Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 02 kwie 2010, 23:05

W sygnale cyfrowym jedyne zakłócenia jakie mogą występować to pikseloza (która występuje wyłącznie na granicy odbieralności). Przy lepszym sygnale jest normalny odbiór (ew. trochę klatkujący), a przy gorszym nie ma wcale (stopklatka, czarna plansza albo napis "Brak sygnału"/"No signal").

Jeśli masz jakiekolwiek inne, to jest to kwestia połączenia dekoder - telewizor.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 02 kwie 2010, 23:28

Thx. Jasne. Tę pikselozę widuję, jak mi śniegu w talerz zbytnio napada.

Ponieważ dekoder i kabel są nówki, to wypada na telewizor,
który udaje nastolatkę, a coraz mu bliżej do pełnoletności...

Dzięki.
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
mikesz
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 03 kwie 2010, 19:41

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mikesz » 03 kwie 2010, 19:50

witam mam dekoder polsatuCP2 wkładając karte pokazuje mi napis zablokowany dekoder karta aktywna
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 03 kwie 2010, 22:50

Może wsadzasz ją do nieoryginalnego dekodera, każda karta ma przypisany jeden konkretny dekoder.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
mikesz
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 03 kwie 2010, 19:41

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mikesz » 04 kwie 2010, 9:38

Dokładnie tak jak piszesz mam karte od innego dekodera czyli nie mając orginalnej karty, dekoder mogę wrzucić
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 04 kwie 2010, 20:59

Dokładnie tak.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 05 kwie 2010, 20:05

Witam.
Chciał bym się dowiedzieć jakie są zasadnicze różnice między dekoderami HD Echostar a konkretnie między modelami DSB 7200 i HDS-400E. Który z nich jest Waszym zdaniem lepszy? Czy któryś z nich ma możliwość stożenia własnej listy (chodzi mi o przemieszczanie kanałów 1-200) ?
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 06 kwie 2010, 16:58

Kpc21 pisze:W sygnale cyfrowym jedyne zakłócenia jakie mogą występować to pikseloza (która występuje wyłącznie na granicy odbieralności). Przy lepszym sygnale jest normalny odbiór (ew. trochę klatkujący), a przy gorszym nie ma wcale (stopklatka, czarna plansza albo napis "Brak sygnału"/"No signal").

Jeśli masz jakiekolwiek inne, to jest to kwestia połączenia dekoder - telewizor.
Zanim jednak wymienię telewizor (w końcu to trochę kasy), podam jeszcze jeden - wg mnie dziwny objaw:
TVP1 czasem odbiera, czasem ma te ukośne fale, o których było wyżej (post #765). Dziwaczne jest to, że np. można spokojnie obejrzeć Teleekspres, a potem około 17:30 po reklamach a przed damskimi serialami (Klan-Plebania) pojawiają się fale. Potem spokojnie można obejrzeć Wiadomości, ale filmu już się nie da (znowu fale).
Te same seriale powtarzane w południe również znikają. To znaczy masz Wiadomości o 12:00, potem te rolnicze itp. i o 12:30 zamiast powtórki seriali są ukośne paski.
TVN24 (męski serial) nadal pokazuje same paski.
Nie rozumiem, czemu kilkukrotnie TVP1 psuła się i reperowała o tej samej porze.

Czy to może wina dekodera, czy anteny, czy na pewno telewizora?

Niestety, nie mam możności sprawdzić na innym odbiorniku.
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 06 kwie 2010, 19:43

Wymień konwerter i po kłopocie .
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 07 kwie 2010, 22:12

mirko1801 pisze:Wymień konwerter i po kłopocie .
Sądzisz, że tu może tkwić problem?
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1369
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Kpc21 » 07 kwie 2010, 22:36

Bardzo prawdopodobne.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
o_tomasz
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 03 wrz 2008, 17:23
Lokalizacja: Mazowsze
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: o_tomasz » 07 kwie 2010, 23:04

Dzięki.
Spróbuję i powiem, jak poszło.
od 1-04-2010
dekoder: Echostar HDS-400E (zamiast: Samsung DSB-S305G)
pakiety: Familijny + Relax MIX + promocja (HBO, Cinemax)
fotobaska
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 kwie 2010, 17:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: fotobaska » 10 kwie 2010, 17:58

Witam! Jestem użytkownikiem Polsatu bardzo długo , nie miałam większych problemów ,aż do teraz. Kiedy zbliżał się koniec mojej umowy postnanowiłam kupić sobie dekoder HDS 400E. O innych problemach z nim wolę nie pisać, ale ten mnie wkurza. Zawsze łączyłam Horbirda z Astrą . Czyli dwa konwertery dwa kable i połączenie jednym wejściem do dekodera. W tym modelu nie ma szans albo nie umiem. Podlączę osobno Astrę idzie, Horbirda też ,ale razem niestety. Kupiłam nawet nowy DiSEqC , myśląc ,że to jego wina. POMÓŻCIE JEŻELI KTOŚ WIE JAK Dziękuję
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 11 kwie 2010, 10:32

fotobaska pisze:...Podlączę osobno Astrę idzie, Horbirda też ,ale razem niestety....
Skoro osobno idą to znaczy, że instalacja jest OK. Sprawdzałaś w ustawieniach dekodera czy masz wybrany odpowiedni "przełącznik" -jeśli nie wybrałaś DiSEqC1...4 to nie będzie działało poprawnie. Jeżeli to nie jest monoblock to na LBN1 powinnaś mieć wybraną ASTRĘ a na LBN2 HotBird.
Jeśli masz to tak ustawione a dalej nie idzie to oznacza że musisz kolejny raz wymienić DiSEqC bo też jest uszkodzony -innej możliwości nie ma.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
bodziodino
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 kwie 2010, 13:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: bodziodino » 21 kwie 2010, 14:06

podpisałem przedłużenie z powodu (jak się domyślacie- awarii dekodera) i dostałem dekoder familijny-F300. Niestety nie można w nim przenieść ani usnąć żadnego kanału zaznaczonego na czerwono (a jest ich 199), ani stworzyć swojej listy bo wszystkie (8) są zapisane. Utrudnia to wyszukanie kanału. W pakiecie za 9.90 kanałów jest garstka a niektóre za setką. Dla mojej mamy to zamach na wolność. Nie mogę wytłumaczyć dla czego nie da się tego zrobić. oszczegam wszystkich przed tym dekoderem i przed pozbawieniem się wolności wyboru. Jag by ktoś znał sposób na pozbycie się tego problemu z terroryzmem polsatu to będę wdzięczny
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości