Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 30 sie 2008, 12:24

Canal+ i canal+sport nie są kanałami FTA,czasem dają program w paśmie niekodowanym,przeważnie w godzinach rannych.
0 x
damianb4
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: damianb4 » 30 sie 2008, 13:03

alechodzi mi o reszte kanałów niby fajnie ponad 1000 kanałów a połowa z nich nie działa a te z pakietow i podstawowe normalnie dzialaja a FTA chyba duza wiekszosc dziala?
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 30 sie 2008, 13:31

Dlatego Ci nie działają bo większość z nich to kanały kodowane,a jak widzę Ty wchodzisz na listę CYFRY + i chcesz oglądać.Na pasku informacyjnym u dołu ekranu pisze Ci czy to kanał kodowany czy FTA.Na liście kanałów też jest kluczyk gdy kanał jest kodowany,więc nie masz możliwości ich oglądania.Kanałów FTA jest około 600 i to wszystko.
0 x
damianb4
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: damianb4 » 30 sie 2008, 13:59

kumam ale...te niezaznaczone tez niektore nie dzialaja to jak?
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 30 sie 2008, 14:07

Te nie oznaczone są kodowane w innym systemie i pomimo braku przy nich klucza są też kodowane lub nadają w godz. wieczornych.Pamiętaj o różnicach strefowych w czasie.
0 x
damianb4
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: damianb4 » 30 sie 2008, 14:24

thx :) ale nie wiem co ty masz ale inni tez taka maja ogolnie ze duzo kanalow nie dziala?
0 x
damianb4
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 sie 2008, 12:09

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: damianb4 » 30 sie 2008, 16:59

no wlasnie
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Artu » 30 sie 2008, 21:31

A polski według ciebie jest FTA?
ej plx o pomoc!!!
Rozumiem że na forum, w Internecie jesteśmy na Ty, ale jakieś zasady kultury i pisania po polsku jeszcze obowiązują.
0 x
marpio
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 sie 2008, 9:08

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: marpio » 31 sie 2008, 9:20

Witam!
Odkad cyfrowy polsat zmienil kolejnosc kanalow mam problem tego typu.Nie moge wlaczyc dekodera (echostar 717) z pilota (baterie ok).Zeby wlaczyc dekoder musze przytrzymac dluzej przycisk wlaczania na panelu dekodera lub wylaczyc go z gniazda.Nastepuje komenda "load" po czym na ekranie TV dostaje info "nacisnij Menu zeby zainstalowac".Przywracalem juz ustawienia fabryczne.Podczas dzialania co jakis czas program zacina sie i znowu nastepuje komenda "load" i dziala ok do mementu wylaczenia.Po ponownym wlaczeniu po powrocie z pracy sytuacja sie powtarza-nie moge wlaczyc dekodera.Czy macie podobne klopoty i czy zna ktos jakies rozwiazanie tego problemu?Czy jest to problem z dekoderem czy tez Polsat jeszcze cos kombinuje?
Pozdrawiam
0 x
domi
Junior
Posty: 891
Rejestracja: 27 lip 2008, 11:37
x 10
x 55

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: domi » 31 sie 2008, 10:22

Ja też mam ten sam problem. Duzo osob co mają ten dekoder skarzy sie na ten problem. Na stronie tvpolsat.info pisało że usuwają już tą usterkę. Trzeba czekać.
0 x
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 03 wrz 2008, 17:35

Witam. Mam od roku dekoder Samsung. Od co najmniej 2 dni nie działa mi część kanałów, pojawia się nieprawdziwy napis, że Tego kanału nie ma w twoim abonamencie.
Dotyczy to np. Kino Polska, Animal Planet, Discovery World i Science, Zone Club itd.
Kwity mam opłacane na bieżąco z konta, więc na pewno to nie odłączenie "karne".

Telefon:
Usiłowałem się dodzwonić, ale po automatycznym stwierdzeniu, że będzie mnie nagrywać, rozłącza rozmowę.

BOK:
Usiłowanie zarejestrowania się na icok.polsat.pl wyrzuca nieprawdziwy błąd, że dane są błędne.

Czyli brak kontaktu :(

Czy ktoś wie, co jest grane? Czy trzeba osobiście pojechać do nich na Łubinową, żeby się czegokolwiek dowiedzieć?
0 x
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 03 wrz 2008, 19:13

Wejdz w menu ,,instalacja,, i ponownie zainstaluj skanowanie sieci.Cyfrowy Polsat zmienił położenie kanałow i musisz zaktualizować listę podstawową.
Kanały na których jest ten napis wykasuj,a w ich miejsce wstaw aktualne.Wszystko powinno działać.
Więcej na ten temat poszukaj na forach,o tym problemie jest tu 100-tka postów.
0 x
danielcio
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 wrz 2008, 13:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: danielcio » 07 wrz 2008, 18:39

WITAM MAM PROBLEM WSZYSTKO MAM USTAWIONE OK NIEDAWNO WZIOLEM POLSAT SPISALISMY UMOWE I TAKIE TAM BZDETY WŁACZAM WSZYSTKO A NA EKRANIE PISZE KARTA NIEAKTYWOWANA CO MOGE ZROBIC BO DZWONIE DO NICH TO JESTEM W KOLEJCE 20-30 I CZEKAC DŁUGO TRZEBA ONI TAM POWARIOWALI POMOCY
0 x
Awatar użytkownika
Tomala
Obserwator
Posty: 281
Rejestracja: 05 lip 2008, 20:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Tomala » 14 wrz 2008, 9:27

Brak słów na ten Cyfrowy Polsat... Jak oni mają swoich klientów w du... Do końca sierpnia miałem z nimi umowę, która wypowiedziałem w związku z czym od 01.09. nie powinienem mieć Polsat ... Te krety dopiero dziś mi wyłączyli możliwość oglądania CP i co gorsze zablokowali mi dekoder.... A przecież z umowy wynika jasno, że dekoder jest mój i po wygaśnięciu umowy mogę odbierać FTA... Dzwoniłem do niech ale jestem 52 w kolejce... Czaicie w niedziele rano - 52... Bark słów co to jest za beznadziejna platforma i beznadziejna obsługa klienta...
0 x
CZYNY NIE CUDA... ;)
Awatar użytkownika
Tomala
Obserwator
Posty: 281
Rejestracja: 05 lip 2008, 20:00

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Tomala » 14 wrz 2008, 12:10

Sorki za post pod postem... Udało mi się dodzwonić do CP... Babka, z która gadałem stwierdziła, że ja wcale do nich wypowiedzenia nie wysłałem i że porostu muszę zapłacić abonament za wrzesień... Nie wytrzymałem i nie byłem dla niej zbyt miły więc babka rzuciła słuchawka... Po drugim telefonie rozmawiałem z inna babką, która była bardziej kompetentna od tej pierwszej powiedziała, że moje wypowiedzenie doszło 25.07.2008 i że napiszą mi pismo (to była 4 interwencja w tej sprawie...)... Co do kwestii zablokowania dekodera stwierdziła, że mam rację i że powinienem odbierać FTA i że mi odblokuje dekoder w ciągu 3 godzin...
Jakież było moje zdziwienie, gdy włączyłem CP i ujrzałem, że mam znów odkodowany cały pakiet familijny...
W sumie z drugiej strony to dobrze, że mam to za darmo, ale normalnie profesjonalizm ludzi z CP woła o pomstę do nieba...
0 x
CZYNY NIE CUDA... ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości