie wprowadzi możliwości korzystania z Neostrady bez telefonu nałożymy na TP karę pieniężną. Dopiero o tej kary TP będzie się mogła ona odwołać- powiedział nam Jacek Strzałkowski, rzecznik UKE.(...)
Jeżeli trzeba będzie płacić 35 zl to jest to kwota niewiele mniejsza od standardowego planu telefonicznego w TP wiec marna to oszczędność....
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 »

Wygląda na to że dla TP jedynym impulsem do zwiększenia atrakcyjności oferty jest konkurencja. Niestety na obszarach słabo zurbanizowanych narodowy monopolista takowej konkurancji nie ma. Nie mogą być dla niego konkurencją (w sferze dostępu do Internetu) sieci komórkowe ze swoją kiepską wydajnością niewystarczającą niekiedy nawet do przeprowadzenia rozmów telefonicznych. Miejmy nadzieję że taką konkurencją będzie Wi-Max - byle jego operatorem nie była TP.
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: RaPi »

Oni chyba chcą budować siec Wi-Max. Jezeli do tego dojdzie to ja dziekuje. Wtedy chyba na internet w normalnych cenach nie bedziemy mogli liczyc....
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu »

To ja mam takie pytanie na temat neostrady. Gdybym jednocześnie ściągał i wysyłał plik to będę miał normalny transfer w obu przypadkach czy się podzieli? Bo skoro wysyłanie się nie liczy:)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Neostrada TP

Post autor: mad85 »

Przy max uploadzie nie osiagniesz maxymalnego doawlandu. Ustaw sobie upload na 80% mozliwosci.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Leszek1979
VIP Expert
Posty: 451
Rejestracja: 24 maja 2006, 23:14
Lokalizacja: Tczew

Neostrada TP

Post autor: Leszek1979 »

Jeżeli masz Windowsa XP to możesz użyć programiku cFos który będzie wyciskał maksymalny możliwy upload bez ryzyka zmniejszenia prędkości downloadu:
http://www.cfos.de/index2_pl.htm
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Neostrada TP

Post autor: Witu »

Już dawno mam c-fosa :)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
gosc
VIP Expert
Posty: 2140
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Neostrada TP

Post autor: gosc »

Mam pytanie: czy limit danych 15MB przy prędkości 512 jest OK czy lepiej zostać przy łączu radiowym o prawie tej samej prędkości i bez limitu, ale przy przyblokowanych portach na programy do wymiany plików? Jak myślicie?

Ile danych mniej więcej zabierze mi otworzenie tej strony?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości