Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
stevie
VIP Expert
Posty: 1449
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:35
Lokalizacja: z domu
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: stevie » 14 gru 2008, 20:02

Niestety nie możesz.Aby mieć pakiet Relax Mix musisz najpierw stać się posiadaczem pakietu Familijnego.
0 x
Pozdrawiam.

Stevie
041281
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 gru 2008, 12:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: 041281 » 15 gru 2008, 12:48

Witam wszystkich.Mam mały problem.Jestem na wyspach UK.Mój problem polega na tym,że próbuje zapłacić za cyfrowy polsat poczta elektroniczną i nic z tego nie wychodzi.Niby jest napisane w fazie koncowej ,ze tranzakcja została zrealizowana i proszę czekać ale ja juz czekam bardzo długo i nic.Dzwoniłem do nich,oni nie dostali żadnych przelewów i nie wiedza co jest może ktoś z Was wiedziałby jak mi pomóc.Z góry dziękuje za każde info:)
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 15 gru 2008, 18:21

Wpłacasz na pewno na swoje konto? Jeśli chodzi o przelewy z zagranicy, to może być potrzebny kod SWIFT, upewnij się, że wszystkie dane są poprawne, jeśli mimo tego nie dotarły pieniądze do CP, to pozostaje ci tylko reklamować w banku czas przelewu.
0 x
041281
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 gru 2008, 12:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: 041281 » 15 gru 2008, 20:12

Do użytkownika sqnek... Więc tak jak pisałem wysyłam przez pocztę elektroniczną i płacę kartą i raczej na pewno wpisuje wszystko dobrze,no bo na samym koncu niby wyswietla sie ze wszystko jest dobrze.Dostaję normalnie numer tranzakcji i na tym koniec do dnia dzisiejszego nic nie mam.Już nie wiem co może być.Zastanawiam sie jeszcze nad czyms takim,ze tam gdzie jest imie i nazwisko posiadacza karty czy ma wplyw ,ze wpiszesz cale imie czy tylko pierwsza litere imienia.Niby podaje sie tak jak jest napisane na karcie no ja juz nie wiem w czym jest bląd.A co do kodu to tam mi sie nic nie wyswietla,zeby cos podac.Pozdrawiam:)
0 x
Xadet
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2008, 17:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Xadet » 18 gru 2008, 17:38

Witam wszystkich, mam pewnien problem, dziś zakupiłem dekoder cyfrowy polsat podłączyłem wszystko, i jest działa. Wszystkie programy kodowane sa HBO HBO2 itp itd, prubowałem zrobic sobie listę programów ulubionych i cos nietak poszlo. Przełączyłem na inny kanał ten co wcześniej był i pisze "Tego kanału niema w Twoim Abonamencie" ?? jak niema jak jest, przecież był, co mogłem skopac wie ktos? a może to wina operatorow?
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 18 gru 2008, 18:43

Aktywacja karty trwa do 48 godzin, w tym czasie mogą pojawiać się takie problemy. Przełącz na kanał 21 i pozostaw na noc włączony dekoder, gdyby rano nie było kanałów, ponów uprawnienia przez stronę.
0 x
Xadet
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2008, 17:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Xadet » 18 gru 2008, 18:56

Dziękowac =) To samo mi powiedzieli jak do nich zadzwoniłem.
0 x
olka3695
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 gru 2008, 13:15

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: olka3695 » 20 gru 2008, 13:20

Na mojej satelicie po włączeniu pisze : DEKODER ZABLOKOWANY. Skonsultuj się z operatorem. Dzwoniłam do nich powiedzieli ze po 6 godz wszystko będzie dobrze a minęło 24 i nadal tak jest. A teraz nie można się z nimi skontaktować ani przez telefon ani internet.
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 20 gru 2008, 15:00

Dekoder jest opłacony?
Ponów sobie uprawnienia przez internet, powinno pomóc.
0 x
1976ralf
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 gru 2008, 17:58

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: 1976ralf » 22 gru 2008, 18:07

Witam. Mam pewien problem. Antena nie łapie sygnału z HotBird tylko z Eutelsatu. Chciałem zapytać jakie kanały bedę mógł ogladać? Czy te które są w pakiecie mini też? Dziękuję i proszę o pomoc.
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 22 gru 2008, 18:25

Musisz antenę przekręcić na Hotbird , z Eutelsata nie masz możliwości odbioru CP.
0 x
1976ralf
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 gru 2008, 17:58

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: 1976ralf » 22 gru 2008, 18:46

Hm ,tak właśnie myślałem, sęk w tym że nie mam możliwości przekręcenia tej anteny. A na tym Eutelsacie to jakie programy bym mógł oglądać?
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 22 gru 2008, 21:56

Przecież nikt nie wypisze Ci kanałów , jest ich za dużo .
Wejdż na www.eutelsat.com tam jest zestawienie wszystkich kanałów
z Eutelsata.
0 x
dawidecekck
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 22 gru 2008, 23:58

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: dawidecekck » 23 gru 2008, 0:10

Witam :)
mam pewien problem..otóż 3 dni temu zostałem posiadaczem CP ( a czy szczęsliwym to się jeszcze okaże), więc zainstalowałem antenę na ścianie , podłączyłem kabel do dekodera ( Samsung DSB-305G ) no i zaczeła się jazda z ustawianiem anteny. Po godzinie złapałem sygnał i z tego co wyskakuje na mierniku to jest ok 80-90% więc wynik całkiem niezły.I w tym własnie miejscu zaczynają się schody, karta jest aktywowana i z nią jest wszystko okej :p tylko jak klikam skanowanie sieci ,too pionowo nie wykrywa sygnalu tylko poziomo i wyskakuje te 80-90% i zaraz za tym okienko że nie znaleziono żadnego kanału..a jak naciskam skanowanie selektywne to łapie jedynie kanały zagraniczne i do tego są to kanały niekodowane, i większosc jest zablokowne kluczem a jak znajdę nie zablokowanego to pisze ze kanał nie jest w moim pakiecie..
dodam jeszcze ze antena jest skierowana na HotBird a jak wezmę przywróc ustawienia domyslne to pisze że na astre 2..;/ już kompletnie nie wiem co robic.. proszę o pomoc i z góry przepraszam za błędy które są spowodowane nową klawiaturą .

Wesołych Świąt
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 23 gru 2008, 17:05

Wejdz w instalację , ustawienia LNB ---Hotgird > załączony , dalej >>>
instalacja sieci --- ok.
wyszukuje 178 kanałów z CP >> ok.
Teraz masz kanały z platformy CP, dalej jedziesz na skanowanie selektywne i tam masz resztę kanałów FTA i kodowane , niekodowanych około 650 .
Gdygy jeszcze coś nie tak to pisz.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość