Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2964
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 18
x 59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

janusz080 pisze:Jaki znowu tryb?
RGB lub CVBS o ile tego ostatniego dobrze pamiętam nazwę :)
mroku
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sie 2010, 14:40

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mroku »

rozłaczyłem dekoder ponownie właczyłem przywróciłem ustawienia fabryczne... i nic dalej obraz jest w fioletowym odcieniu:/
ma ktos jakas propozycje??
Awatar użytkownika
rafik
VIP Expert
Posty: 1341
Rejestracja: 31 sty 2010, 13:10
x 105
x 62
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rafik »

Pójdź do APSu i wymień dekoder.Albo znajdź rozwiązanie w dołączonej do dekodera instrukcji obsługi.
Dziękuję, że przeczytałeś/aś mój post :) Jeżeli chcesz, odpisz :)
[ Spoiler ]
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

mroku pisze:...ma ktos jakas propozycje??...
Sprawdzałeś kabel?? Masz podłączony do TV przez EURO czy HDMI? U mnie obraz też zmienił kolor, ale robił się zielony nie fioletowy -okazało się, że kabel EURO był wadliwy.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
mroku
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sie 2010, 14:40

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mroku »

dziś zmieniłem kabel euro na nowy i tez nic:/ dalej kolory sa w róznych odcieniach
normalnie zgłupiałem..... podejrzewam że to wina dekodera
patri
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 sie 2010, 18:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: patri »

mam pakiet familijny i odswiezylem liste kanalow i znalazlo mi okolo 1500 kanalow i jak od razu spr. to dzialaly mi eurosporty 2 rosyjskie, niemieckie itp. a jak wlaczylem pozniej to juz nie dzialaly. czemu ?
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2964
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 18
x 59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Bo były tymczasowo odkodowane.
Teraz zostały zakodowane ponownie.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

mroku pisze:.... podejrzewam że to wina dekodera..
Musisz podłączyć dekoder do innego TV i sprawdzić -jeśli będzie tak samo to wina dekodera, a jeśli będzie OK to znaczy, że masz uszkodzone wejście euro w TV.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
patri
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 sie 2010, 18:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: patri »

a dlaczego je odkodowali tylko na chwile? tak samo wczoraj dzialal mi eurosport2 caly dzien i dzisiaj rano a jak zmienilem na 5 min na inny kanal to juz nie dzialal...
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

patri pisze:a dlaczego je odkodowali tylko na chwile? tak samo wczoraj dzialal mi eurosport2 caly dzien i dzisiaj rano a jak zmienilem na 5 min na inny kanal to juz nie dzialal...
Czasem na chwilę odkodowują, żeby zachęcić do zakupu kanału, a czasem po prostu mają jakiś błąd w kodowaniu. W pakiecie FAMILIJNYM nie masz Eurosport2 więc dlatego od czasu do czasu pojawia się tylko na chwilę i później znika ten program. Jeśli chodzi o wersje "obcojęzyczne", które znalazłeś na satelicie, to one też nie są FTA, bo bezpłatny możesz znaleźć tylko zwykły Eurosport.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
yinwu
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 11 sie 2010, 7:52
Lokalizacja: American
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: yinwu »

RaPi pisze:Musisz wejść do menu i wszystko poustawiać i wyszukać kanały wtedy. Zajrzyj do instrukcji obsługi gdybyś miał problemy tam jest dokładny opis, bo ja w tej chwili nie potrafię wszystkiego tak dokładnie opisać.
I skorzystać z podręcznika, ale nadal ma problemy
patri
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 sie 2010, 18:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: patri »

w menu w SAT do wyboru mam sporo opcji np. Astra 1 czy to znaczy ze z nich mogę sciagac inne kanaly, czy zeby ogladac jakis inny kanal to musze tam zmienic ?
żużu
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 sie 2010, 10:57

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: żużu »

mam pytanie kiedy cyfrowy polsat zmieni parametry i czy będa jakies dodatkowe kanały i kiedy
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Zmienił dzisiaj rano o 5:30 FEC na 5/6
Co do kanałow to niedlugo moze sie pojawic polsat sportnews, csb.
Awatar użytkownika
Stig
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 12 sie 2010, 14:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Stig »

Polsat sport news raczej nie pojawi się tak szybko

http://satkurier.pl/news/58047/polsat-s ... -2010.html
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości