Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
malyko
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 maja 2009, 5:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: malyko » 10 maja 2009, 5:30

Dobry Wszystkim posiadam dekoder Echostar DSB-717A oplaty porobione z gory:)mieszkam w Szwecji przez okres 5miesiecy nie bylo problemu z odbiorem po przeprowadzeniu sie do miasta dekoder wogole nie odpowiada nie pali sie dioda zasilania jestem laikiem prosze o pomoc?czy sa jakies sposoby sprawdzenia dekoder na miejscu?a dekoder byl wylaczony przez 3 miesiace.Nie moge go teraz wlaczyc?Prosze o szybka diagnoze:)dzieki
marius
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 maja 2009, 11:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marius » 10 maja 2009, 11:26

mam problem od wczoraj.siadly mi korki elektryczne a po ich powtornym wlaczeniu dekoder NIE DZIALA!!!!!!nie swieci sie dioda na przednim panelu zaznaczam ze jest to dekoder MINI.prąd do tunera dohodzi gdyz swieci sie dioda z tylu SPDIF.Pomocy bo dzis jezdzi kubica i wisla gra z legia no i moja narzeczona musi obejrzec TANIEC z GWIAZDAMI
SAT_ANTHD
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 19 kwie 2009, 19:44

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: SAT_ANTHD » 11 maja 2009, 22:45

@malyko, @marius - Wg mnie macie uszkodzone tunery. Proponuję kontakt z obsługą klienta polsatu i dowiedzeniu się o procedurze wysłania sprzętu do serwisu. @malyko z tego co wiem to możesz mieć problem z naprawą bo tunerów polsatu chyba nie można wywozić za granicę, ale nie dam sobie głowy uciąć. Pzdr.
malyko
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 10 maja 2009, 5:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: malyko » 12 maja 2009, 16:17

To ze jestesmy w Uni to juz sie nie liczy gwarancja obejmuje UE.
klimoszlord
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 maja 2009, 20:36

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: klimoszlord » 12 maja 2009, 20:41

Siemak
Mam pytanie
mam dekoder samsunga i moj problem polega na tym ,ze ida mi wszystkie programy cyfrowego polasatu lecz HBO HBO 2 i HBO Comedy nie chce isc gdy wlaczam to zielony pasek od sygnalu miga sie i nie chce sie pokazac obraz. co mam zrobic?? prosze o jak najszybsza odpowiedz! z gory dziekuje ) pzdr;]
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 12 maja 2009, 20:55

Kanały HBO są w osobnym pakiecie.
forumuser
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 16 maja 2009, 18:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: forumuser » 16 maja 2009, 18:42

witam
zakupiłem właśnie Cyfrowy Polsat z dekoderem Samsunga H370G
jak go włączyłem pierwszy raz to była lista programów i można było przełączać kanały, tzn. 1 Polsat itp (nie działało bo był napis: Szukam sygnału)
czyli tak jakby był już zaprogramowany
nie mogłem ustawić anteny i przywróciłem ustawienia fabryczne, teraz już nie ma tej listy kanałów jest tylko możliwość wejścia do Ustawień, Instalacja itp
jak mam ustawiać teraz antenę? mam nadzieję, że przywracając domyślne ustawienia niczego nie zepsułem?
pozdrawiam
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 16 maja 2009, 20:51

Musisz wejść w menu -- instalacja -- ok -- kod 0000 -- ok -- skanowanie transponderów --ok -- ustawiasz na Hotbird i wtedy ustawiasz antenę , aż pokaże Ci sygnał , co najmniej na połowie paska .
Gdy masz sygnał ponownie wchodzisz w menu , instalacja i skanowanie sieci , wyszuka Ci 171 kanałów , naciskasz ok i kanały masz zapisane .
Dalej ponownie menu -- instalacja -- skanowanie selektywne -- Hotbird -- wszystkie ( lub niekodowane , zależy od gustu ) , znajdzie około 1000 kanałów , wciskasz ok i kanały są zapisane .
Jak coś nie wiesz to pisz .
Powodzenia.
betty_63
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 maja 2009, 18:33

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: betty_63 » 17 maja 2009, 18:49

Witam!
Posiadam dekoder typu DSB-5305G juz ponad 2 lata,a w raz z nim wiele problemow. Pewnego dnia uruchomilam dekoder po czym zobaczylam komunikat w stylu "zmiana oprogramowania" i pytanie,czy chce to zrobic teraz. Kiedy wciasnelam "tak" obraz znikl i dekoder sie wylaczyl. Od tego sie wszystko zaczelo. Teraz to jest tak,ze po kazdorazowym odlaczeniu dekodera od pradu musze czekac po kilka ladnych dni,az sie zapali DIODA. Dzwonilam do Cyfrowego Polsatu,ale twierdza,ze zostal wgrany nowy program i nie powinno byc problemu i oczywiscie,ze powinnam skontaktowac sie z serwisem Samsunga,bo problem wynika z ich strony,ale wg mnie jedno nie ma nic do drugiego. No,ale ja sie na tym nie znam,wiec potrzebuje pomocy od kogos kto ma o tym pojecie. Przeczytalam juz na forum,ze to moze byc uszkodzony tuner,ale dlaczego w biurze twierdza,ze to wina nowego oprogramowania? I jeszcze jedno:dlaczego jesli wkladam karte do innego dekodera od razu wyswiatla sie napis "dekoder" zablokowany? Czy ktos mial juz podobne problemy,typu "polak zawsze pomoze"?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 17 maja 2009, 19:09

Karty CP są przypisane do swoich tunerów ( są parowane ) i karta z jednego tunera nie będzie działała w innym tunerze . Jeżeli chodzi o nowe oprogramowanie , fakt , nie jest dopracowane . Na jednych tunerach sprawuje się poprawnie , a na innych stroi fochy . Twój tuner jest dobry , a wina jest nowego softu . Musisz czekać na poprawę aktualnego softu lub na nowy soft . Sama nic nie poradzisz .
john555
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 17 maja 2009, 11:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: john555 » 18 maja 2009, 17:55

Właśnie moja rodzina popadła w kryzys jestesmy zadłużeni poprzez kredyty około 5,5 tys miesięcznie a nasze zarobki z żona wynosza 3 tys. Mam takie pytanie Czy Cyfrowy Polsat poszedłby nam na ręke w rozwiązaniu umowy? możemy im przedstawić wyciągi rachunku itp
Umowa obejmuje 24 mies ( 23.05 minie 12 mies od podpisania umowy)

Proszę o odpowiedz ponieważ nasza sytuacja jest naprawde bardzo ciężka
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 19 maja 2009, 8:17

Szczerze wątpię. Można spróbować, ale nie nastawiałbym się na pozytywną odpowiedź.
eloelo71
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 maja 2009, 12:59

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: eloelo71 » 19 maja 2009, 13:00

Kupiłem nowy telewizor wszystkie te pierdoły HDMI HD itd., mam również sam dekoder (echostar DBS 717) cyfrowego polsatu, jak dokupie antenę to będę miał ten cały cyfrowy przekaz, ładny obraz itp. wiem może niektórym wydawać się śmieszne to pytanie ale nie znam się na tym zupełnie, a nie chce wydać kasy na antenę a obraz mieć dalej jak na zwykłej kablówce
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 20 maja 2009, 15:18

Jakość może być nieco lepsza, jednak do odbioru kanałów HD w CP trzeba:

A. Posiadać TV przystosowany do odbioru HD
B. Posiadać dekoder przystosowany do odbioru HD - Echostar 717 to nie dekoder HD
C. Podłączyć TV i dekoder kablem HDMI - w Echostarze nie masz wejścia na HDMI
D. Podpisać porozumienie na kanały HD - chyba, że chcesz odbierać kanały HD FTA np. z Astry.

Co to znaczy "dokupie antenę"? Chodzi o znaczek HD na blasze? Antena z tym znaczkiem ma po prostu większą średnicę od standardowej. Wzięło się to z tąd, że CP zaleca większe anteny do dekoderów HD.

Mam nadzieję, że napisałem dosyć jasno.
eloelo71
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 maja 2009, 12:59

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: eloelo71 » 21 maja 2009, 21:26

ja ten dekoder dostałem tak jakby w spadku, ojciec wrócił z zagranicy tam miał satelite zamontowaną, nie zdjął jej i przywiózł sam dekoder, umowę ma jeszcze przez pół roku więc szkoda płacić a nie odbierać, dlatego muszę dokupić antenę

o kanały HD w sumie mi zbytnio nie chodzi, bardziej o to czy przy odbiorze kanałów za pomocą Cyfrowego Polsatu będę miał lepszy obraz niż ze zwykłej kablówki UPC

telewizor mam samsung LE32B651
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości