Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

W CP nic się nie zmieni z jakością TVP1 i TVP2 z prostego powodu , one już są nadawane bezpośrednio z transpondera TVP , a nie z ,, siatki ,, jak to było do tej pory .
Odbiór nie polepszy się gdyż CP nadaje te kanały ze swoich przepełnionych transponderów .
Proponuję założyć zeza na Astrę i odbiór super w tym za darmo TVP HD ( prawdziwe HD , a nie to co Polsat HD ),
koszt naprawdę nie wielki , w granicach 40 zł. ( monoblock ) , lekka korekta anteny i cieszymy się super odbiorem.
dora734
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2009, 20:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dora734 »

Pomocy!!! W styczniu wymieniłam sagema na samsunga HD, podpisałam nowa umowę na dwa lata, którą zabrał kurier i od tego momentu zaczął się mój koszmar.Umowa zaginęła i w systemie komputerowym cały czas mam Sagema, co miesiąc blokują mi dostęp do programów na Samsungu, dzwonię po kilka razy do obsługi zanim się wyjaśni. Piszę maile, wysyłam polecone z kserami zaginionej umowy i nic , co miesiąc to samo. Właśnie zbliża się koniec miesiąca i już sie boję na ile mi zablokują i po ilu telefonach odblokują. Co mam zrobić?!!
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Nie załamywać się i dalej walczyć o swoje . Znajdź kontakt z kurierem i załatw sprawę w jego dyrekcji .
Przecież kurier podlegał pod jakąś firmę i jego dane muszą być w firmie .
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

mirko1801 pisze:...Proponuję założyć zeza na Astrę i odbiór super w tym za darmo TVP HD ( prawdziwe HD , a nie to co Polsat HD ),
koszt naprawdę nie wielki , w granicach 40 zł. ( monoblock ) , lekka korekta anteny i cieszymy się super odbiorem....
Zeza na Astre to ja mam, ale żeby odbierać TVP HD trzeba mieć dekoder HD a nie "fucking" Echostar 717A -ale to dopiero w czerwcu jak będzie kończyć się umowa to napweno wezmę.
Co do kanałów TVP HD i PolsatHD to czy one są za darmo? Wiem że za niektóre to trzeba dopłacać po 6zł za sztukę co miesiąc.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
mati254
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 wrz 2009, 20:45
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati254 »

witam mam problem z pilote wyszystko w pilocie działa ale jak robie głośniej ciszej to na ekranie pasek sie przesuwa ale nie robi sie głośniej ciszej
Marek 1508
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 wrz 2009, 13:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Marek 1508 »

Mam sagema i znikneła mi lista kanałów.Mam tylko Polsat,Polsat sport i extra i reszta jakies zagraniczne.Nie mam 1ki 2ki i żadnych TVNów.Jak mam to przywrócić?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Odłącz tuner od prądu , może tylko się zawiesił , a jak to nie pomoże to wejdź w menu i zainstaluj ponownie listę CP.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

mati254 pisze:witam mam problem z pilote wyszystko w pilocie działa ale jak robie głośniej ciszej to na ekranie pasek sie przesuwa ale nie robi sie głośniej ciszej
Sprawdź kabel euro łączący tuner z TV .
mati254
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 wrz 2009, 20:45
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati254 »

a jak zainstalowac CP
PuDZ
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 01 paź 2009, 21:26

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PuDZ »

witam, mam problem z programem Travel (numer na liscie kanalow 84), od jakichś 3 dni znikl mi on z listy, zrobilem ponowne wyszukiwanie ale nadal nie ma go. Czy to jest wina CP czy moze moja, tzn np lekko przestawila sie antena i zanikl program ?
prosze o pomoc, z gory dzieki.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

PuDZ pisze:witam, mam problem z programem Travel (numer na liscie kanalow 84), od jakichś 3 dni znikl mi on z listy, zrobilem ponowne wyszukiwanie ale nadal nie ma go. Czy to jest wina CP czy moze moja, tzn np lekko przestawila sie antena i zanikl program ?
prosze o pomoc, z gory dzieki.
Hmmm...jeśli była by to wina CP to by wszyscy mieli z tym problem a nie tylko Ty. Jednocześnie jak byś przestawił antenę to ten program nie znikną by z listy tylko co najwyżej nie miał byś obrazu, ale na liście by pozostał. Jak robileś ponowne wyszukiwanie to "tryb szukania" miałeś ustawiony na "wszystkie" czy na "Cyfrowy Polsat"? Przeszukaj jeszcze raz w trybie "Cyfrowy Polsat" i program powinien wskoczyć na swoje miejsce. Jeśli tak się nie stanie to napisz jaki masz dekoder żeby ktoś mógł Cię pokierować co i jak.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

mirko1801 pisze:W CP nic się nie zmieni z jakością TVP1 i TVP2 z prostego powodu , one już są nadawane bezpośrednio z transpondera TVP , a nie z ,, siatki ,, jak to było do tej pory .
Odbiór nie polepszy się gdyż CP nadaje te kanały ze swoich przepełnionych transponderów .
Proponuję założyć zeza na Astrę i odbiór super w tym za darmo TVP HD ( prawdziwe HD , a nie to co Polsat HD ),
koszt naprawdę nie wielki , w granicach 40 zł. ( monoblock ) , lekka korekta anteny i cieszymy się super odbiorem.
A gdyby Polsat zaczął korzystać z tego samego przekazu kanałów TVP na HotBirdzie, z którego korzysta Cyfra+ i telewizja n? Przecież, o ile wiem, robi tak w przypadku TVP Kultura i Polonia (choć to chyba nie jest dobry przykład, bo są to kanały FTA) oraz kanałów TVN. Wystarczy tylko, aby do tych przekazów zostało dodane kodowanie Cyfrowego Polsatu.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
PuDZ
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 01 paź 2009, 21:26

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: PuDZ »

marfm76 pisze:
PuDZ pisze:witam, mam problem z programem Travel (numer na liscie kanalow 84), od jakichś 3 dni znikl mi on z listy, zrobilem ponowne wyszukiwanie ale nadal nie ma go. Czy to jest wina CP czy moze moja, tzn np lekko przestawila sie antena i zanikl program ?
prosze o pomoc, z gory dzieki.
Hmmm...jeśli była by to wina CP to by wszyscy mieli z tym problem a nie tylko Ty. Jednocześnie jak byś przestawił antenę to ten program nie znikną by z listy tylko co najwyżej nie miał byś obrazu, ale na liście by pozostał. Jak robileś ponowne wyszukiwanie to "tryb szukania" miałeś ustawiony na "wszystkie" czy na "Cyfrowy Polsat"? Przeszukaj jeszcze raz w trybie "Cyfrowy Polsat" i program powinien wskoczyć na swoje miejsce. Jeśli tak się nie stanie to napisz jaki masz dekoder żeby ktoś mógł Cię pokierować co i jak.
zrobilem tryb szukania wszystkie i nie znalazło. Ale wczoraj program wrocil do listy sam..., nic nie robilem po prostu sam sie pojawil ;p, 3 dni nie bylo go i pozniej sam sie pojawil. Nie wiem co moglo byc tego przyczyna.
pozdro
galaktikos540
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 paź 2009, 19:42

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: galaktikos540 »

dziendobry , mam pytanie. Co trzeba zrobic aby ogladac kanały cyfrowego polsatu za pomoca dwoch telewizorów ,czy trzeba kupic drugi dekoder ? tylko zeby nie bylo to samo np. to co leci w jednym pokoju , to musi leciec w drugim? prosze o odpowiedź. z gory dziekuje
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Aby oglądać dwa różne programy na dwóch TV to tylko pozostaje zakup drugiego pakietu CP . Innej możliwości nie ma . Jeżeli chcesz oglądać ten sam program na dwóch TV , to jest taka możliwość .
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość