Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
danek
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 20 mar 2010, 8:38

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: danek » 20 mar 2010, 8:52

mam dekoder F300,i niemam pojęcia jak ustawic programy według takiej kolejnosci jaka mi sie podoba,kombinowałem ale nie wiem jak to zrobic a moze nie mozna tego zrobic.Jakby ktos miał więcej wiedzy na ten temat odemnie to prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 20 mar 2010, 13:14

Ten tuner nie ma opcji ustawiania własnych list kanałów ulubionych .
Jesteś skazany na listę podstawową od CP .
Jest możliwość dodania kanałów jako ulubione na listę ( chyba ) od pozycji 500 , ale nie kanały z listy podstawowej CP .
J.K.33
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 mar 2010, 10:35

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: J.K.33 » 21 mar 2010, 10:43

Witam!
Jestem w posiadaniu dekodera ECHOSTAR DSB-606. Kiedy go włączam wyskakuje mi informacja, że lista kanałów jest niedostępna. Co robić? Próbowałam wyciągać kartę i odłączałam od prądu, nie pomogło.
mu0dy
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 22 mar 2010, 10:24

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mu0dy » 22 mar 2010, 10:28

Witam
Ja mam problem taki, że od 3 dni wieczorem nie mogę oglądać większości kanałów bo mam słaby sygnał z anteny. TYLKO WIECZORAMI !!!. W dzień wszystko jest OK. Dodam, że antena znajduję się na dachu budynku w którym mieszkam i jest antenom wspólną dla wszystkich mieszkańców. Nie wiem za bardzo skąd to się bierze bo nigdy nie było z tym problemu. W CP mówią że to nie jest ich wina. Czy u kogoś dzieję się podobnie ? Co z tym robić ?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 22 mar 2010, 10:38

Nie piszesz jaka to antena i ogólnie za mało szczegółów .
Skoro kłopoty występują tylko wieczorami ( większa oglądalność ) to może to jest spowodowane zbyt słabym wzmacniaczem antenowym . Zbyt wielu odbiorców sygnału , a za mała moc anteny .
Napisz coś więcej .
cervandes
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 06 lut 2010, 17:57

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: cervandes » 23 mar 2010, 18:04

Skończeni kretyni z polsato, naprawdę nie rozumiem jak można być takim debilem.

Echostar DSB-717A - kretyńsko ustawione kanały vod przez które trzeba na EPG klikać dziesiąt razy irytują niemiłosiernie. Ale debile z polsatu poszły dalej - w epg można było pilotem skakać kanałami po 10 sztuk, tzn page up page down! Zmienili sofcik i teraz UWAGA! Page up page down przeskakuje między listą stałą 1-199 a dalszą 200 - do końca.

Brawo dla kretyna który to wymyślił, podwójne brawo dla kretyna który to zatwierdził i potrójne dla całej sieci.

Na szczęście wypowiedzenie w trakcie realizacji mam. W boga nie wierzę, ale DZIĘKI BOGU!


DODANO po chwili testów!

Luuudzie, EPG działa mi straaasznie wolno, na dodatek nie działa w nim klawisz OK, tzn po zmianie kanału w epg na inny trzeba wcisnąć OK aby go włączyć, ale epg nadal zostaje odpalone - trzeba dodatkowo wcisnąć EXIT. KOMPLETNIE ICH PORĄBAŁO!

Zadzwoniłem na infolinię, konsultant zarzeka się, ze polsat nie ma nic wspólnego z tą zmianą i to echostar umieścił nowy soft na satelicie. Wierzycie w to?
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 23 mar 2010, 20:41

cervandes pisze:....Echostar DSB-717A .... w epg można było pilotem skakać kanałami po 10 sztuk, tzn page up page down! Zmienili sofcik i teraz UWAGA! Page up page down przeskakuje między listą stałą 1-199 a dalszą 200 - do końca....Na szczęście wypowiedzenie w trakcie realizacji mam....DODANO po chwili testów...działa mi straaasznie wolno....
No i po co tak krzyczeć? Dobrze że cokolwiek zmieniają, a do oceny poczekaj, aż będzie zakończona zmiana oprogramowania. Zwykle trwa to 24 godziny więc dopiero jutro będzie widać finalny efekt. Mam nadzieję, że przerzucanie "po 10 kanałów" wróci bo to było bardzo przydatne.
cervandes pisze:...na dodatek nie działa w nim klawisz OK, tzn po zmianie kanału w epg na inny trzeba wcisnąć OK aby go włączyć...
To akurat bardzo mi się podoba, denerwowało mnie to, że aby zobaczyć co będzie później na innych kanałach przełączało mi odrazu kanał a nie po zatwierdzeniu.
Poza tym zauważyłem coś interesującego -pojawiło się kilka list wyboru....może będzie można w końcu na tych dodatkowych listach ustawiać sobie dowolnie kanały po swojemu?? Zobaczymy jutro.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
wGonia45
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 mar 2010, 19:31

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wGonia45 » 27 mar 2010, 19:32

Witam
mam dekoder F300 i czy ktoś mógł by mi powiedzieć jak ustawić "ulubione kanały"?
wGonia45
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 27 mar 2010, 19:31

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wGonia45 » 27 mar 2010, 19:36

Właśnie czytam na forum i widzę że jestem skazana na kanały podstawowe ale może komuś udało się ustawić a przynajmniej mam taką nadzieję?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 27 mar 2010, 20:48

Nie masz co się łudzić , nie można ustawić swojej listy ulubionej .
bobo1977
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 mar 2010, 14:44

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: bobo1977 » 28 mar 2010, 15:03

po co te listy, kiedy nie można ustawić swojej listy. Tylko przeskakiwać przez kanały których się nie ma // badziew //
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 28 mar 2010, 19:11

Trzeba pisać e-maile do CP z apelem o nowy soft , który umożliwi układanie własnych list ulubionych .
Tunery są przystosowane do takiej funkcji , ale potrzebna jest zmiana softu .
Im więcej e-maili w tej sprawie , tym wieksza szansa na pozytywne podejście CP do tej sprawy .
toczka79
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2010, 13:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: toczka79 » 29 mar 2010, 13:07

Witam serdecznie.

A wiec mam problem.Posiadam dekoder ECHOSTAR HDS-400E,po podłaczeniu zauważyłem,ze co jakis czas przycina obraz.
Czy jest to normalne???
Podłączony mam przez HDMI.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 30 mar 2010, 18:12

To jest normalne w tych tunerach .
Kanały z CP taką mają jakość .
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 02 kwie 2010, 20:09

Witam.
Od wczoraj mam Echostara (jak w stopce) po Samsungu.
Samsung nie był najlepszy, b. często się zawieszał i wymagał resetu.
Konfiguracja Echostara niby się mi udała, ale połowa programów (w tym np. TVN24) po prostu miga skośnymi paskami po ekranie, uniemożliwiając odbiór, a część raz odbiera, a raz nie - np. TVP1 i TVP2 czasem odbiera OK, a czasem miga.
Mam antenę zewnętrzną.
Czy to kwestia jakiejś zmiany pomiędzy satelitą a anteną, czy może błąd jest pomiędzy anteną a konwerterem czy odbiornikiem?
Może ktoś potrafi pomóc mi w diagnozie?
Pozdrawiam i wesołych świąt
Tomek
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość