Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
korakora
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 22 maja 2009, 13:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: korakora » 22 maja 2009, 13:05

witam mam pytanie czy jak naleje srodka czyszczącego do dekodera to on bedzie działał?????
Awatar użytkownika
Ama18
VIP Expert
Posty: 1806
Rejestracja: 19 paź 2008, 20:04
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Ama18 » 22 maja 2009, 13:24

Chcesz wlać to do środka dekodera? Oczywiście, że po takim czymś, urządzenie nie będzie działało.
SAT_ANTHD
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 19 kwie 2009, 19:44

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: SAT_ANTHD » 22 maja 2009, 22:39

Korakora. Najlepszym i najtańszym sposobem na wyczyszczenie tunera polsatu i nie tylko to zakupić sobie np. na allegro spray ze sprężonym powietrzem. Skutecznie likwiduje zabrudzenia. Pzdr.
piotrek41587458
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 maja 2009, 14:29
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: piotrek41587458 » 23 maja 2009, 14:35

Witam
mam takie pytanie mam dekoder Echostar DSB 717A i tam jest drugie wejscie na kabel od Anteny lub tez mozna tam podłaczyc 2 dekoder. oki przejde juz do sprawy.
Wczoraj niewiem jakim cudem ale niedziala mi konwektor cyfrowego polsatu inverto to wziolem antene druga i podlaczylem i dziala mi ladnie ale drugi dekoder mi nie dziala bo nie ma anteny ale jak podlaczylem ten dekoder co nie mial anteny do dekodera Echostar DSB 717-A bo ma tam 2 wejscia antenowe i jak podlaczylem 2 kabel to dzialal mi dekoder od TP ale od cyfrowego polsaty mi nie działał pisalo brak sygnaly a tam przecierz sa 2 wejscia jak mam ustawic dekoder Cyfrowego polsatu zebym mial sygnal na drugim dekoderze od TP

P.S Proszę o pilna pomoc
piotrek41587458
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 maja 2009, 14:29
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: piotrek41587458 » 23 maja 2009, 19:53

piotrek41587458 pisze:Witam
mam takie pytanie mam dekoder Echostar DSB 717A i tam jest drugie wejscie na kabel od Anteny lub tez mozna tam podłaczyc 2 dekoder. oki przejde juz do sprawy.
Wczoraj niewiem jakim cudem ale niedziala mi konwektor cyfrowego polsatu inverto to wziolem antene druga i podlaczylem i dziala mi ladnie ale drugi dekoder mi nie dziala bo nie ma anteny ale jak podlaczylem ten dekoder co nie mial anteny do dekodera Echostar DSB 717-A bo ma tam 2 wejscia antenowe i jak podlaczylem 2 kabel to dzialal mi dekoder od TP ale od cyfrowego polsaty mi nie działał pisalo brak sygnaly a tam przecierz sa 2 wejscia jak mam ustawic dekoder Cyfrowego polsatu zebym mial sygnal na drugim dekoderze od TP

P.S Proszę o pilna pomoc
oki juz nie trzeba juz zrobiłem :)
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Ice » 23 maja 2009, 20:26

Dobra, ale nie pisz posta pod postem. Korzystaj z opcji edycji.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 24 maja 2009, 0:14

piotrek. tzw. przelotka w Echostarach Polsatu jest tylko na pokaz. Ona nie działa. Podłączając dekoder do wyjścia, nie uzyskasz sygnału.

Potrzebujesz konwertera typu twin.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
adamLKR
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 maja 2009, 16:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: adamLKR » 25 maja 2009, 16:06

Dziś kupiłem dekoder mini ;/ co teraz wydało mi się złą decyzją.
I mam taki problem chcę sobie poustawiać kanały według siebie na tvp1 na 1 kanale i.t.d .
I mam takie pytanie czy to jest możliwe. Niby jest taka opcja jak organizacja kanałów ale wcale nie mogę przenosić kanałów CP są zaznaczone innym kolorem i gdy chcę je przenieść to piszę opcja niedozwolona.. ;/
Proszę o szybką odpowiedź..
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 25 maja 2009, 17:03

Listy podstawowej CP nie ruszysz. Tylko dekodery marki Samsung (z dekoderów w aktualnej ofercie) mają dowolność tworzenia listy ulubionych.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1366
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 25 maja 2009, 23:03

Oraz Echostar DSB-717 (nie A).
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 26 maja 2009, 11:14

Napisałem "z dekoderów w aktualnej ofercie". 717 da się jeszcze kupić? Myślałem, że 717a je wyparły.
gaba
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 maja 2009, 19:41

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: gaba » 31 maja 2009, 19:43

mam problem... mam cyfrowy polsat i wszystko bylo normalnie... wyłanczylam telewizor a za jakies 5 min spowrotem wlanczylam... i jak wlanczylam to bylo tylko 13 programow zagranicznych co robic ????
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 01 cze 2009, 13:28

Odłącz tuner od prądu na 5 min. i ponownie włącz . Jeżeli to nie pomoże to przywróć ustawienia fabryczne i ponów sygnał przez internet .
Zainstaluj ponownie kanały CP .
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 01 cze 2009, 16:41

@gaba Masz może Sagem?

Jeżeli tak to zmień częstotliwość transpondera na 12284
machon666
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 cze 2009, 19:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: machon666 » 02 cze 2009, 19:42

witam wczoraj miałem problem z włączeniem dekodera bo cały czas paliło się zielone światełko a dziś sie z tym uporałem ale za to wykakuje mi cały czas sprawdź kartę i nie wiem co mam zrobić wyciagałem karte i czyściłem ją ale nadal nic odłączałem z prądu i też nic.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość