Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Bard
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 maja 2011, 17:40

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Bard »

A ja mam jakiś problem. Mianowicie jak świeci słońce, tzn nie ma żadnych chmur to nie mogę oglądać większości kanałów! Na przykład Eurosportu i Eurosportu 2... dlaczego tak się dzieje? Oszaleć można.


Czarny obraz jest, nie ma sygnału.
kattt
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 maja 2011, 22:26

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kattt »

Pojawia się komunikat informujący o braku sygnału? Sprawdź moc i jakość sygnału, ewentualnie odłącz dekoder z prądu na kilka sekund i wykręć kabel antenowy. Jeżeli nie pomoże należy sprawdzić zestaw antenowy.
kafil
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 sty 2011, 12:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kafil »

Witam mam ten sam problem, tylko u mnie codziennie rano między godz. 8-12 nie mam kilka kanałów. Też pojawia się komunikat że słaby sygnał. Trochę mnie to dziwi, że codziennie pojawia się taka sama sytuacja. Podobno źle jest ustawiona antena. Tylko jakoś nie mogę się zebrać żeby ją poprawnie ustawić.
cyfrowy11
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 cze 2011, 11:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: cyfrowy11 »

Mam problem z nowym dekoderem m100. Problem jest taki, że wczoraj podpisałem umowę i dostałem za 4,90zl drugi dekoder z kilkoma kanałami dla rodziców. Dekoder chodzil na początku dobrze! potem zaczął szwankować, wyłączał i włączał się co 1-3min, dioda zmieniała się na czerwoną a potem włączał się i to na innym kanale i tak co pare minut, zmieniałem listwę i zasilacze i to samo. Chyba jedyne rozwiązanie to zanieść dekoder i wymienić na nowy!? Miał ktoś podobny problem?

Obrazek
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1399
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02
x 19
x 12

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: backstage »

Witam!
Mam pytanie:
Czy można w trakcie trwania umowy zmienić pakiet familijny na ten najniższy?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Jesli umowa jest na czas okreslony to nie bo na taki pakiet podpisales umowe
Awatar użytkownika
odrodzony
Obserwator
Posty: 517
Rejestracja: 24 kwie 2011, 11:39
Lokalizacja: Powiat Toruński
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: odrodzony »

Wiecie co u mojej babci(bywam tam często)nie ma wielu kanałów.Te kanały to m.in:TVP 1,TVP Historia,TVP Polonia,TVS,TV Puls,Cartoon Network i inne.Pisze coś takiego:Brak sygnału z anteny(dokładnie nie pamiętam).Co zrobić?:)
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17110
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 545
x 2614

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Dobrze ustawić antenę, ewentualnie kupić sobie większą. Chociaż obstawiałbym pierwszą opcję. Zły kąt nie pozwala Ci złapać sygnału z niektórych transponderów.
Awatar użytkownika
odrodzony
Obserwator
Posty: 517
Rejestracja: 24 kwie 2011, 11:39
Lokalizacja: Powiat Toruński
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: odrodzony »

Aha.
anulka87
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 lip 2011, 12:11

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: anulka87 »

Witam. Mam problem z internetem w polsacie cyfrowym. Mam go od ok 2 tyg, niby wszystko jest dobrze podłączone zasięg pokazuje ok 96-99% a muli się okropnie. Czasami trzeba czekac 5 minut na załadowanie stronki. Do tego raz jest za chwile nie ma...dziwne bo jak pisałam wyżej zasięg pokazuje 99%!! Co może być przeszkoda?
logitech
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 22 lis 2009, 12:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: logitech »

Od wczoraj korzystam z dekodera hd5000, umowa na familijny hd + 2 pakiety, ale jest jeden problem w dzień discovery hd i tvn hd działają jak podczas burzy obraz się zatrzymuje dzwięk znika wieczorem mam tak z tvp historia, reszta kanałów działa bez problemu.Sygnał tak jak w dekoderze echostar anteny nie przesuwałem moc 100% jakość 64%.
HD5000-Pakiet Familijny HD
pracownik CP
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2011, 14:04

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: pracownik CP »

jest to spowodowane złą jakością sygnału, należy ustawić antenę, ewentualnie kupić sobie większą. Efekt stop-klatki najczęściej pojawia się w godzinach popołudniowych, i podczas złych warunków pogodowych, naprzemiennie z komunikatem "brak sygnału" zły kąt nachylenia nie pozwala wyłapać niektórych częstotliwości.
Awatar użytkownika
odrodzony
Obserwator
Posty: 517
Rejestracja: 24 kwie 2011, 11:39
Lokalizacja: Powiat Toruński
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: odrodzony »

Wow mamy już Oficjalne Konto Polonii 1.Teraz jest pracownik CP no,no ciekawe co będzie nie długo :)
mariuszhalt
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 sie 2011, 10:16

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mariuszhalt »

Mam problem z polsatem w sprawie adresu do korespondencji. Otóż w umowie zaznaczyłem adres do korespondencji, czyli adres na jaki chcę otrzymywać korespondencję. Dla mnie nic prostszego! Ale nie dla polsatu. Permanentnie wysyłają mi korespondencję na adres zameldowania. Byłem w biurze dilera, zgłaszałem to na infolinię (rozmowa trwała ponad godzinę!!!), i nic. Rozmawiam jak ze ścianą. Dalej przysyłają mi papiery na adres zameldowania. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii? Jakie jest wyjście? Wyjaśnienie dla normalnego człowieka jest takie, że nie mieszkam pod adresem zameldowania, i trudno odbierać tę korespondencję.
marei
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 13 sie 2011, 6:54
Lokalizacja: Kozienice

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marei »

Nie chcę zakładać nowego wątku to zadam pytanie tutaj. zanikł mi obraz a głos jest, telewizor sprawny w 100% co może być przyczyną tej sytuacji?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości