Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
janusz1204
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 cze 2010, 23:31

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: janusz1204 »

proszę bardzo:

na kanele HBO-HD - Komunikat : "tego kanału nie ma w twoim abonamencie"
na VOD (58-65) w zasadzie to samo, dochodzi tylko jeszcze komunikat ze mogę
przycisnąć "i", aby uzyskać więcej informacji.

@mirko1801
dzięki, na pewno skorzystam.
First
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 18 cze 2010, 11:28

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: First »

Może nowy telewizor? Do kupienia w naprawdę niskiej cenie na:
http://www.okazje-cenowe.pl/?uid=8704
-wystarczy zalogować się (podać adres itp) na powyższej stronie,
i mieć konto w banku z możliwością przelewu
mgla23
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2010, 17:11

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mgla23 »

Witam.

Od środy jestem posiadaczką cyfrowego polsatu,( pierwsza instalacja przebiegła pomyślnie) mam problem z instalizacją kanałów, otóż mam O% moc sygnału i jakość sygnału. Jednak gdy wezmę przywróć ustawienia fabryczne, sygnał się pojawia, dalej gdy naciskam wyszukiwanie kanałów, dekoder szuka po chwili jednak że znaleziono 0 zapisano O. Nie mam już do tego cierpliwości, nie znam się na tym. Robię wszystko tak jak jest w instrukcji obsługi. Proszę kogoś o pomoc.
Pozdrawiam Iza
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

czy to jest dekoder mini?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Myślę , że jest to wina softu , masz stary soft .
Sprawdź soft , powinien być nowszy od 10.2111, chyba najnowszy jest 11.2122 b2 ( nie jestem pewien czy to najnowszy ) jeżeli masz inny soft to zaktualizuj oprogramowanie dekodera do tego softu .
mgla23
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 18 cze 2010, 17:11

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mgla23 »

nie mini cały pakiet. Nie napisałam jeszcze tego że mam 2 dekodory i 1 talerz na jednym jest wszystko normalnie a na drugim tak jak już pisałam
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Mi nie chodziło o Twój pakiet , tyko o tuner . Ten tuner co nie działa to ,, MINI ,, Cyfrowego Polsatu , czy tak ?
mrzon
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 cze 2010, 13:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mrzon »

Witam
Mam ten sam problem co inni, czyli wadliwy soft (w moim przypadku w F300) - to znaczy dekoder widzi tylko kanały od 501 w górę (może można jakoś to obejść podając odpowiednie parametry do wyszukiwania ręcznego??? - jakie powinienem podać dla kanałów polsatu??). Nie mogę teraz wymienić/ naprawić dekodera więc chciałem oglądać to co jest (jest kilka polskich kanałów FTA - TVP Polonia, Tele5, są też niektóre kodowane - m.in. wszystkie TVN, TVP1, kino polska, animal planet itp.) - jednak od dzisiaj nawet tego się nie da robić bo co kilkadziesiąt sekund zamiast telewizji jest czarny ekran (dźwięku brak), występuje to na każdym kanale (FTA i kodowanych), jedynym sposobem obejścia tego jest zostawienie włączonego menu (ale tylko tego spod przycisku "Menu" - info o kanale czy okienko wyboru ścieżki dźwiękowej nie pomaga) - wtedy obraz nie zanika, no ale co to za oglądanie z menu na środku ekranu... Macie jakieś pomysły co z tym zrobić? Z góry dzięki. Dekoder Polsat F300 jest do niczego :/
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Jesli nie masz aktualnego softu, nie idzie go pobrac z satelity to udaj sie do APSu i wymienia Ci na nowy. No chyba, ze jestes za granica stad brak mozliwosci wymiany to niestety moze byc problem wtedy :|
krystianx
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 cze 2010, 12:02

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: krystianx »

Czy ktoś wie w jaki sposób mogę podłączyć zwykły dekoder F 300 do telewizora samsung UE32B6000? Telewizor ma wejście HDMI. Za pomoc z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Z tego co sprawdzilem Twoj TV ma wejscie SCART, wiec wystarczy podpiac kabel EURO i bedzie smigac :)
Alexxxxx
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 cze 2010, 17:05

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Alexxxxx »

Witam wszystkich
mam problem z dekoderem. Mam cp z takim 'mikro' tunerem, teraz zmienilem tv na toshibe 46sv685 i po euro na tym dekoderze obraz to kaszanka.
Jaki dekoder mozecie polecic do ok 500zl? Zalezy mi na jakosci obrazu. Myslalem nad kupnem(zamiana) na Samsunga DSB-H370G bo jest w ofercie polsatu. Jesli zdecydowal bym sie na inny dekoder np jakis humax czy cos innego czego cp nie ma w ofercie jest konieczny modul cam?
pozdrawiam
edimax
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 lip 2010, 15:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: edimax »

witam
mój problem polega na tym ze przy wyszukiwaniu kanałów dochodzi mi do 8%(30znalezionych kanałów) i przestaje szukać dalej(zwiesza się)
co mam w tej sytuacji zrobić?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Za mało napisałeś danych . Jaki to tuner ? , jaki masz sygnał ?, czy przywracałeś ustawienia fabryczne ? itd. itp .
edimax
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 lip 2010, 15:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: edimax »

samsung shd85/sygnał -46dBm/nie wiem jak przywrócić ustawienia fabryczne
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości