Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

@ maro40.
Twój problem tkwi w złym wybraniu Diseqc .U mnie sprawa wyglądała podobnie . Spróbuj zamienić ustawienia LBN , na Astre daj A , a na Hotbirda B . Przeskanuj te satelity i powinno być ok. Jak coś nie będzie jeszcze działać to pisz na GG. Sprawdź jeszcze , czy z bezpośredniego podłączenia konwertera z Astry masz sygnał , bez Diseqc.
Powodzenia.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

@ tomek- CHLU.
Każdy tuner z CP parowany jest z kartą i karta nie będzie współpracowała z żadnym innym tunerem , nawet tej samej marki . Jak się domyślam masz tuner EchoStar 717 A , ta wersja nie ma softu z programowaniem ,, list ulubionych ,, tak więc przełożenie kart nic Ci nie da .
tomek_CHLU
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 09 wrz 2009, 12:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: tomek_CHLU »

rozumię że nic nie można zrobić TAK??????????????????????????????????????????????????????????
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Możesz ewentualnie próbować zerwać umowę na podstawie tego, że w instrukcji obsługi jest napisane, że można ustawiać dowolną listę kanałów w dekoderze.

Polsat poprawił już wprowadzającą w błąd informację na stronie internetowej, która mówiła, że kanały w tym dekoderze można ustawiać w dowolnej kolejności.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

tomek_CHLU pisze:witam
Mam problem z dekodera. Kupiłem cyfrowy polsat z nowym dekoderem i nie mogę ułożyć listy kanałów po konsultacji z pracownikiem punktu sprzedarzy powiedział że tak ma być.
Niestety nie we wszystkich modelach można dowolnie układać listę -poszukaj na forum to będziesz wiedział na których modelach jest to możliwe.
tomek_CHLU pisze:Pytanie brzmi czy można przełożyć kartę z nowego dekodera do starego SAMSUNGA w którym można ingerować w numery programów i ewentualnie ułożyć listę ulubionych.
PROSZĘ O POMOC
Jest taka opcja na tym forum jak "szukaj" -bardzo polecam. Było o tym już chyba milion razy -w Cyfrrowym Polsacie nie ma możliwości przekładania karty to innego dekodera!!!
maro40 pisze:....Dzisiaj zabudowłem zeza na Astrę dostrajałem na Hotbirda 1-6,zabudowałem przełacznik DISEqc 2in1 w ustawieniach LBN wybrałem tryb DISEqC-A,na Hotbirda a,DISEqC-B na Atrę zrobiłem skan transponderów,Hotbird wszystko wybrał.a Astra "0":-( nie mam pojęcia co za błąd zrobiłem proszę o wskazówkę.
Jezeli dobrze "rozumuję" to jako główny masz Hotbird a zez jest na Astrę?? Nie wiedziałem, że istnieje taka opcja. U mnie podstawowy jest na Astre a "zezuje" na Hotbirda.
Ja mam u siebie na tunerze tak:
- przełącznik jest ustawiony na Diseq 1...4,
- LNB1 mam ustawiony na Uniwersalny LNBF i to jest na Astra1
- LNB2 mam takrze na Uniwersalny LNBF i to jest na Hotbird
Wszystko hula całą parą :)
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
erkk
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 01 wrz 2008, 12:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: erkk »

Zainwestowałem w CP i mam dekoder Samsung DSB-h370G. Problem polega na tym, że chciałbym odbierać TVN Warszawa i inne różne stacje FTA, ale nie wiem jak mam w nim wpisać numer transportera, a najlepiej go dodać do listy. Proszę o pomoc :)
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Instrukcja obsługi dekodera? Do Echostarów coś takiego dołączają. Do Samsungów myślę że też.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
erkk
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 01 wrz 2008, 12:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: erkk »

Źle to trochę ująłem. Wyszukuje mi transporter TVNu na którym powinien być TVN Warszawa, ale na liście go nie ma.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Powinien się chyba pojawić na liście Wszystkie kanały lub podobnej. A na pewno nie na Cyfrowy Polsat. Tak jest w Echostarze DSB-717nie-A, w Samsungu pewnie też.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

erkk pisze:Źle to trochę ująłem. Wyszukuje mi transporter TVNu na którym powinien być TVN Warszawa, ale na liście go nie ma.
Wchodzisz w menu -- instalacja -- skanowanie transponderów -- Hotbird -- ustawiasz na 11 507 -- ok.-- wyszukane kanały masz zapisane na liście ,, Ulubione wszystkie ,, i z tej listy przenosisz do na swoją listę od 1 -- 8 . np.
1. Filmy
2. Muzyka
3. Sport
4. Dokument
5. Rozrywka
6. Kanały HD
7. Kanały filmowe zagraniczne
8. Kanały muzyczne zagraniczne
Z listy ulubione wszystkie segregujesz kanały do swoich list . Możesz nadać swoje nazwy poszczególnym listom .
Yachu1977
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 wrz 2009, 23:14

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Yachu1977 »

RaPi pisze:Aby uniknąć zbędnego bałaganu na forum zakładam ten wątek. Każdy kto ma pytanie odnośnie dekoderów Cyfrowego Polsatu może je zadać właśnie tutaj. Wszystkie inne wątki tego typu będą kasowane.
W chwili obecnej mieszkam i pracuję w Irlandii Północnej a co się z tym wiąże posiadam także Cyfrowy Polsat.Dziś w nocy wyłączono nam na dwie godziny prąd a po włączeniu mój dekoder Mini przestał funkcjonować.Mam więc do was forumowicze zapytanie-czy mogę bez żadnego problemu wymienić we własnym zakresie dekoder i czy karta jest komatybilna tylko z jednym dekoderem czy mogę go zastąpić takim samym nowym dekoderem i karta będzie z nim współdziałać?
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

przeczytaj post marfm76 tam masz odpowiedź na swoje pytanie
maro40
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 05 wrz 2009, 19:11

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: maro40 »

Witam ,dzięki wszystkim za rady,szczególnie mirko1801,oraz marfm76,przyczyną problemów był "martwy"jeden z konwerterów w zestawie zeza (używka)dałem nowy i teraz wszystko "OK"pozdrawiam
gangaleon
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 wrz 2009, 0:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gangaleon »

Witam jak zmieniam akywną kartę polsatu z mini do samsung który chodził na innek karcie jeszcze 10 minut wcześniej ( kol pożyczył do czasu końca reklamacji to pojawia się komunikat) - Błąd 03 dekoder zablokowany czym to jest spowodowane ? Poprosze o pomoc !
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Wszystkie tunery Cyfrowego Polsatu są parowane razem z kartami . Tak więc każdy tuner ma przypisaną swoją indywidualną kartę kodową i nie będzie współpracował z żadną inną kartą .
Nie ma sensu zamieniać kart bo one nie będą współdziałały z innymi dekoderami .
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 2 gości