Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 26 gru 2010, 16:16

Skoro masz lód na antenie i nie działa ci TV satelitarna, to najwyraźniej tak musi być.
Swoją drogą pewnie ciężko będzie ten talerz rozmrozić. Młotkiem potraktować go nie można, bo grozi to odkształceniem czaszy. Palnikiem gazowym też nie, ze względu na elementy z tworzyw sztucznych. Zostaje chyba suszarka.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
Gumowy ninja
Użytkownik
Posty: 81
Rejestracja: 01 lis 2010, 20:46

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Gumowy ninja » 26 gru 2010, 17:38

Odmrażaczem do zamków bądź do szyb i po kłopocie
zmurka
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 gru 2010, 20:55

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: zmurka » 27 gru 2010, 21:00

Witam. Mam problem. A mianowicie dziś zakupiłam CP pakiet Familijny z dekoderem HD5000. Po założeniu anteny i podłączeniu dekodera próbując zainstalować wyskakuje mi "wystąpił błąd podczas instalacji"
Potem zaczęłam zmieniać (przeczytałam to gdzieś wyżej) częstotliwość 11508, pr. transm. 27500, kanały niekodowane i nadal to samo.
Czy może to być błąd z powodu że nie aktywowali mi jeszcze karty, czy raczej jest to moja wina, ze sprzęt źle podłączony?
Pozdrawiam i proszę o odp.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 28 gru 2010, 10:01

a co jest napisane jak masz ustawiony jakis kanal (nie wchodzac do menu) Blad karty 09 czy brak sygnalu z anteny?
zmurka
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 gru 2010, 20:55

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: zmurka » 28 gru 2010, 10:49

w ogóle nie ma kanałów żadnych... jak włączam dekoder to pokazuje mi się od razu pierwsza instalacja
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 28 gru 2010, 11:28

Aha a jakie masz kolory paskow sila i jakosc? powinny byc obydwa zielone jesli jest dobrze ustawiona antena, jesli nie masz tam zadnych kolorow to znaczy, ze antena jest zle ustawiona
zmurka
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 27 gru 2010, 20:55

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: zmurka » 28 gru 2010, 11:42

no właśnie całe paski są na kolor jakby pomarańczowy. Więc to wina anteny...postaram się inaczej ją ustawić i zobaczymy co z tego wyjdzie. Dzięki za pomoc ;)
jus140479
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 sty 2011, 23:38

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: jus140479 » 06 sty 2011, 23:54

Cześć mam pytanko czy mogę zrezygnować z odbioru płatnego kanału HD ,którego odbiór zadeklarowałam w umowie.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Crump » 07 sty 2011, 23:30

jezeli bylo to podpisane razem z umowa do zapewne musi byc oplacane do konca umowy ale rozne byly opcje i pakiety szczegolnie przed zmiana gdzie wszystkie kanaly w HD dodaja do poszczegolnych pakietow wiec lepiej zadzwon na infolinie podaj numer karty, swoje dane i ci powiedza co i jak
migdalicha
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2011, 23:51

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: migdalicha » 15 sty 2011, 0:01

witam. od dwoch tygodni mam pakiet familijny hd z dekoderem z funkcja nagrywania i dzis przestalo mi odbierac jakiekolwiek programy i wyskoczyl komunikat ze 'tego kanalu nie ma w twoim abonamencie'. Wiec ponowilam sygnal z satelita i dalej nic, a komunikat zmienil sie na 'karta nieaktywna'. Sprawdzilam w internecie, ze mam wszystko oplacone. Jakies pomysly? Z gory dziekuje za pomoc
lukasz54321
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 sty 2011, 13:08

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: lukasz54321 » 15 sty 2011, 14:01

witam. mam dekoder echostar DSB-717. od niedawna pilot przestał działać. byłem w serwisie z pilotem i dekoderem i u nich wszystko działało, wracam do domu, podłączam i nie działa. jak to naprawić?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 15 sty 2011, 23:37

@ migdalicha
Zadzwoń do CP nr. 800 08 08 08 i niech Ci aktywują kartę dekodującą .
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 15 sty 2011, 23:40

@lukasz54321

Napisz coś więcej o tej usterce , czy dioda mruga w tunerze , czy pilot stracił całkowitą łączność z tunerem ? .
Za mało danych aby coś doradzić .
LaPatyk
Użytkownik
Posty: 184
Rejestracja: 29 gru 2010, 23:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: LaPatyk » 16 sty 2011, 22:54

@lukasz54321 i na początek nowe baterie.
logitech
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 22 lis 2009, 12:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: logitech » 30 sty 2011, 14:34

Witam, mam pytanie.Jest jakiś sposób na "włączenie" do listy kanałów tvp info lubelskiego?Bo mam na liście kanałów tvp info ale warszawski..
HD5000-Pakiet Familijny HD
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości