Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
andzik80
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 15 kwie 2009, 14:33

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: andzik80 » 26 kwie 2009, 23:17

No wiec sprawdzalam moj dekoder u kolegi i dziala jak najbardziej, pierwszy pasek 100% drugi wieksza polowa.
Kolega sprawdzal swoj dekoder u mnie na moim kablu od anteny i pojawil sie gorny pasek odrazu.Natomiast co jest najdziwniejsze dla mnie;), ze jak podlacze moj dekoder na swoim kablu rowniez to nie pokazuje sie nic, sygnal 0 na obu paskach gornym i dolnym i jednyny pojawiajacy sie komunikat to BRAK SYGNALU Z SATELITY, SPRAWDZ POLACZENIE LUB USTAWIENIA DEKODERA.wiec dlatego ja nie rozumiem dlaczego moj dekoder nawet nie drgnie u mnie a kolegi dziala noi moj dziala u kolegi?!?!?!?!?!
Juz sie pogubilam
Bardzo dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 27 kwie 2009, 14:29

Jaka Ty jesteś uparta . Czytaj z uwagą posty , które piszą do Ciebie . W tych postach miałaś już opisaną przyczynę braku kanałów . W swoim tunerze nic nie mieszaj i nie zmieniaj ustawień , Twoja rola zamyka się tylko w prawidłowym ustawieniu talerza i nic poza tym .
Na tunerze pojawia Ci się komunikat >> dekoder jest dobrze ustawiony , gdyż odbiera u sąsiada , więc pozostaje satelita . Nie sugeruj się tym , że na tunerze sąsiada był pasek górny , on świadczy tylko o podłączeniu do satelity , brak dolnego , czyli zasadniczego sygnału ( tuner sąsiada ) świadczy o złym kierunku talerza .
Tuner sąsiada jest innego typu i może pokazać sygnał na pasku górnym , na Twoim nie pokazuje , ale to o niczym nie świadczy .
A najprościej , weż swój tuner do sąsiada , wgraj listę CP na swój tuner , wróć do domu i nic nie przestawiając w ustawieniach podłącz go do satelity i tak długo kręć anteną , aż będziesz miała odbiór . To jest najprostsze wyjście i najłatwiejsze rozwiązanie dla Ciebie .
Daj znać o wynikach .
tomasz
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 30 wrz 2008, 20:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: tomasz » 04 maja 2009, 20:19

Czy HBO HD można oglądać z napisami z telegazety?Pytam bo do "zwykłego" HBO można włączyć napisy-wszystko działa,natomiast HBO HD nie.Na stronie telegazety uruchomionej przy"zwykłym" HBO jest informacja że tekst do HBO HD jest na stronie 776,niestety próba uruchomienia telegazety przy HBO HD kończy się komunikatem "funkcja teletext jest niedostępna"
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 05 maja 2009, 9:32

Komunikat mówi prawdę . HBO HD nie posiada teletekstu ( jak na dzień dzisiejszy ) i nie ma możliwości czytania napisów . Na pasku info na HBO HD widać brak ikonki txt .
tomasz
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 30 wrz 2008, 20:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: tomasz » 09 maja 2009, 11:44

Dziękuję za szybką odpowiedz.Ponieważ telegazeta podaje stronę gdzie "jest" teletekst do HBO HD- czy trwają jakieś prace nad uruchomieniem takiej usługi?Oglądanie filmów z dżwiękiem 5.1 i napisami byłoby naprawdę sympatyczne...
szymek28
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 maja 2009, 16:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: szymek28 » 11 maja 2009, 17:02

Cyfrowy Polsat to oszuści i złodzieje jest to bardzo nieuczciwa firma
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 11 maja 2009, 17:07

Uczciwa, tylko trzeba dokładnie wszystko czytać co się podpisuje.
SAT_ANTHD
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 19 kwie 2009, 19:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: SAT_ANTHD » 11 maja 2009, 22:40

Już nie raz każdy z nas przekonał się, że warto czytać co się podpisuje. Bo nie tylko umowa ale i regulamin obowiązuje. Polsat (przynajmniej moja umowa) jest dość klarowna i jasno sprecyzowana co i za ile otrzymałem.
cyfrowy
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 maja 2009, 22:42

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: cyfrowy » 11 maja 2009, 23:01

mam dekoder humaxa i kupiłem właśnie moduł z kartą do pakietu familijnego + super filmu. niestety, nagle zniknął mi eurosport hd i polsat sport hd.
czy ktoś mi powie, co się stało i co powinienem zrobić zanim zadzwonię na hotline, na którym nikt mi nie pomoże?
kolejny pytanie to update humaxa, który twierdzi, że powinienem zaktualizować soft. kiedy próbuję to robić, wykrzacza mi błąd "error 04" i tyle mi się udaje.
będę wdzięczny za pomoc.
SAT_ANTHD
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 19 kwie 2009, 19:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: SAT_ANTHD » 12 maja 2009, 19:57

Jeżeli masz kartę z pakietem familijnego + super filmu to nie masz w nich Polsat Sport HD i Eurosport HD. Należy je dokupić, bo nie są one w tych pakietach. Pzdr
cyfrowy
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 maja 2009, 22:42

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: cyfrowy » 12 maja 2009, 23:03

dzięki, rzeczywiście to małe niedopatrzenie będzie mnie kosztować wyczekiwanie do końca okresu rozliczeniowego.
czy może wiesz o co chodzi z problemem z updatem softu. wyskakuje mi "error os" (operating system?) po akceptacji opcji "update your system now".
czy to wina ustawienia humaxa czy można to inaczej sprawdzić?
pozdr, a.
piotrbur
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 maja 2009, 8:24

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: piotrbur » 14 maja 2009, 8:32

Witam, ja mam problem w umowie z CP mam zapisane iż opłacam pakiet familijny, jednakze pomiedzy kanałami które są w mojej ofercire jest wiele kanałów niedziałających. mam dekoder mini. prosilem o wymiane dekodera na inny w celu ulozenia i wyswietlania kanałow tylko tych ktore oplacam. przeslali mi chamsko instrukcję obsługi oraz informacje ze kanalow oznaczonych kolorem czerwonym nie moge przestawiac.. to po cholere mi lista ulubionych ktora mam stworzyc ... taka operacje roilem nadekoderze samsunga i wszystko dziala do dzisiaj!!! jak rozwiazac ten problem.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1668
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: PPM » 14 maja 2009, 12:06

Powiedzcie mi proszę, bo pewnie posiadacie więcej informacji na ten temat niż Ja, jeśli będe miał dekoder polsatu cyfrowego a antene Cyfry plus, to nic nie stoi na przeszkodzie odbierania programów ? Bedzie trzeba przestawiać antenę ?

W związku ze zmianą cen Cyfry Plus, mam możliwosć rozwiązania umowy przed określonym czasem, bez ponoszenia kary finansowej. I zamierzam z tego korzystać, bo za dlugo placilem C+ :) Dlatego wlasnie interesuje mnie, czy moge pozostać na antenie C+ korzystając z usług CP
kochaś
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 09 mar 2008, 0:38

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: kochaś » 14 maja 2009, 14:38

Nie musisz przestawiać anteny, nic z nią nie musisz robić, jeśli tylko odbiera :)

Jeśli masz antenę na własność to bez problemów możesz ją sobie zostawić i odbierać na niej CP, ale jeśli nie jest na własność to musisz ją zwrócić.
Awatar użytkownika
PPM
VIP Expert
Posty: 1668
Rejestracja: 22 sie 2006, 18:05
Lokalizacja: Kraków

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: PPM » 14 maja 2009, 16:38

Dekoder mam na wlasnosc, wiec mysle ze tym bardziej antene :) Ale to sie wszystko okaze :) Dzieki za odpowiedz.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości