Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Kabel euro jest do odbioru sygnału cyfrowego w rozdzielczości SD ( standard ) i możesz oglądać normalnie TV , ale już nie masz efektów na kanałach HD .
Przez euro kanały w rozdzielczości HD oglądasz jako kanały w standardowej rozdzielczości SD .
ziemniakz
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 10 lut 2011, 18:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: ziemniakz »

Właśnie problem wygląda u mnie w ten sposób, że kiedy mam podłączony kabel HDMI, bez podłączenia kabla euro, telewizor w ogóle nie pokazuje mi obrazu z dekodera. Dopiero kiedy podłączam euro mogę oglądać telewizję, ale nie w jakości HD. Może to być wina anteny? Bo w salonie nie dostałem nowego konwertera, tylko podłączyłem ten który miałem a tam nie wspominali mi nic, że muszę mieć inny.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

W Twoim przypadku nie ma winy ani antena , ani konwerter , to zostaw w spokoju . Musisz posprawdzać następujące rzeczy :
1 . Kabel HDMI czy nie jest uszkodzony ?.
2 . Ustaw w TV wejście sygnału na kabel HDMI .
3 . Ustaw wyjście sygnału w tunerze przez kabel HDMI .
4 . Sprawdź tuner na innym kablu HDMI i innym TV .
Nie ma innych możliwości i nie ma cudów , jeżeli to posprawdzasz to musi działać , chyba że tuner jest uszkodzony .
[email protected]
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 lut 2011, 22:18

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: [email protected] »

witam mam polsat cyfrowy nawalił mi dekoder pierwsza umowe podpisałem w 2008 roku na 12 miesiecy umowa sie skonczyła w2009roku,2010 rok płaciłem i korzystalem dalej z polsatu z dniem 2010 11 28 przedłuzyłem umowe ale nowego dekodera nie brałem zostałem przy starym czy moge go wymienic na nowy ?
Awatar użytkownika
desperado
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 24 lut 2011, 13:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: desperado »

mozesz go wymienic jesli sa dostepne dla Ciebie oferty, ale wiaze sie to z kolejnym przedluzeniem umowy, wiec mozesz zadzwonic na infolinie zeby zapytac czy sa oferty i jakie zeby sprawdzic czy Ci sie to oplaca, jesli umowe przedluzyles w listopadzie to moze ich nie byc albo moze byc ich malo i niekorzystnie , jesli masz teraz okres promocyjny to bedzie trzeba poczekac az sie ten czas skonczy
SEMEN
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 mar 2011, 20:23

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SEMEN »

Witam i proszę o pomoc!!!! Mam spalony dekoder z cyfrowego polsatu ECHOSTAR HDS-400E powód , na dachu przetarła się izolacja przewodu antenowego wskutek czego wewnątrz przewodu skraplała się woda która dotarła do dekodera . Dekoder został oddany do gwarancji a serwis obwinił mnie kwota 500zl smiech na sali :-)wysłałem pismo w którym napisałem ze sam go naprawie we własnym zakresie , polsat zgodził się cofając kwotę 500zl , czy jest jakieś urządzenie które może zastąpic dekoder ??? Umowa mi została na 11 mies wiec nie opłaca sie wydawac 500zł za nowy dekoder i nadal płacic abonament . BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Jeżeli tuner jest Twój ( własnościowy ) to próbuj naprawić go w innym serwisie , może naprawa nie będzie tyle kosztowała .
Serwisy CP pragną wyciągnąć jak najwięcej kasy i stąd takie ceny .
Wejdź na inne specjalistyczne fora internetowe ( jest ich dużo ) i tam zapytaj .
Google Ci pomogą .
SEMEN
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 07 mar 2011, 20:23

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: SEMEN »

a jest jakis dekoder który będzie czytał kartę z CP ?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

dekodery cp sa sparowane z kartami w zwiazku z tym twoja karta nie bedzie dzialac nigdzie oprocz dekodera z ktorym zostala wydana
matuch
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 mar 2011, 22:22

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: matuch »

jednakże można sobie sparować kartę z dekoderem np poprzez infolinię. Różnie to wygląda, zależy na jakiego konsultanta się natrafi.
Mały 195
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 mar 2011, 18:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Mały 195 »

Witam.Mam problem z odbiorem programow cyfrowego polsatu przy pomocy modulu CAM.Do odbioru uzywam odbiornika Ferguson Arriva TT PVR 500GB.Jest to sprzet wysokiej klasy i na poczatku nie bylo zadnych problemow.Przez ponad pol roku wszystko dzialalo idealnie,ale w koncu zaczely sie male zaklocenia,a potem duze,zwlaszcza na kanalach HD.Po prostu obraz i dzwiek tak sie wiesza,ze ne da sie ogladac.W koncu wymienilem modul na nowy,ale po ok.dwoch tygodniach wszystko po staremu.Syf!!! Kontaktowalem sie z serwisem Fergusona,ale powiedzieli,ze to nie dekoder(wyslalem go sprawdzili i jest ok.),Ze maja duzo takich zgloszen od uzytkownikow cyfrowego polsatu.Ale co mi to pomoze jezeli na codzien trafia mnie szlag?Antene mam wysokiej klasy 110cm sygnal idealny.Inny dekoder polsatu chodzi na tym miejscu bez zarzutu.W koncu przynioslem inny dekoder i sprawdzilem moj modul CAM i tak samo sie przycina.Wiec wymienilem go po raz drugi! Minelo ze cztery tygodnie wzglednego spokoju i znowu to samo.ZACINA SIE ZNOWU.Pojawia sie pikselizacja,glos trzeszczy,zanika,obraz sie zatrzymuje.Nawet na zwyklych kanalach,o HD lepiej nie wspominac.CO MAM ZROBIC?
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Crump »

Wymienic go znow? Moglbys zaczac walke w stylu pisanie pism, ze polsat nie daje ci sptrzetu do poprawnego odbioru itd ale szczerze, watpie, zeby to cos dalo a mozesz tylko nerwy stracic. To przypadek cos jak z dekoderami HD5000 - ludzie wymieniaja po 4 razy i te nowy dalej sie tna heh.
Awatar użytkownika
wislok
Junior
Posty: 1324
Rejestracja: 24 cze 2009, 17:29
x 34
x 166

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wislok »

Moim zdaniem jeśli nie są w stanie zapewnić usługi,za którą się płaci to do momentu jak nic nie poradzą to bym im nie płacił. Mój wujek ma inny problem,wymienił dekoder z Echostara na HD,ale nie wiem jaki model i mu co chwilę zanika obraz na kilka sekund.
Moje ulubione stacje tv: Eurosport,Polsat Sport,Polsat News,Polsat,kanały TVP.
Moje ulubione stacje radiowe: PR1 i RMF FM
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

To na co wujek czeka ? .
Tuner na gwarancji i wymiana , aż do skutku .
Awatar użytkownika
desperado
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 24 lut 2011, 13:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: desperado »

wislok pisze:Moim zdaniem jeśli nie są w stanie zapewnić usługi,za którą się płaci to do momentu jak nic nie poradzą to bym im nie płacił. Mój wujek ma inny problem,wymienił dekoder z Echostara na HD,ale nie wiem jaki model i mu co chwilę zanika obraz na kilka sekund.
jeśli jest podłączony kablem hdmi który był w zestawie (jednorazówka) musi kupić inny kabel i będzie w porządku
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości