Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 08 mar 2009, 15:44

Cyfrowy Polsat NIE MA SKLEPU internetowego. Jeżeli jest taka sytuacja to masz numer transakcji i złóż reklamacje, bodajże w swoim banku lub u właściciela serwera do opłat.
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ARTUR B. » 08 mar 2009, 16:33

Posiadam dziadka Sagema. Odkąd wyłączono Nagrę2 przy wyszukiwaniu całej satelity dekoder nie wyczytuje kanałów kodowanych w Nagra3, tylko FTA. Czy ktoś wie w czym jest problem?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 08 mar 2009, 20:55

Masz starą kartę .
CP wymieniał wszystkim swoim abonentom karty .Musisz dokonać wymiany karty.
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ARTUR B. » 09 mar 2009, 16:43

mirko1801 pisze:Masz starą kartę .
CP wymieniał wszystkim swoim abonentom karty .Musisz dokonać wymiany karty.
No coś ty? Nigdy bym na to nie wpadł! Tym bardziej, że z transpondera wszystkie kanały działają. Czytajcie uważnie, gdy ustawiam przeszukiwanie z całej satelity
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 09 mar 2009, 19:48

ARTUR B. pisze:
mirko1801 pisze:Masz starą kartę .
CP wymieniał wszystkim swoim abonentom karty .Musisz dokonać wymiany karty.
No coś ty? Nigdy bym na to nie wpadł! Tym bardziej, że z transpondera wszystkie kanały działają. Czytajcie uważnie, gdy ustawiam przeszukiwanie z całej satelity
A więc Ty poczytaj uważnie co ktoś Ci sugeruje .
CP nadaje w nowym systemie kodowania , przeszedł z Nagra 2 na Nagra 3 i tu tkwi szkopuł .
Kanały FTA odbierasz bo nie są kodowane w żadnym systemie , są ogólnodostępne .
Czy już wszystko jest jasne ?.
Awatar użytkownika
ask007
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 sty 2009, 12:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ask007 » 09 mar 2009, 20:50

mirko1801 pisze:A więc Ty poczytaj uważnie co ktoś Ci sugeruje .
CP nadaje w nowym systemie kodowania , przeszedł z Nagra 2 na Nagra 3 i tu tkwi szkopuł .
Kanały FTA odbierasz bo nie są kodowane w żadnym systemie , są ogólnodostępne .
Czy już wszystko jest jasne ?.
Napisał przecież, że jak daje na przeszukiwanie: transponder to ma wszystkie kanały... Dla jasności dodam że jeżeli na starej karcie odbierałby cokolwiek to byłyby to 3-4 kanały...

Bo rozumiem że nie tylko wyszukuje kanały, ale też że one odbierają?

Korzystasz z dwóch satelit?
jacek2920
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 mar 2009, 9:11

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: jacek2920 » 10 mar 2009, 9:14

Dzień dobry! Czy może ktoś mi powiedzieć jak zmienić godzinę na Echostarze?
jacek2920
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 mar 2009, 9:11

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: jacek2920 » 10 mar 2009, 9:16

Już wiem!
ARTUR B.

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ARTUR B. » 10 mar 2009, 11:49

ask007 pisze:
mirko1801 pisze:A więc Ty poczytaj uważnie co ktoś Ci sugeruje .
CP nadaje w nowym systemie kodowania , przeszedł z Nagra 2 na Nagra 3 i tu tkwi szkopuł .
Kanały FTA odbierasz bo nie są kodowane w żadnym systemie , są ogólnodostępne .
Czy już wszystko jest jasne ?.
Napisał przecież, że jak daje na przeszukiwanie: transponder to ma wszystkie kanały... Dla jasności dodam że jeżeli na starej karcie odbierałby cokolwiek to byłyby to 3-4 kanały...

Bo rozumiem że nie tylko wyszukuje kanały, ale też że one odbierają?

Korzystasz z dwóch satelit?
Tylko z jednej. Wytłumaczę, to jeszcze raz, bo widzę, że niektórzy nie kumają. Gdy włączam przeszukiwanie przez tp. Polsatu wyszukuje mi normalnie wszystkie kodowane kanały. Gdy zaś chcę przeszukać całą satelitę, a tu wiadomo, że w dziadku Sagemie są nieuporządkowane, nie pojawiają się w ogóle kanały kodowane w Nagra3 (Polsaty, HBO, TVN-y). Czy ktoś posiadający dziadka Sagema ma podobny problem?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 10 mar 2009, 18:29

ask007 pisze:Napisał przecież, że jak daje na przeszukiwanie: transponder to ma wszystkie kanały... Dla jasności dodam że jeżeli na starej karcie odbierałby cokolwiek to byłyby to 3-4 kanały...

Bo rozumiem że nie tylko wyszukuje kanały, ale też że one odbierają?

Korzystasz z dwóch satelit?
Zastanów się co Ty piszesz , nie masz zielonego pojęcia o tych sprawach , a zabierasz głos .
Jak nie masz skąd czerpać wiedzy na w/w temat to polecam Wikipedie na początek .
Poczytaj co to jest kodowanie , co to jest transponder , jaki jest układ kanałów na transponderze , ile i jakie transpondery posiada CP .
Miłej lektury , przyda Ci się .
Awatar użytkownika
ask007
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 sty 2009, 12:01

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: ask007 » 10 mar 2009, 20:00

mirko1801 pisze:Zastanów się co Ty piszesz , nie masz zielonego pojęcia o tych sprawach , a zabierasz głos .
Jak nie masz skąd czerpać wiedzy na w/w temat to polecam Wikipedie na początek .
Poczytaj co to jest kodowanie , co to jest transponder , jaki jest układ kanałów na transponderze , ile i jakie transpondery posiada CP .
Miłej lektury , przyda Ci się .
Jeżeli polecasz komuś "lekturę" (nazwanie w ten sposób Wikipedii obraża choćby poczciwego Sienkiewicza) to warto byłoby najpierw zapoznać się z nią samemu. Po twoich wypowiedziach ewidentnie można zauważyć, że tego nie zrobiłeś. Jeżeli ktoś odbiera normalnie kanały, a ty piszesz, ze ma starą kartę, to brak ci podstawowej wiedzy na temat sposobu ich odbioru w CP.

Abstahując już od tego, że jest to publiczne forum i nie masz prawa rozdzielać nikomu głosu :)
slawo74
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 gru 2008, 11:23

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: slawo74 » 11 mar 2009, 11:07

hej mam problem jak pada deszc to znikaja mi wszystki programy /scinaja sie/ co zrobic ?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Artu » 11 mar 2009, 14:51

Zmienić antenę na wiekszą.
jaco
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 mar 2009, 19:06

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: jaco » 21 mar 2009, 19:15

czesc wszystkim . .czy moge kupic dekoder mieszkajac w angli ? bo moj sie popsul no i w jaki sposob go zamowic.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 21 mar 2009, 20:20

Popatrz za stronami kupna nowego dekoderu w Anglii. Tam można zamówić dekoder.
Taka przykładowa strona to http://www.poloniacentre.com/
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości