Co to jest komfortowy powrót?DariaKK pisze:czemu nigdzie nie ma oficjalnej informacji o tej opcji "komfortowy powrót"?
Zerwanie umowy z siecią T-Mobile (dawniej Era)
- Lawnowerman
- Użytkownik
Zerwanie umowy z siecią Era
Mam teraz TAK-TAK ....
...czyli uciekłem z ERY do ERY.....
paranoja nie...??
to tzw pakiet reanimacyjny, ktory pozwali Ci na " komfortowy powrót" z anulowaniem kary, tyle ze czy on jest komfortowy to nie wiem, bo w pismie otrzymalam info , ze moge z niego skorzystac, a nie ma o nim niegdzie zadnego info. Mila pani napisala rowniez , ze mozna to zrobic tylko w salonach firmowych, np we wrocku na poswtańców lun na ksciuszki - jedynie! tak wiec dedukuję, ze bedzie on uzalezniony od wczesniejszego abonamentu i od własnego.... pyska:):):):)
Witam
Do radeklodz i Decco
Mam ten sam problem. Dwa tel. i grozili mi że wyłączą jako że nie mogłem sobie na to pozwolić, zona używa zbyt ważny. Zapłaciłem i pozwałem ich do sądu. Mam rozprawę w Gdańsku (tu popisywałem umowę i to mogę ich pozwać). Jednocześnie wysłałem zażalenie do UKE. Uke wysłało pismo do PTC o wyjaśnienie.
Dostałem odpowiedz. Ogólnie zostało przedstawiono stanowisko że ja swoje i PTC swoje. Co najdziwniejsze? PTC skarży się że konkurencje specjalnie przygotowuje oferty i gotowe pisma zrywające umowę (uffff gdzie oni żyją?????) i teraz akapit (przepisuję cały pismo z listopada 2007):
"(...) jednocześnie uprzejmie informujemy. że rozstrzygnięcie sporu co do wykładni przepisu art. 59 ust. 2 Prawa telekomunikacyjnego między PTC a Prezesem URE będzie możliwe dopiero w przypadku, gdy Prezes URE podejmie decyzję o nałożeniu kary pieniężnej na PTC. Dopiero wówczas PTC uzyska formalną podstawę do zaskarżenia decyzji Prezesa UKE do sądu ochrony konkurencji i konsumenta w trybie postępowania cywilnego. Wyłącznie prawomocny wyrok sądu powszechnego będzie miał walor rozstrzygnięcia wiążącego Prezesa UKE, PTC i abonentów. W obecnym stanie faktycznym i prawnym póki co nie istnieje nawet decyzja Prezesa UKE, która podtrzymywałaby jego stanowisko w zakresie wykładni art. 59 ust 2 PT. (...)"
i co wy na to????
pozdrawiam
Do radeklodz i Decco
Mam ten sam problem. Dwa tel. i grozili mi że wyłączą jako że nie mogłem sobie na to pozwolić, zona używa zbyt ważny. Zapłaciłem i pozwałem ich do sądu. Mam rozprawę w Gdańsku (tu popisywałem umowę i to mogę ich pozwać). Jednocześnie wysłałem zażalenie do UKE. Uke wysłało pismo do PTC o wyjaśnienie.
Dostałem odpowiedz. Ogólnie zostało przedstawiono stanowisko że ja swoje i PTC swoje. Co najdziwniejsze? PTC skarży się że konkurencje specjalnie przygotowuje oferty i gotowe pisma zrywające umowę (uffff gdzie oni żyją?????) i teraz akapit (przepisuję cały pismo z listopada 2007):
"(...) jednocześnie uprzejmie informujemy. że rozstrzygnięcie sporu co do wykładni przepisu art. 59 ust. 2 Prawa telekomunikacyjnego między PTC a Prezesem URE będzie możliwe dopiero w przypadku, gdy Prezes URE podejmie decyzję o nałożeniu kary pieniężnej na PTC. Dopiero wówczas PTC uzyska formalną podstawę do zaskarżenia decyzji Prezesa UKE do sądu ochrony konkurencji i konsumenta w trybie postępowania cywilnego. Wyłącznie prawomocny wyrok sądu powszechnego będzie miał walor rozstrzygnięcia wiążącego Prezesa UKE, PTC i abonentów. W obecnym stanie faktycznym i prawnym póki co nie istnieje nawet decyzja Prezesa UKE, która podtrzymywałaby jego stanowisko w zakresie wykładni art. 59 ust 2 PT. (...)"
i co wy na to????
pozdrawiam
no janic z tego nie kumam nie dostałam odpowiedzi na swoje pisemko .
to znaczy , ze mozemy sobie pogadac... heheh i dobrze, na podstawie tego co lebro napisal ja dedukuje, ze spor nie jest roztrzygniety, a wiec i my nuie musimy placic ty ch kar, co wiecej dopoki oni nas nie wpisza na liste krd ( a nie zrobia tego bo sprawa jest nie wyjasniona
to i my mozemy olac wszystko:)

Witam,
przeczytajcie cytat jeszcze raz. na stronie uke jest wyraźnie napisane że kara jest. Oni mi piszą że uke nie podjął decyzji.
Po analizie pisma mam wrażenie że to jest pismo z okresu przed nałożeniem kary.....
i dobre sobie bo konkurencja namawia i f przygotowuje pismo zrywajace umowę
dobre sobie sam przeszedłem kiedyś z plusa do ery bo mieli taką taryfa dla przechodzących
hahahahha dobre to ze strony ery
a tak na marginesie jezeli moje rozumowanie jest prawidłowe co do pismo to nieźle mają nas w d.....
za 20 dni rozprawa....
pozdrawiam
lebro zorientowany antyerowo
przeczytajcie cytat jeszcze raz. na stronie uke jest wyraźnie napisane że kara jest. Oni mi piszą że uke nie podjął decyzji.
Po analizie pisma mam wrażenie że to jest pismo z okresu przed nałożeniem kary.....
i dobre sobie bo konkurencja namawia i f przygotowuje pismo zrywajace umowę

a tak na marginesie jezeli moje rozumowanie jest prawidłowe co do pismo to nieźle mają nas w d.....
za 20 dni rozprawa....
pozdrawiam
lebro zorientowany antyerowo
ho hoho ciekawie sie robi, ja pojutrze skikam do salonu oblookac co jest w tych pakietach dla chorych na głowe, zobaczymy:):):):):)
nic nie ma w tych pakietach. bierzesz pakiet, nie placisz wymyslonej przez ere kary i dostajesz to co mialas przed zerwaniem umowy z ta drobna róznica ze nie w cenie promocyjnech jak dotychczas mialas abonament tylko w normalnych cenach czyli 30zl za 1 oferte
ale z telefonem czy bez?
DariaKK napewno ci dozuca nokie n95 za zlotówke. dostajesz wszystko jak mialas tylko raz drozej i nie placisz kary, nic wiecej
Witam!
Szukam pretekstu do zerwania umowy z erą, czy ten z regulaminem jeszcze przejdzie? a może jest jakaś inna szansa?
Szukam pretekstu do zerwania umowy z erą, czy ten z regulaminem jeszcze przejdzie? a może jest jakaś inna szansa?
Witam,
oj będzie. &30 regulaminu chyba pkt. 2 został zakwalifikowany przez UKE jako niezgodny zapis....
tylko ze to może potrwać długo.... ale nic to z drugiego też zrezygnuje....
pozdrawiam lebro
PS sprawa w sądzie przełożona podobno nie łączy mnie z Erą umową (prawnicy z ery tak wykazali) złożyłem odwołanie, zobaczymy co będzie
oj będzie. &30 regulaminu chyba pkt. 2 został zakwalifikowany przez UKE jako niezgodny zapis....

pozdrawiam lebro
PS sprawa w sądzie przełożona podobno nie łączy mnie z Erą umową (prawnicy z ery tak wykazali) złożyłem odwołanie, zobaczymy co będzie
Jaja se skurczybyki robia .Najpierw mi pisza o kaze ściagniu długu wpisie do krd .Jak im napisałam zeby mnie wpisali do KRD , bo 30 tys odszkodowania mi sie przyda to wstrzymuja sie z decyzja az sad wyda wyrok .
Skurczybyki Ja uwazam sprawe za zakonczona .Napisali mi ze przepisany został tylko regulamin .Odpisze im ze skoro twierdza ze usuniecie tego i owego dla nich nie ma znaczenia czyli pisac i czytac nie umiejea uwazam sprawe za zakonczona .I każda ich probe sciagniecia niby kary potrakruje jak wyłudzenie i bede walic do sadu az sie bedzie dym za mna ciągnoł.
Pomyslcie gdyby mieli prawo to juz w KRD bysmy byli jak nic .
No i oczywiscie odszkodawanie bede ciagnąc za stres czas i itp wkoncu trza tez psychiatrze dac zarobic .
Skurczybyki Ja uwazam sprawe za zakonczona .Napisali mi ze przepisany został tylko regulamin .Odpisze im ze skoro twierdza ze usuniecie tego i owego dla nich nie ma znaczenia czyli pisac i czytac nie umiejea uwazam sprawe za zakonczona .I każda ich probe sciagniecia niby kary potrakruje jak wyłudzenie i bede walic do sadu az sie bedzie dym za mna ciągnoł.
Pomyslcie gdyby mieli prawo to juz w KRD bysmy byli jak nic .
No i oczywiscie odszkodawanie bede ciagnąc za stres czas i itp wkoncu trza tez psychiatrze dac zarobic .
Niech ci prawnik napisze pozew o wyłudzenie to przyjda na sprawe parszywe ...... w ..... kopane jak oni mnie wkurzaja .... jedne .lebro idz i ..... im tym fonem o biurko powiedz ze masz zalamanie nerwowe i wyzwij ich a najlepiej pozwij goscia co podpisał sie pod pismem z karą on odpowiada za tresc tego .lebro pisze:Witam,
oj będzie. &30 regulaminu chyba pkt. 2 został zakwalifikowany przez UKE jako niezgodny zapis....tylko ze to może potrwać długo.... ale nic to z drugiego też zrezygnuje....
pozdrawiam lebro
Nie daj sie im .......... .
(nie) chamuj się
witam, czytam czesto to co tu piszecie, poniewaz tez mnie ta sprawa dotyczy. zerwałam umowe z era w lipcu. dostałam pisemko ze mam im zaplacic kare umowna. odpisalam ze im sie nie nalezy poniewaz zmienili regulamin. sprawa ucichła. teraz jestem za granica i dowiaduje sie ze przyszly jakies dwa polecone listy do mnie jeden na adres korespondencyjny a drugi tam gdzie jestem zameldowana. nie mam mozliwosci odebrania tych listow a jestem ciekawa co w nich moze byc.
widzialam ze jest tu ktos z bielska - odezwij sie prosze i powiedz jak Twoja sprawa teraz wyglada
pozdrawiam wszystkich
widzialam ze jest tu ktos z bielska - odezwij sie prosze i powiedz jak Twoja sprawa teraz wyglada

pozdrawiam wszystkich