Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Żadnych dodatkowych opłat nie będziesz musiał na drugim dekoderze wnosić :) po prostu korzystaj z chwili i ciesz się z tego, że masz więcej niż zapisane w umowie- ale żadne dodatkowe opłaty na pewno Ciebie nie spotkają.
michalski1988
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 wrz 2010, 15:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: michalski1988 »

Ciesze się z tego że mam wyższy pakiet , tylko boje się że pozniej bede musiał pokryc koszty ich pomyłki.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

michalski1988 pisze:... Najwidoczniej jest to jakas pomyłka Cyfrowego polsatu,... umowie wyraznie jest napisane, że opłata mnie bedzie wynośic 77,80zl, ...... tylko boje się że pozniej bede musiał pokryc koszty ich pomyłki..
Bez obaw, na pewno nie będziesz musiał -u mnie HBO i inne leciały przez 2 miesiące a miało być tylko przez miesiąc i nic nie doliczyli :)
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1400
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02
x 21
x 13

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: backstage »

Mam pytanie odnośnie tego artykułu http://media2.pl/media/68521-od-pazdzie ... dvb-t.html
Czy każdy będzie mógł odbierać za darmo TVP HD? Mam dekoder HD Echostar DSB-7200 i pakiet familijny...
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

@destin6
W tym artykule jest mowa o Cyfrowej Telewizji Naziemnej , a Twój tuner jest do odbioru programów z satelity , więc nie będziesz miał możliwości odbioru TVP HD z nadajników naziemnych . Jeżeli masz TV z wbudowanym tunerem DVB-T MPEG-4 to będziesz mógł odbierać wszystkie kanały cyfrowe naziemne bez problemu .
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1400
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02
x 21
x 13

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: backstage »

już rozumiem:) dzięki za wytłumaczenie!
kasiam187
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 wrz 2010, 13:31

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: kasiam187 »

hej , mam pakiet familijny, i zawsze gdy nadawny jest wieczorem jakis film w RAI 1 lub 2/3 kanaly sa niedostepne, pisze ze ten program nie ejst dostepny w twoim abonameciee;/ nie rozumiem, bo przy zakupie pakietu te 3 kanaly tez byly jako dostepne...i normalnie caly dzien mzoesz ogladac i jest ok, ale wieczorem jak przyjdzie jakis film obejrzec to klapa....;/ :( czemu?

ps nie wiem czy w odpowiednim miejscue zadalam pytanie, jesli nie to przepraszam!
Awatar użytkownika
Stig
Użytkownik
Posty: 21
Rejestracja: 12 sie 2010, 14:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Stig »

Nie oglądam tych kanałów ale wydaje mi się że te filmy mogą być zakodowane tak jak kiedyś kodowane były filmy na polsacie z satelity. Ma to związek z umowami o dystrybucji
Pablo24
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 wrz 2010, 19:40

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pablo24 »

Witam wszystkim.
Pomocy !! miesiąc temu zakupiłem dekoder mini na aukcji, dekoder prepaid nowiutki pozostałość po likwidowanym salonie polsatu cyfrowego. Po otrzymaniu urządzenia i podłączeniu okazało się że jest zablokowany, 19.08.2010 zadzwoniłem więc na infolinię - bardzo miła pani poprosiła o nr. karty i informacje na kogo jest zarejstrowany dekoder, powiedziałem że jest nowy i nie jest zarejstrowany na nikogo, więc zapytała mnie o dane osobowe - ja zapytałem czy to konieczne skoro nie podpisujemy umowy, a dekoder jest prepaid, oznajmiła że nie jest to konieczne. Na dekoderze pierwszy miesiąć był z pakietem familijnym w cenie dekodera, a po upływie tego miesiąca miałem sam opłacać i wszystko było ok. Po dwóch tygodniach oglądania, znów zadzwoniłem na infolinię żeby sie dowiedzieć co mam zrobić żeby po tym miesiącu dekoder nie został zablokowany i żebym mógł dalej oglądać - interesowal mnie pakiet mini, pani z infolinii powiedziała że będę musiał wpłacic kwote 14,90zł i podała nr. konta na który nalezy to wpłacać.16.09.2010 przelałem kwote 14.90zł na wskazane konto, mimo to 22.09.2010 dekoder został zablokowany sa tylko kanały FTA. W godzinach rannych zadzwoniłem więc na infolinie żeby wyjasnic co się dzieje (czy może wpłata nie dotarła?) , pan który odebrał powiedział że wpłata dotarła, ale ja w obecnej chwili nie moge kozystac z pakietu mini, tylko pakiet familijny, zapytałem dlaczego, odpowiedział że dekoder jest zarejstrowany na anonimową osobę i dlatego nie można skożystac z pakietu mini, zapytałem - co więc z pieniędzmi które wpłaciłem? Pan powiedział żę one są i zostana uruchomione w chwili kiedy się zarejstruję z danymi, więc ja mu powiedziałem że osoba z która wcześniej rozmawiałem i która podała mi numer konta i kwote do wpłaty nie wspominała że żeby pakiet mini po wpłacie został aktywowany potrzebne sa wszystkie moje dane, pan powiedział że pani z infolinji wprowadziła mnie w błąd. Zapytałem więc co w takiej sytuacji mam zrobic żeby oglądac telewizję, pan powiedział że należało by się zarejstrować, co uczyniłem - pan spisał odemnie wszystkie dane- adres, pesel, nr. dowodu osobistego i powiedział ze teraz trzeba bedzie poczekac i bedzie odblokowane. Jednak wieczorem w dalszym ciągu na telewizorze był napis "tego kanału nie ma w twoim abonamencie, zadzwoniłem więc drugi raz na infolinię powiedziec że w dalszym ciągu nie mam telewizji, pani która odebrała oznajmiła mi że pan z którym rozmawiałem wprowadził mnie w błąd (tak ten pan który wczesniej mówił że poprzednia konsultantka wprowadziła mnie w błąd), bo te dane które ja mu podawałem telefonicznie to trzeba wysłac listownie dow Warszawy do siedziby Cyfrowego Polsatu, bo puki co to ona caly czas ma monitoże że dekoder jest zarejstrowany na anonimową osobę. Co mam robić - za każdym razem jak dzwonie na infolinię odbiera ktoś inny i mówi co innego i obwinia o niekompetencje poprzedniego konsultanta, a ja za to płace i nikt nie jest mi w stanie pomóc.

Jakiś tydzień temu, kiedy jeszcze nie miałem problemów z moim pepaid, okazyjnie kupiłem drugi dekoder - dekoder od osoby której skończyła się umowa i karta była zablokowana. Zadzwoniłem na infolinię z zapytaniem czy mozna ten dekoder aktywować na zasadzie prepaid? Pani oczywiście zapytała o nazwisko właściciela dekodera, na co ja że nie wiem i wyjasniłem że kupiłem to okazyjnie od kogos komu już umowa wygasła i nie chce tego, więc pani odblokowaładekoder, tak że odbierał kanały FTA i oznajmiła że jesli wpłace na konto - którego numer mi oczywiście podała, dekoder bedzie uruchomiony i bedzie działał na dane osobowe poprzedniego właściciela, powiedziałem ok. i teraz jak z moim prypaidem zaczeła wychodzic taka historia, postanowiłem doładować drugi dekoder i co doładowałem i nic - wyświetla że kanały są zablokowane, więc znowu dzwonie, ale teraz odebrała już inna pani i po wysłuchaniu mojej historii powiedziała że jakich kolwiek informacji może tylko udzielac właścicielowi dekodera którego dane posiada w swoich danych, a przepisy się zmieniły i po wygasnięciu umowy właściciel dekodera musi wysłać do nich deklarację jeśli chce kożystac z dekodera na zasadzie prepaid -więc okazuje się że znów nie potrzebnie wpłaciłem, bo poprzedni konsultant wprowadził mnie w błąd. Co mam robic POMÓŻCIE !!!
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Przed zakupem tych tunerów powinieneś zasięgnąć informacji na temat warunków korzystania z usług prepaid CP .
Takie są ( niestety ) przepisy , każdy tuner kupiony z drugiej ręki ( jeżeli był zarejestrowany ) powinien mieć cesję , prawa poprzedniego właściciela przelane na nowego .
Pozostaje Ci wziąć dane od poprzedniego właściciela i tuner zarejestrować na siebie .
A swoją drogą , czy jest sens kupować tuner z drugiej ręki ?, skoro przy podpisaniu umowy w punkcie CP dostajemy upusty i promocje na 3 lub 6 miesięcy i za tuner płacimy 1zł .
Mamy gwarancję na sprzęt , który jak wiemy nie jest bezawaryjny .
edi81
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 wrz 2010, 9:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: edi81 »

Cześć,
Mirko ale czytaj ze zrozumieniem - zadzwonił i konsultanci powiedzieli człowiekowi że może wpłacić i będzie oglądał, mnie też tak powiedziano !!! Przynajmniej jeden tuner tego człowieka nie był zarejestrowany (mój też nie był zarejestrowany) - zakupione nowe a nie z drugiej ręki!!!

Wygląda na to że Polsat celowo wprowadza w błąd żeby wyłudzić pieniądze. Obecnie są narzędzia żeby egzekwować swoje prawa - myślę o pozwie zbiorowym bo takich osób oszukanych jest bardzo wiele. Trzeba tylko sprawę rozgłosić na kilku forach, zainteresować piszących newsy na wp.pl i interia itp.
Awatar użytkownika
bambolo82
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 18 maja 2010, 15:20

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: bambolo82 »

Dlatego polecam elitarna N-kę, która dba o dobro swoich abonentów.
maqs6
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 22 cze 2010, 14:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maqs6 »

Jeeli elitarna Nka bedzie za 14,9 to biorę od ręki!
Pablo24
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 wrz 2010, 19:40

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pablo24 »

Witam
Tak jak napisałem wczesniej i napisał "edi81" pierwszy tuner kupiłem jako nowy, nie był wczesniej aktywowany, dopiero ja go aktywowałem, i podczas aktywacji nie podałem swoich danych i jak stwierdził konsultant nie miałem takiego obowiązku, dodatkowo wprowadził mnie w błąd bo powiedział że po wpłacie 14,90zł bede miał pakiet mini, a tu oooo. W sumie straciłem już 29,80zł na pakiety i ze 20zł na telefony na infolinie - do obecnej chwili dekodery odbierają tylko kanały FTA. Co do zakupów w salonie - umowa z pakietem mini na 26mies i dekoder chyba 100zł, takie uzyskałem informacje w punkcie CP.
daro2126
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 06 kwie 2010, 8:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: daro2126 »

witam ostatnio podpisalem umowe z CP i mam dekoder HD5000 chciałem do wykupic na wlasnosc i nie moglem tylko na wypozyczenie za 1zł, ale chciałbym go teraz wymienic na inny np Echostar DVR-7400 HD czy to jest mozliwe mimo ze mam umowe i na umowie jest dekoder HD5000? Chce zachowac umowe tylko zeby wymienic dekoder na inny.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość