Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 12 gru 2010, 22:28

Ale ustawiles ta antene jak trzeba czy sobie podlaczyles sam dekoder do tv i zadajesz pytanie? Bo tak z twojego postu wynika
Awatar użytkownika
Gumowy ninja
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 01 lis 2010, 20:46

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Gumowy ninja » 12 gru 2010, 22:51

Moze tutaj ktos mi odpowie podobno na CP można złapać TVP Historia .Posiadam dekoder HD DVR Sagemcom ESI-88 i już kilkakrotnie instalowałem kanały automatycznie , ciągle coś nowego znajduje a tego kanału nie .
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 12 gru 2010, 23:16

Musisz założyć dodatkowy konwerter na satelitę Astra (przy czym jest to możliwe właściwie tylko przy antenach większych niż 60 cm, czyli standardowa "nie-HD" Polsatu odpada).
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 13 gru 2010, 8:59

Kpc21 o czym tym mowisz, przeciez polsat najmniejsze anteny ma od Corab`a i maja 65cm i idealnie sie na nich lapie zeza i to nie tylko z astry ale takze sirius itd
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 13 gru 2010, 23:23

Jeśli tak - to dobrze. Po prostu standardem wśród platform jest 60 cm (80 cm "HD"), sam mam 60 cm z Wizji, i stąd wnioskowałem, że jest tak i w Polsacie.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 14 gru 2010, 8:34

60 a w sumie to 58cm bodajze? bylo praktycznie w wizji i czasami cyfra tez dawala takie malutkie ale teraz praktycznie juz chyba wiekszosc nawet Nka korzysta z anten Corab`a ktore maja wysokosc 65cm i czasami zbieraja duzo lepiej niz wieksze innych firm m.in dlatego pewnie polsat juz nie sprzedaje 80tek z napisem HD tylko na te 65tki dal napis HD heh.
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1395
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: backstage » 14 gru 2010, 14:40

Mam pytanie jak odbierać Eske TV?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 14 gru 2010, 18:35

W zaleznosci od posaidanego dekodera wchodzisz w menu (instalacja) i znajdujesz opcje reczne wyszukiwanie programow. Wpisujesz w parametrach czestotliwosc transpondera 11,508Ghz, polaryzacja pionowa(V), symbol rate 27500 i dajesz wyszukaj kanaly niekodowane. Powinno ci dodac na ostatniej pozycji czyli jak od 1 dasz na pilocie w dol to powinna byc eska tv
Użytkownik87
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2010, 19:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Użytkownik87 » 18 gru 2010, 19:53

Mam pytanie: co się dzieje kiedy na ekranie telewizora po podłączeniu wszystkiego wyskakuje komunikat: brak sygnału, sprawdz połączenie lub konfiguracje??
Dziś się cały dzień męczyliśmy z tym...
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 18 gru 2010, 20:40

Zle ustawienie anteny?
Awatar użytkownika
arci59
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 18 gru 2010, 21:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: arci59 » 18 gru 2010, 22:09

Jestem w CP. W dalszych pozycjach można zobaczyć kanały np CANAL + Sport itd..
Czy można w jakiś sposób je oglądać ?
Słyszałem o specjalnych programach pirackich przez które można oglądać wszystkie kanały lecz do tego nie mam zaufania i chyba już ich nie ma.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 19 gru 2010, 0:06

W legalny sposób nie można (poza krótkim okienkiem niekodowanym na Canal+, kiedy to jest chyba tylko Łapu Capu i zapowiedzi). W nielegalny - na tym forum nie będziemy tego tematu poruszać.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Użytkownik87
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 gru 2010, 19:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Użytkownik87 » 19 gru 2010, 0:22

Crump tzn. jak złe ustawinie anteny?? Latali z tą anteną po całym dachu i nic... Sąsiad nawet był co to ma i nic...
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 19 gru 2010, 1:18

Może być uszkodzony konwerter albo przewód jeszcze. W ostateczności dekoder (głowica). Możecie posprawdzać wszystkie elementy na instalacji sąsiada.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
balbina
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 gru 2010, 11:47

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: balbina » 26 gru 2010, 11:56

czesc czy zgromadzony lód na talerzu moze zakłucac sygnał odbioru cyfrowego polsatu ?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości