Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
gangaleon
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 wrz 2009, 0:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gangaleon »

Dzięki i
mam wyjaśnione !
gangaleon
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 wrz 2009, 0:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gangaleon »

mirko1801 pisze:@ tomek- CHLU.
Każdy tuner z CP parowany jest z kartą i karta nie będzie współpracowała z żadnym innym tunerem , nawet tej samej marki . Jak się domyślam masz tuner EchoStar 717 A , ta wersja nie ma softu z programowaniem ,, list ulubionych ,, tak więc przełożenie kart nic Ci nie da .
Spokojnie jeszcze raz , poruszam się ociężale po tym forum . . . ale to początki takie bywają ;)
Padł mi dekoder MINI (na gwarancji ) ale sprawa jest taka ,że mieszkamy w Hiszpani -Marbella i teraz na reklamowanie potrzeba osobiście pocisnąć do Polski może się poradzi inaczej ale nic na razie pewnego ,ale tu kolega ma dwa dekodery -Samsung DSB i Echo -coś tam stary ale ten który lubi ) i aktywne dwie karty (tak wyszło mieszkali we dwóch i jeden pocisną .. w świat. :) Pożyczyłem ten SAMSUNG ale karty nie brałem bo mam swoją i ... nie huśta BŁĄD 03 się pruje ! Dzwonie do Kolegi i streszczam sprawe a nadmienie ,że zna się nie lepiej jak ja ,i on próbuje włożyć kartę od sSamsunga do swojego Echo- coś tam i .... śmiga ??? Dlatego zacytowałem kolege ze Szczecina ( ziomka -pozdrawiam przy okazji ) bo jak tam jeden Echo- coś tam ogarnia dwie karty a może wiecej zobaczymy bo jeszcze dzisiaj jadę z moją od tej miny MINI ? To czemu nie ogarnia Samsung ?.. nowszy ? I czy możecie mi napisac co w terminologi skomplikowanej oznacza BŁĄD 03 ???
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Ten Twój kolega głupstwa Ci mówi , nie ma takiej możliwości .
Tak jak pisałem wcześniej ,, karty są parowane z dekoderami ,, i nic oddzielnie nie będzie działało .
Błąd 03 --- mówi , karta nieaktywna -- brak uprawnień.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Błąd 04 i 09 oznacza brak uprawnień, 03 najczęściej oznacza, że karta nie jet przypisana do dekodera i nie będzie działać.
gangaleon
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 wrz 2009, 0:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gangaleon »

mirko1801 pisze:Ten Twój kolega głupstwa Ci mówi , nie ma takiej możliwości .
Tak jak pisałem wcześniej ,, karty są parowane z dekoderami ,, i nic oddzielnie nie będzie działało .
Błąd 03 --- mówi , karta nieaktywna -- brak uprawnień.
Nie mówi głupstw wczoraj byłem u niego ,brałem jego karte do dekodera tego który mi pożyczył i to ja wymieniałem te karty ! on (palce ma za grube :)
sprawa ma sie tak jego dekoder nie wiem taki z wytłaczaną nazwą na obudowie odpala karte od samsunga ale mojei od MiNI nie chciał samsung odpala tylko na swojej i MINI to samo ! Może jest tak bo on brał na siebie tego samsunga jak był w Polsce a ten stary terz na niego ? Niewiem ?ale pisze co widziałem , a nie wiesz czy mogę wymienić sam port do innego dekodera ? Jest to mozliwe .
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Dla mnie wymiana kart wydaje się niemożliwa . Czy można wymienić port ? -- tego nie wiem , ale czy to będzie opłacalne przedsięwzięcie ?, myślę że nie .
gangaleon
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 18 wrz 2009, 0:06

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gangaleon »

Podobno tak , Taki tu niemiec zyje z polką i jak wzieła polsat to tak sie zdenerwował na to ,że wolny ,że zawiesza , i zlecił jakiemuś znajomemu taką zmiane podobno hula Ale ja o nic niemca NIE POPROSZE I KOŃIEC wystarczy ,ze wyśmiał polski polsat .
tusiak53
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 wrz 2009, 21:58

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: tusiak53 »

moze ktos wie czy mozna kupic nowy dekoder jesli stary jest zalany?? ile moze kosztowac
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

tusiak53 pisze:moze ktos wie czy mozna kupic nowy dekoder jesli stary jest zalany?? ile moze kosztowac
Z tego co się dowiadywałem to można -ale nie wiem konkretnie za ile. Niestety samemu się trzeba pofatygować do punktu sprzedaży z kartą bo muszą ją z dekoderem "sparować". Jeśli jesteś za granicą a umowa jest na Ciebie to raczej ciężko będzie cos załatwić -choć myślę że nie jest to nie możliwe.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
mati254
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 23 wrz 2009, 20:45
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mati254 »

Witam Wszystkich
Mam problem
Mam pilot którym mogę przełanczac programy i inne ale nie mogę robić ciszej lub głośniej co się dzieje
Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35
x 8

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Ice »

Proszę, popraw swój post bo tyle byków nasadziłeś, że tego czytać nie można. W przeciwnym razie posty usuwam a kolejne takie również polecą w... kosmos. :]
martin000111
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 wrz 2009, 12:27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: martin000111 »

MAM PYTANIE. JAK ODBIERAĆ (USTAWIĆ DEKODER) TVN WARSZAWA NA PLATFORMIE POLSATU??? Z GÓRY DZIĘKI
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Nie napisałeś jaki masz tuner ( marka tunera ) , a parametry to Hotbird 11 508 MHz. 27 500 Ms/s FEC 3/4 , polaryzacja pionowa .
martin000111
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 wrz 2009, 12:27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: martin000111 »

do mirko 1801 - Echostar 717 , dzięki
carloos
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 wrz 2009, 15:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: carloos »

Witam ma wielki problem z dekoderem echostar dsb 7100hd . Podczas wyszukiwania programów wybrałem opcje przywróc ustawienia fabryczne . Od tamtej pory nie moge ustawic programów . Prosze o pomoc ponieważ sam nie wiem co mam zrobić . Z góry dziękuje
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości