Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
marzena.zp
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 16 wrz 2008, 16:14

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: marzena.zp » 16 wrz 2008, 16:22

A ja jestem juz bardzo zdenerwowana na cyfrowy polsat ::::( mam go juz od 2 lat kupiłam najwiekszy pakiet miałam wszystko a najbardziej zalezało mi na RTP portugalski program obecnie otrzymałam nowa karte gdzie mam o połowe mniej kanałów chodziłam do b opsługi i twierdzili ze musze miec taki sam pakiet co miałam zaniosłam nawed dekoder by facet sam ustawił mi programy po odbiorze zapewniał ze wszystko jessssssst i co? w domu okazało sie ze posiadam tylko 20 kanałów i to 6 polsat ..Płace regularnie co miesiac a oni robia sobie takie kpiny .... jedyny katakt z portugalia znikłllllllllll jestem na etapie rezygnacji z tego g....
0 x
lokwa
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 09 paź 2008, 23:32

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: lokwa » 09 paź 2008, 23:35

Mam pytanie czy można posiadać dekoder HD i dekoder z nagrywarka jednoczesnie, albo przynajmniej jakos to polaczycnagrywarke z dekoderem HD
0 x
Awatar użytkownika
Hellboy
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 19 lis 2007, 8:47

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Hellboy » 10 paź 2008, 8:13

Podłączyć na pewno można, pytanie tylko czy da się nagrywać programy HD na zwykła nagrywarkę. Domyślam się, że da się nagrywać ale w standardzie SD. Np. takie HBO (zresztą za dużo to do wyboru w tym Polsacie to nie mamy, poza jeszcze 2 sportowymi kanałami, które to osobiście w ogóle mnie nie interesują). Jak ktoś ma Samsunga HD i nagrywarkę DVD to niech się wypowie :)
0 x
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 10 paź 2008, 19:54

lokwa pisze:Mam pytanie czy można posiadać dekoder HD i dekoder z nagrywarka jednoczesnie, albo przynajmniej jakos to polaczycnagrywarke z dekoderem HD
Tak , można podłączyć nagrywarkę DVD , a także można nagrywać na VHS , bezproblemowo.
0 x
dawid7
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 paź 2008, 17:13

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: dawid7 » 24 paź 2008, 17:16

Posiadam dekoder Mini. Jednakże mam problem z ustawieniem listy ulubionych.Jak to zrobic
0 x
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10
x 1

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Artu » 24 paź 2008, 19:48

Zajrzec do instrukcji obslugi.
0 x
[email protected]
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 lis 2008, 8:28

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: [email protected] » 07 lis 2008, 8:38

Witam ,jestem nowy mam CP i mam pytanie czy na wczorajszym meczu lecha co pokazywał 2 TVP u wszystkich był tragiczny przekaz czy tylko u mnie .a wogule czy 1i 2 TVP tak kiepsko odbiera?.Pozdrawiam marek
0 x
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 07 lis 2008, 15:00

Ogólnie słabo. Biorą sygnał z nadajników naziemnych.
0 x
[email protected]
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 lis 2008, 8:28

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: [email protected] » 07 lis 2008, 17:38

Miałem wcześniej Asterka myślałem że w CYFROWYM POLSACIE jakość przekazu będzie ok a tu kaszana.
marek
0 x
mjart
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 12 lis 2008, 23:14

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: mjart » 12 lis 2008, 23:16

NIECH SIĘ WEZMĄ ZA POPRAWKĘ SOFTU DO ECHOSTARA DSB-717 wersji A.Moim zdaniem to w "CP" pracują głąby a nie informatycy! Wypuścili oprogramowanie na dekodery, a nie przetestowali go, inaczej nie było by tego problemu. Mało tego ci partacze pozbawili nas (posiadaczy tego bubla Echostara dsb717-a) możliwości posortowania kanałów wg. własnych upodobań. Moim zdaniem problem tkwi w tym, że "CP" zatrudnia ludzi do prac informatycznych bez odpowiedniego wykształcenia, tak samo jak zresztą na ich infolinii- tam to dopiero siedzą głąby które nic nie wiedzą(na pytanie kiedy zostanie stworzone oprogramowanie umożliwiające tworzenie własnej listy odp. jest tylko jedna- trudno mi powiedzieć, nie mamy takich informacji). Więc pytam na co ta infolinia????
Aby rachunek za telefon większy bo wisi człowiek 20 minut na nim.
0 x
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 13 lis 2008, 8:29

mjart pisze:bez odpowiedniego wykształcenia, tak samo jak zresztą na ich infolinii- tam to dopiero siedzą głąby które nic nie wiedzą(na pytanie kiedy zostanie stworzone oprogramowanie umożliwiające tworzenie własnej listy odp. jest tylko jedna- trudno mi powiedzieć, nie mamy takich informacji). Więc pytam na co ta infolinia????
Aby rachunek za telefon większy bo wisi człowiek 20 minut na nim.
Popracujesz troche na jakiejkolwiek infolinii i zrozumiesz kiedy konsultanci dowiadują się o czymkolwiek, mi zdarzało się wiedzieć o czymś tylko dlatego, że śledziłem nieoficjalne wiadomości na temat CP (np. kanał Play, o którym większość konsultantów nie miała pojęcia, że coś takiego ma być stworzone).
Problem z konsultantami 'z ulicy' była największy podczas tworzenia infolinii wymiany kart (zewnętrzna firma zawaliła na całej linii - brak jakichkolwiek selekcji - byleby jak najwięcej osób, problemy z linią i sprzętem, częste 'rekonfiguracje systemu', potem firma nie wiedziała jak się 'pozbyć' CP).
0 x
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 28 lis 2008, 9:40

Witam. Problem wygląda następująco:
Mam Pakiet Familijny + Relax Mix (bez Cinemaxów Hbo i kanałów HD)

Dzisiaj włączyłem dekoder, skaczę po kanalach, i zobaczyłem, że niektóre kanały są zakodowane, np. TVN7, Eurosport, nawet INFO DLA ABONENTÓW. :O
Pare kanałów mam odkodowanych (w tym parę kodowanych np. TVP1 Polsat)

Mam Echostara DVR-747.

Proszę o pomoc.
Z góry dziękuję :)
0 x
maniek1975
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 01 lis 2008, 11:58

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: maniek1975 » 28 lis 2008, 9:49

jak zerwać umowe przed jaj końcem jakie koszty mój dekoder
0 x
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 28 lis 2008, 12:09

@maniek - znaki interpunkcyjne, gramatyka itp. to nie słowa abstrakcyjne. Naprawdę ciężko było to zrozumieć.
Ale postaram się odpowiedzieć. Wyślij pismo w tej sprawie, kwotę kary masz w umowie. Na ogół jest to tak, że kara to jakaś kwota (ok 500-800zł) + opłata za abonament obowiązkowy do czasu końca okresu podstawowego.

@Krewetka
Standard. Sprawdź, czy masz nową kartę (0734... do 0739...). Sprawdź, czy masz dobry sygnał. Reset. Powrót do ustawień fabrycznych. Przełącz na kanał 21 i przez ICOK ponów sygnał.
0 x
Awatar użytkownika
Ali
Użytkownik
Posty: 154
Rejestracja: 07 sie 2008, 16:42
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - pytania i problemy

Post autor: Ali » 02 gru 2008, 21:24

Mam pytanie. Jak wyszukuje się kanały? Pytam się bo chciałbym wyszukać Patio TV i TVN Warszawa.

I jeszcze co do Patio TV- przeszukałem transponder na którym się znajduje i go nie znalazłem. Zrobiłem coś źle?
0 x
"TV Puls jest warta tego, żeby powalczyć o jej przyszłość i będziemy to robić" - powiedział Dariusz Dąbski, który po wycofaniu się Franciszkanów jest jedynym udziałowcem TV Puls.

Oglądalność TV Puls: 2,2%

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości