Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Na satelicie nie ma podzialu na wojewodztwa, jest ogolny kanal TVP INFO z Warszawy
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2912
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 14
x 25

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

Nie ma czegoś takiego jak lubuskie TVP INFO. W określonych godzinach na antenie TVP INFO pojawiają się ośrodki regionalne. Na satelicie jest tylko 1 - TVP Warszawa bo z tego miasta jest emisja TVP INFO. Reszta jest dostępna tylko naziemnie.
logitech
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 22 lis 2009, 12:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: logitech »

kurcze mój wujek mieszkający w lublinie założył sobie wczoraj cp i odebiera tvp lublin a ja mogę poogladac sobie co dzieje się w stolicy....
HD5000-Pakiet Familijny HD
Awatar użytkownika
Kamil
VIP Expert
Posty: 2912
Rejestracja: 04 lip 2008, 9:58
Lokalizacja: Polska
x 14
x 25

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kamil »

To niemożliwe. Musi odbierać stację z anteny naziemnej.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

logitech pisze:Witam, mam pytanie.Jest jakiś sposób na "włączenie" do listy kanałów tvp info lubelskiego?Bo mam na liście kanałów tvp info ale warszawski....
...kurcze mój wujek mieszkający w lublinie założył sobie wczoraj cp i odebiera tvp lublin a ja mogę poogladac sobie co dzieje się w stolicy...
Niestety nie ma możliwości dodania TVP Info ze swojego regionu -tylko warszawski jest nadawany przez satelitę.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
olka2007
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 02 lut 2011, 23:41

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: olka2007 »

jeśli jest to pilot do dekodera samsung proszę nacisnąć przycisk stb
nieska0
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 lut 2011, 19:12

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: nieska0 »

Witam. Szukam pomocy jak tylko mogę i dlatego natknęłam sie na tę stronke.
Mój problem polega na tym, że obecną umowę mama do końca maja br, ale w styczniu kilka razy zadzoniła do mnie konsultantka i w końcu przekonała mnie do tego abym przedłużyła umowę, bo oczywiście dostanę jakąś "super ofertę". zdecydowałam sie więć na zmianę abonamentu z 39.90 na 14.90, a do tego wzięłąm drugi dekoder za 1zł również na abonament 14,90. Jak sie później okazało, kurier przywiózł mi tylko jeden dekoder, całką nową umowę i abonament 39,90. nieuważnie podpisałam mu umowę i oddałm. wieczorem kilka razy dzwoniłąm na infolnię w celu wyjaśnienia tej sytuacji. tak z kolei powiedzieli mi ze zgłosiłam chęć przyjęcia tylko jednego dekodera i dlatego tak wysłali. Ale ustaliliśmy ze następnego dnia mam odesłać umowe i dekoder- gdyż do 10dni przysługuje mi takie prawo. a do tego dołączyłam drugie juz wypowiedzenie umowy. hmm... i niby nic aż tu nagle za trzy dni kolejny kurier i kolejny dekoder, którego juz oczywiscie nie przyjęłam! Ponownie dzwoniłąm na infolinie.. bałagan tam mają cholerny, ale jakoś to sprostowałam. I tak dzisiaj mamy 09 lutego a mi zablokowali wszystkie kanały mimo ureguowanych rachunków. Na infolini powiedzieli mi że nie wypowiedziałam umowy, tylko ją rozwiązałam!! Zablokowali mi wszystkie kanały, ale na telefon przychodzą mi smsy że mama zapłącić 9,90 za abonament- którego ja wogule nie mam a wiec z karty wogule nie korzystam!!! i umowy też nie widziałąm na oczy!!
Trzy razy tam dzisiaj dzwoniłam, każdy konsultant mówi mi ZUPEŁNIE co innego. A kanałow jak nie było tak nie ma!
Proszę o udzielenie mi jakiejś porady, bo naprawdę nie mam pojęcia co mogę w tej sytuacji zrobić..
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Tutaj pomoże tylko rzecznik praw konsumenckich , skontaktuj się z nim i przedstaw swoją sytuację .
Telefony nic tu nie pomogą , będą Cię zbywać , a Ty będziesz tylko nabijała rachunki za telefon . Ja miałem podobny problem i pomógł mi UOKIK .
W każdym mieście mają swoje placówki , zadzwoń i przedstaw sprawę . To Ciebie nic nie kosztuje .
logitech
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 22 lis 2009, 12:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: logitech »

Obraz na moim tv skacze i "zlewa" się, co jest przyczyną stary tv?
HD5000-Pakiet Familijny HD
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Nie stary telewizor , ale źle ustawiona antena lub coś z kablem .
Posprawdzaj w pierwszym rzędzie antenę i okablowanie .
twardziel82
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 lut 2011, 20:28

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: twardziel82 »

Witam mam taki problem :
Posiadam dekoder samsunga samsung dsb-s305g problem polega na tym że: na noc wyłączam dekoder z prądu a po włączeniu rano do prądu i jego uruchomienia pojawia się obraz z kanałem i po kilku sekundach znika i muszę odczekać około 30 minut do ponownego pojawienia się obrazu i potem juz normalnie cały czas działa.
Dodam że sprawdziłem w dekoderze i cały czas pokazuje że jest sygnał z satelity ale nic nie odbiera ???
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Dlaczego odłączasz tuner na noc od zasilania ? , przecież on w stanie czuwania ciągnie minimalną ilość prądu .
Jeżeli już wyłączasz z prądu , to po ponownym podłączeniu do prądu odczekaj 30 sek. i ponownie odłącz i podłącz tuner i powinien działać .
Frazzer
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 lut 2011, 16:04
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Frazzer »

Witam . Mam pytanie czy jest coś takiego jak jakiś ruter ( tak to chyba wygląda ) z pomocą którego można odbierać telewizję na drugim telewizorze z jednego dekodera . Znajomy mówił mi że coś takiego można kupić za ok 200 zł . Prawda to ??
logitech
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 22 lis 2009, 12:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: logitech »

mirko1801 pisze:Nie stary telewizor , ale źle ustawiona antena lub coś z kablem .
Posprawdzaj w pierwszym rzędzie antenę i okablowanie .
Antena dobrze ustawiona przynamniej sygnał jest taki jak wcześniej, kable dobrze wczepione przy antenie kabel nie był poluzowany...
HD5000-Pakiet Familijny HD
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Moze byc wina kineskopu. Anteny nie bo by ci kratki wyskakiwaly albo napis brak sygnalu. Jesli obraz robi sie nie ostry, napisy nie sa do odczytania itd to moze powoli padac kineskop. Zreszta musialbys dokladnie opisac czy na zwyklej antenie tez obraz skacze? Bo czesto telewizor niby przelacza na audio video a tak naprawde nie do konca i np wszystko dziala a nagle zaczyna obraz latac i sie okazuje ze trzeba dac AV bo do konca tv sie nie przelaczyl
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości