Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Axel » 27 kwie 2008, 16:35

Albo baterie sie wyczerpały albo masz uszkodzony pilot albo też twój pilot jest brudny lub zalany.
0 x
Awatar użytkownika
RaPi
VIP Expert
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
x 2
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: RaPi » 27 kwie 2008, 16:39

Może to po prostu awaria pilota a może wina dekodera że nie reaguje na polecenia pilota. Jaki masz dekoder? A jak tam z bateriami może wymiana pomoże. U mnie w Echostarze miałem tak że gdy baterie były słabe to pilot mylił komendy. Np naciskałem "i" a on wchodził mi do menu.
0 x
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 12463
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 13
x 150
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Poland » 09 maja 2008, 9:33

Ile kosztuje średnio opłata instalacyjna w Cyfrowym Polsacie ??
0 x
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Szaku
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 maja 2008, 11:24

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Szaku » 09 maja 2008, 11:28

Witajcie.
Od wczoraj gdy w dekoderze swieci się zielona lampa- czyli, że jest włączony.A na ekranie widnieje niebieskie tło, i dekoder nie reaguje na żadne polecenia pilota.Nawet wyłączyć się dekodera nie da.Może być przyczyną to, że są słabe baterie w pilocie?Według mnie to chyba nie. gdyż powinien chociaż kanał pierwszy odbierać, a tu niebieskie tło..a i jeszcze jedno, po wyjęciu i wlożeniu karty, pojawiło się tym razem zielone tło.. ale znowu bez programów i żadnych reakcji pilota.O co chodzi?:|
0 x
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: kas » 11 maja 2008, 23:06

Witam ja tez mam poważny problem ktoś mi nadusił przywróc ustawienia fabryczne.Co zrobić by kanały ustawić ponownie ???
0 x
kas
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 24 wrz 2007, 12:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: kas » 11 maja 2008, 23:30

o jakas pomocna dłoń.moje GG 9996973 próbowałem moze dokladniej napiszesz??? bo mam od niedawna
0 x
domator
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 maja 2008, 22:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: domator » 27 maja 2008, 22:06

nie moge przełaczyc na inny kanał w cyfrowym polsacie.Prosze o pomoc
0 x
domator
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 maja 2008, 22:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: domator » 27 maja 2008, 22:20

Wszedlem do menu,nastepnie nacisnalem timer,nie ustawialem czasu.A teraz wyswietla sie jakis symbol i nie moge przełączyc na inne kanały.Niewiem dlaczego.
0 x
gosc
VIP Expert
Posty: 2139
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: gosc » 27 maja 2008, 22:33

Wyłącz tuner z prądu. I nie pisz posta pod postem ---edycja!
0 x
adekpabianice
Obserwator
Posty: 664
Rejestracja: 13 wrz 2006, 21:38
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: adekpabianice » 28 maja 2008, 11:56

A ja miałem dość dziwny przypadek bo ja wyjechałem na trzy tygodnie na wypoczynek, wracam włączam telewizor i co ja tu widze sygnał zakodowany już z nową kartą jaką mi przesłali dzwonie żeby przyszli i zobaczyli, zaczynają coś ględzić - bo i tak jestem od nich leprzy i mówią że co tydzień zmieniają kod kodowania sygnałow stacji CP i mówią żebym zadzwonił na bezpłapty numer i żebym powiedział żeby mi ponownie przysyłali sygnał, zadzwoniłęm powiedziałęm ok i następnego dnia to samo, dzwonie co jest i kobieta sie zdziwiła że nadal jest kodowany sygnał. mówi ok proszę wejść w menu w ustawienia fabryczne i robić wszystko od nowa robiłem top z 9 razy i dupa. wyjąłęm karte z dekodera na noc zostawiając włączony dekoder na CP 10 i co okazało sie karta nie przyjeła dekodera :| no i wymieniłem i jest wszystko ok

Dziwna historia :P
0 x
anielka
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 cze 2008, 20:59

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: anielka » 06 cze 2008, 21:09

Mam problem z CP, a dokladnie z dekoderem. Posiadam dekoder Samsung DBS S305G, w ciagu dnia wylaczyli prad na jakies 10 min,po wlaczeniu pradu ponownie wszystko dzialalo oprocz dekodera.Problem w tym ze dioda czerwona pali sie bardzo slabo, a dekodera nie moge uruchomic przez pilota.Probowalam go wylaczyc jeszcze raz z pradu i odczekac...ale nic sie nie dzieje. Czy to wina braku pradu???Czy pilot mi "zdechl", choc baterie ma nowe. Prosze o rade co z tym zrobic! Czy ktos mial takie problemy z dekoderem..??
Powiem tylko ze serwis chyba odpada ...bo mam raczej daleko do Polski. A dekoder jest jeszcze na gwarancji.
0 x
soda
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 13 lis 2007, 19:50

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: soda » 06 cze 2008, 21:39

Miałem ten sam problem z tym samym dekoderem,gwarancja ,oddałem do serwisu czekałem trzy tygodnie na naprawę,okazał się że siadł procesor z oprogramowaniem,dostałem nowy dekoder.
0 x
fabidan
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 cze 2008, 15:44

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: fabidan » 07 cze 2008, 15:51

witam, posiadam dekoder thomson DSI 30 PO i mam taki problem. Mianowicie działają mi wszystkie kanały dostępne w abonamencie oprócz:
Polsatu, Polsatu2, Tv4, Polsatu Sport, Superstacji i programu Zdrowie i uroda. Co może byc przyczyna takiego stanu? Jakosc sygnalu na wszystkich kanalach ok 84%, moc 45%. Na wymienionych nagle spada do 0. Co robic?
0 x
mario102mf
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 cze 2008, 21:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mario102mf » 14 cze 2008, 21:21

Jestem marynarzem i pływam na barkach w niemczech. Zamontowałem antenę i dekoder samsung DSB - S305G Parę dni działało wszystko o.k. Nadmieniam że codziennie muszę ponownie ustawiać antenę. od 10 dni po ostawieniu przez kilka minut jest dobrze ale potem zanika mi sygnał na sekundę potem na dwie. Nie manawet 10 minut abycały czas był niezakłucony sygnał. mam pakiet familijny ale nie mam tvp 1,2, poloni, kultury, AXN discavery i animal. Bardzo prosze kogoś o pomoc. Może coś poprzestawiałem w ustawieniach dekodera. /przywracałem ustawienia fabryczne i odłączałem dekoder z prądu na 20 minut. Pomocy!!!!!!!!
0 x
emo89
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 15 maja 2008, 20:43
Lokalizacja: Głubczyce
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: emo89 » 14 cze 2008, 22:27

mario102mf pisze:Jestem marynarzem i pływam na barkach w niemczech. Zamontowałem antenę i dekoder samsung DSB - S305G Parę dni działało wszystko o.k. Nadmieniam że codziennie muszę ponownie ustawiać antenę. od 10 dni po ostawieniu przez kilka minut jest dobrze ale potem zanika mi sygnał na sekundę potem na dwie. Nie manawet 10 minut abycały czas był niezakłucony sygnał. mam pakiet familijny ale nie mam tvp 1,2, poloni, kultury, AXN discavery i animal. Bardzo prosze kogoś o pomoc. Może coś poprzestawiałem w ustawieniach dekodera. /przywracałem ustawienia fabryczne i odłączałem dekoder z prądu na 20 minut. Pomocy!!!!!!!!
usuń wszystkie porgramy i przeporwadz instalacje programow CP na nowo. To powinno pomoc. A przerwy w odbiorze moga byc spowodowane zanikiem sygnaly ktore wystepuje przez złe ustawienie anteny.
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość