Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
ortax123
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 25 cze 2008, 13:35

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ortax123 » 25 cze 2008, 13:46

Mam kilka pytań dot. oferty CP:
1.Kiedy kanał POLSAT przejdzie całkowicie na format 16:9?
2.KIedy CP poprawi jakość kanałów TVP(np. będzie je brał od CYFRY+)?
3.Do kiedy CP ma umowy z ITI na emisję kanału TVN i TVN 7?
4.Kiedy Pakiet MINI będzie ponownie dostępny z dekoderem Smsunug DSB-305G?

Pozdro!
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 16176
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Karol » 26 cze 2008, 0:04

Mogę odpowiedzieć na pierwsze trzy pytania:

1. Myślę, że pełna emisja w 16/9 nastąpi za kilka lat, gdy polscy widzowie będą gotowi oglądać wszystkie programy w formacie panoramicznym. Teraz nie każdy posiada tego typu odbiornik, przyznam się, że ja a także wielu z moich znajomych takowych telewizorów nie posiada.
2. W momencie gdy poprowadzi światłowód z ul. Woronicza do swojego uplinku. Aktualnie sygnał TVP brany jest nie z Cyfry+ a po prostu z anteny naziemnej.
3. Zdaje się albo po prostu nie mogę znaleźć, że Cyfrowy Polsat i Grupa TVN nie podały oficjalnej daty wygaśnięcia umowy na dystrybucję kanałów TVN, TVN24, itp.
tompar
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 lip 2008, 20:24

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: tompar » 07 lip 2008, 20:28

hej mam takie pytanie mam zamiar kupić CP i niewiem czy mogę antenę zamontować na balkonie pod dachem
prześwit między barierką a dachem ok.150cm. Dach wystaje równo z barierką.
benjowski
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 lip 2008, 18:46

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: benjowski » 21 lip 2008, 19:31

czesc
Podpisalem z polsatem umowe na dwa lata (promocja na zeszloroczne swieta Bozego Narodzenia). Przez pierwszych 5 darmowych miesiecy wszystko oki. Potem zaczely sie problemy z sygnalem. Nie pomoglo wielokrotne ustawianie antemy (80 cm), ktora jest zawieszona na bardzo mocnym i stabilnym haku. Zmienilem nawet konwerter, ale to tez nic nie dalo. Jedyne co widze na ekranie to ''brak sygnalu''. Czasem pojawia sie obraz, ale tylko na chwile i znow znika. Czy ktos mial moze taki problem?
Dzieki
pozdrawiam
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: RaPi » 22 lip 2008, 17:30

Sprawdzałeś kable i wszystkie wtyki połączeniowe? Skoro antena jest dobrze ustawiona to możesz spróbować przetestować dekoder u kogoś na innej antenie i równiez mozesz swoją antene przetestować na innym dekoderze.
Qnen
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lip 2008, 1:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Qnen » 28 lip 2008, 1:10

Znowu nie ma telegazety na TVP1... dodatkowo nie ma jej także na TVP2. Macie podobny problem? Zgłaszał juz ktoś z Was taką usterkę?
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: majkel » 28 lip 2008, 2:49

telegazety tez nie mam a mam kablówkę z vectry;p
domi
Junior
Posty: 892
Rejestracja: 27 lip 2008, 11:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: domi » 28 lip 2008, 7:50

Bardzo proszę o pomoc. Gdy dziś rano włączyłem dekoder CP (ECHOSTAR DSB 717) to na programach TVP 1, TVP 2, E! i Dla Abonentów pisało BRAK SYGNAŁU. Gdy wyłączyłem dekoder z prądu wszystko działało tylko TVP 1 przeskoczył na pozycje 4 (tam zawsze była TVP 2) a TVP 2 na pozycje 3 (tam zawsze była TVP 1).
Oczywiście nazwy na dekoderze sie nie pozmieniały. Co mam zrobić???
Awatar użytkownika
patryks691
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 01 maja 2008, 9:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: patryks691 » 25 sie 2008, 20:37

Discovery World i Discovery Science sa zakodowane z transpordera 11117V należącego do GlobeCast UK
ObrazekObrazek
Sagem 3275 - Pakiet Familijny + HBO
Sharp LCD 32" Aquos scart Clear Voice HDMI DVB-T HD Ready

Pozdrawiam patryks691 ;)
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 25 sie 2008, 20:44

I co to za problem? :rolleyes:
Awatar użytkownika
patryks691
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 01 maja 2008, 9:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: patryks691 » 25 sie 2008, 20:48

Buka pisze:I co to za problem? :rolleyes:
to nie jest problem tylko informacja
ObrazekObrazek
Sagem 3275 - Pakiet Familijny + HBO
Sharp LCD 32" Aquos scart Clear Voice HDMI DVB-T HD Ready

Pozdrawiam patryks691 ;)
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 25 sie 2008, 20:50

Przepraszam, ze off-topuje, lecz temat to: Cyfrowy Polsat - pytania i problemy :rolleyes:
stanlej
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 sie 2008, 20:47

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: stanlej » 25 sie 2008, 20:53

co to jest error 04 ?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Artu » 29 sie 2008, 10:26

Nie wiadomo, nie jest jeszcze sprawdzony przez użytkownikow.
damianb4
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: damianb4 » 30 sie 2008, 12:12

ej plx o pomoc!!!nie wiem jak wam ale czy każdemu nie działa połowa kanałów FTA ??? i pisze na polowie kanalow FTA "Nie masz tego kanału w twoim abonamencie"i np.wczoraj chodzil mi francuski canal+ i canal+sport a dzisiaj patrze i wyskakuje ten komunikat.Prosze o pomoc szybka!
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości