Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: Witu » 28 gru 2007, 21:57

Witam! Mam strasznie słabiutką neostradę ostatnio. Nie cały czas muli (w nocy jest w miare ok). Internet nie pracuje pełną parą ale zauważyłem w konsoli po wpisaniu netstat że mam bardzo dużo połączeń TCP (ponad 50). Teraz mam ich 6 i internet dobrze chodzi. Czym to może być spowodowane że te połączenie tak rosną? Skanowałem kompa dwoma antywirusami i dodatkowo programem Trojan Remover (znalazło się troszku wirusów ale i tak po wywaleniu ich nic nie pomogło). Ma ktoś jakiś pomysł co robić bo bardzo nie chce mi się fornatować kompa :/
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: mad85 » 29 gru 2007, 14:08

Jak sprawdzałeś netstatem miałeś włączane jakieś programy korzystające z internetu? Wyłącz aplikacje typu gg, antywirus itd wszystkie które korzystają z internetu i wtedy zobacz ilość połączeń.
0 x
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: RaPi » 29 gru 2007, 14:29

Po skanuj jeszcze kompa różnymi antywirusami np skanerami online. Zobacz czy ad-aware coś znajdzie. Zainstaluj firewalla i zobacz jak internet będzie chodził gdy dasz dostęp do internetu pojedynczym aplikacjom. Być może to wina samej neostrady...
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: Witu » 29 gru 2007, 16:24

Neostrada twierdzi że u nich jest wszytsko ok. Zrobiłem formata i nic nie pomogło. (rano było jeszcze ok ale po południu z powrotem to samo) W screenie pokazuje ile połączeń miałem teraz jak wyłączyłem wszytskie programy łącznie z antywirusem:
Obrazek
Jeszcze przeskanuje kompa jakimś programem ad-ware.
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: RaPi » 29 gru 2007, 21:59

Połączenia z localhost nie mają wpływu na obciążenie łącza. Takie coś jest widoczne w każdym komputerze. Połączenia w internet z innymi komputerami to te na samej górze.
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: Witu » 30 gru 2007, 8:52

No ale czy to nie dziwne że ąz tyle localhostów tam mam dawniej miałem tylko kilka a teraz siedzi pełno tego..
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: mad85 » 02 sty 2008, 13:53

Zdecydowanie masz za dużo połączeń. I to jest na pewno przyczyna tego mulenia. Po skanuj kompa czym sie da na początek.
0 x
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: Witu » 02 sty 2008, 22:08

Już wszystko wiem. TPSA ma jakąś awarię i tak muli. Moi znajomi mają tak samo. Na infolinii nie przyznali mi się do tego. Dopiero technik powiedział mi jak jest (a jeszcze tak się złożyło że ten technik mieszka niecałe 500m ode mnie :) ) Nawet nie wiedziałem że mam technika od neostrady niedaleko siebie heh ;]
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: RaPi » 02 sty 2008, 23:31

mad85 pisze:Zdecydowanie masz za dużo połączeń.
Połaszeń wychodzących w internet jest mało. Te z localhost są generowane przez aplikacje zainstalowane na komputerze
0 x
Awatar użytkownika
mad85
VIP Expert
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: mad85 » 02 sty 2008, 23:55

No tak. Ale to pokazuje, że spora cześć programów wymienia informacje co automatycznie może wpłynąć na wydajność kompa jak i łącza internetowego. Na zdjęciu jest tego ponad 30 na oko więc to pokazuje zbyt duża aktywność. Polecam sprawdzenie HijackThis 1.99.1 albo nowszym i wstawieniem loga wtedy zobaczymy jakie aplikacje chcą korzystać z internetu.
0 x
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: RaPi » 03 sty 2008, 0:15

Wg mnie takie połączenia nie mają wpływu na obciążenie łącza. Transmisja w Internet nie4 zachodzi więc całe dostępna przepustowość przyznana nam przez providera jest dostępna. Na wydajność komputera owszem.
0 x
Awatar użytkownika
Witu
VIP Expert
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
x 1
Kontakt:

Problem z internetem, czyżby jakieś trojany?

Post autor: Witu » 03 sty 2008, 15:45

dawałem logi specjalistą z files4yoy i nikt się nie dopatrzył żadnego syfu. Bo przeinstalowaniu systemu mam już o wiele mnie połączeń w netstat więc jest ok. Wkurza mnie tylko neostrada bo z tego co w umowie wyczytałem to przez to że mi net muli to nie mogę nic im zrobić. Nie mogę zrezygnować z usługi ani żądać zwrotu pieniędzy za ten okres.. Niech ja tylko w kwietniu przejdę się na multimo :) Dokupi się bezprzewodowy modem, kupi się laptopa i podłączy się dwa komputery ;]
0 x
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości