Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
mrzon
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 cze 2010, 13:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mrzon »

Alexxxxx pisze:Witam wszystkich
mam problem z dekoderem. Mam cp z takim 'mikro' tunerem, teraz zmienilem tv na toshibe 46sv685 i po euro na tym dekoderze obraz to kaszanka.
Jaki dekoder mozecie polecic do ok 500zl? Zalezy mi na jakosci obrazu. Myslalem nad kupnem(zamiana) na Samsunga DSB-H370G bo jest w ofercie polsatu. Jesli zdecydowal bym sie na inny dekoder np jakis humax czy cos innego czego cp nie ma w ofercie jest konieczny modul cam?
pozdrawiam
to jest dekoder hd, jak masz pakiet hd to będzie lepiej, sd też będzie pewnie lepiej wyglądało po hdmi (ale to kwestia telewizora - jak masz dobry, to poprawy może wcale nie być)
rom
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 lip 2010, 13:14

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: rom »

witam co to błąd dekodera 09
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

rom pisze:...błąd dekodera 09...
To oznacza problem z kartą. Napisz jaki masz dekoder i czy wcześniej działało czy też może teraz zakupiłeś dekoder i masz tak od początku.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
edimax
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 lip 2010, 15:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: edimax »

*witam
mój problem polega na tym ze przy wyszukiwaniu kanałów dochodzi mi do 8%(30znalezionych kanałów) i przestaje szukać dalej(zwiesza się)
co mam w tej sytuacji zrobić?
mirko:Za mało napisałeś danych . Jaki to tuner ? , jaki masz sygnał ?, czy przywracałeś ustawienia fabryczne ? itd. itp
*samsung shd85/sygnał -46dBm/nie wiem jak przywrócić ustawienia fabryczne
Awatar użytkownika
divertin
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 04 cze 2010, 1:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: divertin »

Samsung shd85?? Chodzi Ci o Samsunga 370 HD czy Samsunga DSR7000 czy Samsunga 305SD?
Sprawdz dokladnie poziom sygnalu i daj znac na jakim jest poziomie- ile mniej wiecej %?
edimax
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 06 lip 2010, 15:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: edimax »

http://media2.pl/media/41938-testy-plat ... range.html -taki mam dekoder,a sygnał dochodzi do około 50%
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

a co to ma wspolnego z Cyfrowym Polsatem? Przeciez to dekoder TePsy...
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1400
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02
x 21
x 13

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: backstage »

Kupiłem dzisiaj dekoder Echostar HDS-400E po podłączeniu i odczekaniu 10 minut okazuje się komunikat BŁĄD 09 Problem z kartą
Czy to jest normalne? ile trzeba czekać?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Na ktywacje karty czeka sie do 24 godzin chyba,ze jest to weekend to do 48h. Przewaznie jednak nastepuje to szybciej wystarczy ustawic dekoder na kanal Dla Abonentow na numerze 21 i cierpliwie czekac
ewa32
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 lip 2010, 12:45

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ewa32 »

Jakiś czas temu rodzice kupili dekoder HD (Echostar HDS -400E) ,wszystko było w porządku do czasu,kiedy dekoder nie zaczął się zawieszać (po upływie 1 min klatka stop i trzeba było zmienić kanał ,żeby wszystko wracało do normy,po czym po 1 minucie następuje dokładnie to samo).Kable były wiele razy sprawdzane,(inny dekoder działa w tym miejscu bez zarzutu,mało tego dekoder HD rodziców przeniesiony do mnie również świetnie działa.Uff... wiem,że trochę to skomplikowane,ale co może być tego przyczyną,rodzice mają nowy plazmowy telewizor,może on nie chce współdziałać z tym dekoderem?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Jezeli byly inne dekodery podpinane pod ta instalacje i chodzily dobrze to nie pozostaje nic innego jak wina dekodera ktory trzeba zaniesc do punktu na gwarancje. Telewizor nie ma tu nic wspolnego
wanda
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 27 lip 2010, 20:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wanda »

mam cyfrowy polsat. Odbieram na 2 telewizorach ale nie wiem jak przełączać programy w 2 TV . Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Nie ma takiej możliwości , abyś oglądał CP na dwóch TV i na każdym TV inne kanały . Kanały możesz zmieniać tylko w tunerze CP i będziesz oglądał takie same programy na dwóch TV .
wanda
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 27 lip 2010, 20:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wanda »

To że będę oglądała te same programy to wiem .Chodzi o przełączanie programów, Dowiedziałam się że mogę dokupić modulator - drugi telewizor odbiera programy a do przełączania programów w drugim telewizorze można dokupić - sender MD 81241 - lub do pilota jakieś urządzenie które się ładuje- Teraz moje pytanie - czy te urządzenia działają dobrze i które jest lepsze.? czy może jest inne rozwiązanie do przełączania programów?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Jest to tzw transmiter AV. Przesyla on obraz, dzwiek w czestotliwosxci 2,4GHz i (niektore egzemplarze) sygnaly z pilota w czestotliwosci 433MHz. Jesli piszesz, ze odbierasz juz programy na innym TV to opisz jak masz to podlaczone czy przez kable np cinch czy wlasnie takim transmiterem. Mozna czasami dokupic samo takie przesylanie z pilota albo zrobic samemu ale ogolno dostepne sa od razu z transmiterem. Czy ten jest dobry? Tego Ci nikt nie powie, ja montowalem Mediony, Opticumy, Onyxy i wszystkie dzialaly bardzo dobrze lacznie z przesylem sygnalow z pilota ale to wszystko zalezy od domu, ile metrow jest od dekodera, ile scian/kondygnacji itd.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość