EraGG

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
grisznak84
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 16 wrz 2006, 21:40

EraGG

Post autor: grisznak84 »

To duży plus tej usługi, poza brakiem opłat za przesył danych rzecz jasna, to właśnie support. Coś nie działa - dzwonisz do miłej pani z infolinii i raz dwa ci to naprawią. Jeśli chodzi o gadugadu na komórki to nie ma chyba choćby porównywalnej oferty
nie lubie ery

EraGG

Post autor: nie lubie ery »

ja korzystam z gg w komórce, ale w orangu, a nie w erze. Era bije tylko marketingowa piane, ze gg jest tylko u nich, a wystarczy wejsc na strone gg i sciagnac aplikacje na komorki i placi sie rowneiz 1zl za tydzien. Ja tam mam w orange
anuśka
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 lut 2007, 17:53

EraGG

Post autor: anuśka »

z góry wam dziękuje :*:*:*:* ale jeszcze jak moglibyście mi podać ten numerek to już całkiem bm była wdzięczna :D:D:D:D:D:D:D:D:D
GOŚĆ :D

EraGG

Post autor: GOŚĆ :D »

Żeby działało najpierw musicie wejść na www.era.pl obok macie zarządzanie kontem (musicie sie zalogować. Po zalogowaniu Naciskamy na usługi i z menu wybieramy GPRS(WAP/Internet) Zaznaczamy GPRS aktywny i naciskamy zatwierdź (ja czekałem na sms z potwierzeniem aktywacji jakies 30min)(reszte napisze za pare minut)2. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe/Nowy profil. Nazywamy go INTERNET GPRS, a następnie konfigurujemy w następujący sposób: Łącz, używając: INTERNET GPRS Pozostałe miejsca pozostawić bez zmian. 3. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe, a następnie wybieramy INTERNET GPRS, oraz wchodzimy w Więcej/Ustawienia i konfigurujemy w następujący sposób: Łącz, używając: INTERNET GPRS Tryb internetowy: HTTP Używaj serwera Proxy: Nie Pozostałe miejsca pozostawić bez zmian.4. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe, a następnie wybieramy INTERNET GPRS, oraz wchodzimy w Więcej/Zaawansowane/Zmień stronę główną i konfigurujemy w następujący sposób: Nazwa: Internet GPRS Adres: http://eraomnix.pl Wyłanczamy telefon włanczamy i juz diała nam GG.

Mi na SE k508i działa bezproblemów
neon

EraGG

Post autor: neon »

Nie moge się dodzwonic do BOA Pan mi mowi ze "Polaczenie z wybranym numerem nie ejst dozwolone dla numeru z ktorego dzownisz"
Awatar użytkownika
otrik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 19 lut 2007, 1:34

EraGG

Post autor: otrik »

Potwierdzam, GG nie tylko w erze biega, ale i w Orange. Mam i gadam, dużo gadam:)
Ciekawe, kiedy skype wyskoczy z czymś podobnym. choć on zapewne do tego nie aspiruje, w ogóle zastanawia mnie dlaczego tak mało osób w Polsce korzysta ze skypa? Ale nie oczekuje odpowiedzi
samo dobro

EraGG

Post autor: samo dobro »

Uzytkowniku nie lubie ery - nie jest tak jak mówisz bo era bije piane nie o to że ma gg bo ono jest odstępne w każdej sieci ale reklamuje cene tej usługi!
Era GG jest najlepsza dlatego że płacisz tylko 1 zł tygodniowo czego orange ani inne operatory nie wprowadziły.
U innych pobierane są opłaty od transferu co przy dłuższym używaniu gg się totalnie nie opłaca, ja uzywam i bardzo sobie chwale i nie dziwie się że to reklamuja w tv na mieście czy w necie bo to faktycznie rewolucja w cenie!
czaja

EraGG

Post autor: czaja »

GOŚĆ :D pisze:Żeby działało najpierw musicie wejść na www.era.pl obok macie zarządzanie kontem (musicie sie zalogować. Po zalogowaniu Naciskamy na usługi i z menu wybieramy GPRS(WAP/Internet) Zaznaczamy GPRS aktywny i naciskamy zatwierdź (ja czekałem na sms z potwierzeniem aktywacji jakies 30min)(reszte napisze za pare minut)2. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe/Nowy profil. Nazywamy go INTERNET GPRS, a następnie konfigurujemy w następujący sposób: Łącz, używając: INTERNET GPRS Pozostałe miejsca pozostawić bez zmian. 3. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe, a następnie wybieramy INTERNET GPRS, oraz wchodzimy w Więcej/Ustawienia i konfigurujemy w następujący sposób: Łącz, używając: INTERNET GPRS Tryb internetowy: HTTP Używaj serwera Proxy: Nie Pozostałe miejsca pozostawić bez zmian.4. Wchodzimy w Łączność/Ustawienia Java/Profile internetowe, a następnie wybieramy INTERNET GPRS, oraz wchodzimy w Więcej/Zaawansowane/Zmień stronę główną i konfigurujemy w następujący sposób: Nazwa: Internet GPRS Adres: http://eraomnix.pl Wyłanczamy telefon włanczamy i juz diała nam GG.

Mi na SE k508i działa bezproblemów
ja nawet nie mam w ustawieniach java zadnych profilów ani nic...kto mi pomoze zrobic bo nie chce mi sie włączyc to gg mam błąd systemowy...podac gg...moj 6384293 pozdro
lala

EraGG

Post autor: lala »

a ja mam pytanie. to tylko dla telefonow w erze na abonament czy też dla tych na karte??
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

EraGG

Post autor: Witu »

Oczywiście, że też dla tych na karte!
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Dagman

EraGG

Post autor: Dagman »

ja mam EraGG i mi dziala wszystko sprawnie tylko na poczatku musialem cos tam z netem sie polaczyc. Mam telefon na karte TAK TAK!
macko

EraGG

Post autor: macko »

Hej!

Ja jeszcze EraGG nie używam ale zastanawiam się nad czymś. Na GG są różne boty, czy jeśli zainstaluję GG w komórcę to czy będę widział tekst wpisany od nich jakoś sensownie, czy będzie rozmazany?

Przykładowo:
Bot z pod numeru 1996809, dzięki niemu mógłbym sprawdzić większość rzeczy z ktorych korzystam w internecie (ma RSS większych serwisów, prognozę pogody, repertuar kin itp, na http://gg.creativenet.pl jest wszystko). Jak to wygląda? Czy może ktoś z was sprawdzić?

Pozdrawiam
grisznak84
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 16 wrz 2006, 21:40

EraGG

Post autor: grisznak84 »

Ja korzystam z infobota 3217426 i mi działa wszystko normalnie - znaczy ja pisze on odpowiada, jak w zwykłym gadu, przecież to jest zwykłafe gadu :)
Yarabi
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 lut 2007, 17:46

EraGG

Post autor: Yarabi »

Czy mógłby mi ktoś doradzić co mam zrobić?? Jestem w Erze, w abonamencie. Mam SE k700i. Ściągnąłem EraGG i używam go od jakichś 4 dni, a tu już mam nabite 30 zł:/ wiem że na początku coś się tam płaci ale potem powinna być tylko 1zł/tyg. Mówicie że trzeba jakoś poustawiać żeby nie naliczało więcej kasy. Proszę powiedzcie jak powinienem ustawić to moje k700i bo boje się że przyjdzie mi spory rachunek a miała być tylko ta złotówka....:/ PROSZĘ O POMOC!!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 18098
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 661
x 3409

EraGG

Post autor: Karol »

Pierwszy tydzień jest za darmo, więc nie powinieneś płacić. Potem złotówka tygodniowo, więc nie bardzo rozumiem.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości