Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
gallow
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 01 gru 2008, 14:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: gallow » 01 gru 2008, 17:09

no dobra a jesli dekoder pada z mojej winy i nie da sie naprawic to co mam robic?

I jezeli chce sie pozbyc polsatu (umowa do konca kwietnia, oplacona) i zalozyc n-ke albo cyfre + to moge na tym samym talerzu?

i czy tam mozna ewent dekoder zmienic jak padnie? mam w domu dwoje dzieci i maja rozne pomysly.
krzysztofur
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 gru 2008, 17:21

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: krzysztofur » 01 gru 2008, 17:35

Mam cyfrowy polsat dekoder samsung dsb s305g.Problem zaczol sie gdy wylaczyli prad i po wlaczeniu polsat juz sie nie chcial wlaczyc tylko dioda swiecila sie lekko na czerwono.Wylaczylem go z pradu wlaczalem i tak w kolko,az po jakim czacie sam sie wlaczyl(ok.2 godzin).Po jakims czasie znowu sie to powtorzylo ale juz od dwuch dni sie nie chce wlaczyc.Nie wiem co robic kupil bym nowy ale mieszkam we francji.Prosze o pomoc bo go rozwale.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 01 gru 2008, 19:45

gallow pisze:no dobra a jesli dekoder pada z mojej winy i nie da sie naprawic to co mam robic?

I jezeli chce sie pozbyc polsatu (umowa do konca kwietnia, oplacona) i zalozyc n-ke albo cyfre + to moge na tym samym talerzu?

i czy tam mozna ewent dekoder zmienic jak padnie? mam w domu dwoje dzieci i maja rozne pomysly.
Skoro umowę masz do końca kwietnia i piszesz , że abonament masz opłacony do końca to nic nie stoi na przeszkodzie abyś teraz założył N-ke lub C+. Będziesz ewentualnie stratny za ten opłacony abonament , odłącz dekoder CP i załóż nową platformę. Talerz od CP pasuje do każdej platformy.
W N-ce i w C+ teraz w promocji nic nie płacisz za dekoder, w razie awarii masz zapewnioną wymianę tunera na nowy.
Poczytaj dzisiejsze promocje.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 01 gru 2008, 19:52

krzysztofur pisze:Mam cyfrowy polsat dekoder samsung dsb s305g.Problem zaczol sie gdy wylaczyli prad i po wlaczeniu polsat juz sie nie chcial wlaczyc tylko dioda swiecila sie lekko na czerwono.Wylaczylem go z pradu wlaczalem i tak w kolko,az po jakim czacie sam sie wlaczyl(ok.2 godzin).Po jakims czasie znowu sie to powtorzylo ale juz od dwuch dni sie nie chce wlaczyc.Nie wiem co robic kupil bym nowy ale mieszkam we francji.Prosze o pomoc bo go rozwale.
Z tym tunerem już nic nie zrobisz . Po prostu zdechł . Pozostaje tylko serwis w kraju , daj go komuś kto się wybiera do kraju i niech odda go do serwisu . Miałem podobnie , w serwisie był dwa tygodnie , ale po naprawie sprawuje się znakomicie.
Not Real
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 30 lis 2008, 12:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Not Real » 01 gru 2008, 21:16

Not Real pisze:Mój dekoder wyłącza się sam co kilka minut (co 2, 4 - naparwdę, różnie) i restartuje. Mam tak od tygodnia. Myślałem, że to coś z telewizorem, ale on działa. Pojechałem więc wymienić ten dekoder, ale z nowym mam ten sam problem... Nie wiem, co robić, myślałem, że może TV jest za blisko kaloryfera czy coś i stąd te kłopoty. W dniu, w którym one się zaczęły, na dworze był bardzo zimno (wiecie, spadł śnieg itd.) jak jeszcze nigdy odkąd mam dekoder, więc może to coś z anteną albo z podłączonym do niej kablem? Aha, mam dekoder od 1 września i wcześniej tego problemu nie było. Zapłaciłem już na rok z góry abonament... Błagam, pomóżcie! Piszcie tutaj albo na gg: 4432758 Będę wdzięczny.

P.S. Mam pakiet i dekoder MINI, antena ECHOSTAR.
A może to jednak wina telewizora? Albo ta część przy antenie odpowiedzialna za ściąganie kanałów jest zalana?
yeyo
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2008, 21:13

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: yeyo » 06 gru 2008, 18:55

witam, gdzie sprawdzic ile % mam zasięgu??? mam mini dekoder
RHB
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 gru 2008, 11:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: RHB » 07 gru 2008, 11:54

Witam wszystkich,
mam następujące pytanko, moze ktoś mi pomoże, zanim zacznę użerać się z serwisami itd.

Mam dekoder mini, nie używałem go do tej pory, bo remontowałem mieszkanie a zakupiłem go w międzyczasie. Na początku podłączyłem go na próbę do starego telewizora, ale z głośników usłyszałem niewiele dźwięku, za to dużo "pierdzenia" kiedy tylko próbowałem podgłośnić. Zwaliłem winę na stary telewizor, ale wczoraj podłączyłem dekoder do nowego Sharpa i problem jest ten sam, więc wychodzi na to , że wina leży po stronie dekodera. Nie mam pojęcia, gdzie szukać awarii.

W tej chwili da się uzyskać jako taki dźwięk tylko jeśli telewizor jest podgłośniony na maksa, a dekoder do połowy. Jedna kreska więcej i już słyszę piardy...

Dodam jeszcze, że antenę montowałem na balkonie samemu, sam położyłem kabel itd... Być może w tym tkwi problem, tylko że z obrazem nie ma żadnych problemów - nie domaga tylko dźwięk.

Będę wdzięczny za pomoc, jeśli ktoś miał podobny problem :)
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 07 gru 2008, 15:10

Chciałabym aby przy jednej umowie i jednym abonamencie cyfrowy polsat odbierał na dwóch telewizorach w moim domu. Czy to jest możliwe? jeśli tak, to co mogę zrobić?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 07 gru 2008, 15:43

Możesz kupić sender który wysyła bezprzewodowo obraz, dźwięk i sygnały pilota.
yeyo
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 28 lis 2008, 21:13

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: yeyo » 07 gru 2008, 18:27

odp mi ktoś na moje pytanie???????!!!!!!!!

EDIT Maciek23: Będziesz pisał normalnie?(??????!!!!!!!!) Wśród nowych użytkowników jest jakaś mania stawiania mnóstwa znaków zapytania czy wykrzykników. To na prawdę nic nie zmienia, uwierzcie mi. Jak ktoś pisze normalnie to ma nawet większe szanse na odpowiedź. Przestrzegaj tego - inaczej ban.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 07 gru 2008, 20:20

1. Jakby ktoś wiedział to by odpowiedział, możesz mi wierzyć że z pomocą do dekodera Mini jest ciężko bo nie jest on popularny, większosć wybiera znane i sprawdzone Samsungi
2. Do instrukcji obsługi pewnie też nie zajrzałeś
3. Polecam lekturę Terry'ego Pratchett'a :P
KAMIK
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 gru 2008, 21:14

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: KAMIK » 07 gru 2008, 21:23

witam posiadam echostara dsb 717 odlączyłem go i zawiozłem do kumpla i u niego ustawialiśmy antenę kiedy wróciłem do domciu podłączyłem dekoder oczywiście nie tykając anteny i nic brak sygnału górny pasek 70% a dolny zero zdecydowałem się przestawic antenę i nic nie mam pojęcia co się dzieje wyciągałem również kartę bez rezultatu jestem w kropce co mam robić??????????????????????????????/

EDIT Maciek23: Rozumiem, że jesteś nowym użytkownikiem i zarejestrowałeś się prawdopodobnie aby zadać pytanie, ale nie zwalnia Cię to z przestrzegania chociażby zasad pisowni. Popatrz chociażby na użytkownika RHB. Pytanie zauważą inni także bez 20 znaków zapytania na końcu...
KAMIK
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 gru 2008, 21:14

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: KAMIK » 08 gru 2008, 18:14

te edit maciek ja se mogę postawić nawet 100 znaków a ty nie będziesz miał na to najmniejszego wpływu bo jesteś poprostu za kruciutki no i z takimi tekstami to no wybacz ale u siebie w oborze pozdro dla twojej kobiety.

{{{I my pozdrawiamy ciebie. Ban - Tomek}}}
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 08 gru 2008, 18:51

NEO-dziecko dorwało się do kompa pod nieobecność rodziców.... Ehh, żal.

@RHB Sprawdź kabel EURO. Potem spróbuj tym samym kablem podłączyć do TV inne urządzenie, np. DVD i będzie wiadomo, czy to kabel, dekoder, czy TV (dokładniej gniazdo na EURO)

@KAMIK z tego co zrozumiałem masz po prostu źle ustawioną antenę lub wadliwy konwerter.
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 08 gru 2008, 21:25

Artu pisze:Możesz kupić sender który wysyła bezprzewodowo obraz, dźwięk i sygnały pilota.
a tak na polski to co mam zrobic? Jak? Nie orientuje się za bardzo w tych rzeczach. Co to jest sender? i ile kosztuje? Gdzie go mozna kupić? A i czy będzie mozna oglądać cos innego na drugim telewizrze bo na tym mi zalezy.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości