Zalozenie telewizji internetowej ?

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: Axel » 12 cze 2007, 16:09

Mam kilka pytan odnosnie zalozenia telewizji internetowej.

1.Czy taka telewizja musi posiadac jakas koncesje od KRRiTv jesli chce nadawac kompletnie legalnie ?
2.Jesli juz trzeba posiadac koncesje to ile pieniedzy na to trzeba wywalic ?
3.Podobno koncesje na zwykla telewizje np. naziemna dostaje sie pod wzgledem ile osob bedzie mialo do niej dostep i w ten sposob jak wiecej osob jest na danym obszarze to wieksza cena koncesji. Ciekaw wlasnie jestem jaka byla by koncesja dla telewizji internetowej ktora moze ogladac caly swiat :D

No jestem ciekaw co powiecie, w koncu sami specjalisci tu zagladaja. Nie moze ze zakladam jakas stacje internetowa ale chce po prostu wiedziec bo od zawsze jestem tego ciekaw.
0 x
Awatar użytkownika
iSiO
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 26 maja 2006, 14:00

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: iSiO » 12 cze 2007, 17:10

Do nadawania w internecie nie potrzebna jest żadna koncesja. Jednak jesli masz zamiar nadawać materiały objete prawami autorskimi np videoclipy to musisz posiadać odpowiednia umowę z firmami fonograficznymi. Koszt takiej umowy jest zależny od ilości Twoich odbiorców.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15909
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 413
x 2239

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: Karol » 12 cze 2007, 22:20

Z kolei jeśli emitowałby materiały własne lub innych autorów (którzy zrzekliby się hajsu za nie) to mógłby nadawać praktycznie za friko.
0 x
Awatar użytkownika
iSiO
Użytkownik
Posty: 78
Rejestracja: 26 maja 2006, 14:00

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: iSiO » 12 cze 2007, 22:46

Dokładnie, musiałbyć mieć jednak jakiś dobry serwer na którym to wszystko by w miare płynnie chodziło.
0 x
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 15909
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 413
x 2239

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: Karol » 13 cze 2007, 15:38

Ale teraz telewizja internetowa jest niemodna. Lepiej zrobić coś z gotowymi materiałami, które można odtworzyć w dowolnej chwili (podobne do VOD).
0 x
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: Axel » 21 lip 2007, 1:59

Jeszcze mam jedno pytanie: jesli telewizja internetowa nie musi mieć koncesji to dlaczego radio internetowe już musi mieć koncesje ?
0 x
Awatar użytkownika
miedziumaly
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 15 lut 2007, 21:32
Lokalizacja: Sulechów
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miedziumaly » 21 lip 2007, 2:25

Jeżeli się nie mylę :P To nie musisz mieć ponieważ nie zajmujesz żadnej fali na kuli ziemskiej, lecz nadajesz strumień internetowy, a wiec jedynie musisz mieć zgody od autorów filmów na ich rozpowszechnianie w internecie, no chyba, że nadajesz swoje materiały :) To potrzebujesz jedynie server do transmisji :P A to akurat dla mnie nie problem, gdyż zajmuje czymś takim od daaaawna :) Zależy tylko na ile miejsc, telewidzów miałby być taki server oraz z jaką jakością tzw. bitrate nadała by twoja stacja TV.
0 x
Takie rzeczy tylko... w PLAY...

wybrany okres: od: 22.09.2007 do: 22.10.2007
czas połączeń: wychodzące: 64:39
przychodzące: 169:24
wiadomości: wychodzące: SMS: 200 szt. MMS: 7 szt.
łączny koszt w wybranym okresie: 2,41 PLN
forum-polsat
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 17 lut 2007, 19:50
x 1

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: forum-polsat » 18 sie 2007, 11:16

Jeśli ktoś chciałby założyć telewizję internetową to chętnie pomogę. :) Mógłbym zająć się robieniem oprawy i produkcją jakichś programów.
0 x
Awatar użytkownika
miedziumaly
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 15 lut 2007, 21:32
Lokalizacja: Sulechów
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miedziumaly » 18 sie 2007, 11:43

Chcieć każdy może, lecz do TV trza mieć sporo materiałów :)
forum-polsat masz swój server, aby móc na nim nadawać?
Jeżeli nie, to mogę udostępnić :)
0 x
Takie rzeczy tylko... w PLAY...

wybrany okres: od: 22.09.2007 do: 22.10.2007
czas połączeń: wychodzące: 64:39
przychodzące: 169:24
wiadomości: wychodzące: SMS: 200 szt. MMS: 7 szt.
łączny koszt w wybranym okresie: 2,41 PLN
forum-polsat
Użytkownik
Posty: 221
Rejestracja: 17 lut 2007, 19:50
x 1

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: forum-polsat » 18 sie 2007, 11:52

Ja nie zamierzam robić własnej telewizji internetowej, tylko ewentualnie pomagać komuś kto miałby czas zajmować się taką stacją.
0 x
miszeli
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 wrz 2007, 17:40

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miszeli » 20 wrz 2007, 17:42

Mam problem chcemy z kolegami założyć telewizję inernetową ale niewiem jak się do tego zabrać pomóżcie mi proszę o jakąś instrukcję wykaz progsów i wszystko od kuchni jak to się mówi z góry dzięki\!!!
0 x
Awatar użytkownika
miedziumaly
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 15 lut 2007, 21:32
Lokalizacja: Sulechów
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miedziumaly » 20 wrz 2007, 22:49

Fajnie, że masz chęci. No, ale aby utworzyć TV należy mieć wiele swoich nagranych programów... A więc musicie się pierw zająć kolekcjonowaniem własnych produkcji, a następnie pomyśleć o TV. Bo TV dla mnie nie ma problemu założenia w NSV ew. WMA tylko trza mieć co legalnego pokazać swoim widzom.
0 x
Takie rzeczy tylko... w PLAY...

wybrany okres: od: 22.09.2007 do: 22.10.2007
czas połączeń: wychodzące: 64:39
przychodzące: 169:24
wiadomości: wychodzące: SMS: 200 szt. MMS: 7 szt.
łączny koszt w wybranym okresie: 2,41 PLN
miszeli
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 wrz 2007, 17:40

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miszeli » 21 wrz 2007, 21:27

wzystko mam tylko niewiem jak zacząć nadawać??
0 x
Awatar użytkownika
miedziumaly
Użytkownik
Posty: 64
Rejestracja: 15 lut 2007, 21:32
Lokalizacja: Sulechów
Kontakt:

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miedziumaly » 21 wrz 2007, 22:57

miszeli pierwsza sprawa to wybrać jakość video i dźwięku, która będziemy nadawać, tzw. ile bitrate obrazu i dźwięku. A następnie trza wszystko pierw prze kompresować, aby móc coś nadawać za pomocą PC lub AutoPilota, jeżeli go masz, bo ja mam...
A później można nadawać...
Jakby co odezwij się do mnie na GG
0 x
Takie rzeczy tylko... w PLAY...

wybrany okres: od: 22.09.2007 do: 22.10.2007
czas połączeń: wychodzące: 64:39
przychodzące: 169:24
wiadomości: wychodzące: SMS: 200 szt. MMS: 7 szt.
łączny koszt w wybranym okresie: 2,41 PLN
miszeli
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 wrz 2007, 17:40

Zalozenie telewizji internetowej ?

Post autor: miszeli » 22 wrz 2007, 21:11

No tak nadawać z pc tylko przez jaki soft?? :)
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości