Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
niania
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 cze 2011, 23:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: niania » 24 cze 2011, 23:18

no i ja tu sie z toba nie zgodze Drogi Mirko, problem z karta moze miec jak pojawia sie 09 przy dłuzszym nieuzytkowaniu dekodera i wtedy przez icoka ponawiamy sygnał, jezeli jest brak sygnału to niech spr kabel antenowy i ewentualnie konwerter
wroobli
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 cze 2011, 11:41

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wroobli » 25 cze 2011, 12:50

to są tylko moje przypuszczenia i piszę tutaj, aby czegoś się dowiedzieć, więc nie rozumiem tonu Twojej wypowiedzi. A hipoteza że stało się coś z wejściem od anteny wzięła się stąd, iż ten feralny dekoder podłączyłem do innej anteny i telewizora i napis również się wyświetlił. Później podłączyłem sprawny dekoder do anteny, która była przy niesprawnym dekoderze i wszystko działało bez problemu. Wkładając kartę do sprawnego dekodera wyświetlił mi się napis BŁĄD 03. myślę że wiadomo dlaczego.
mirko1801 pisze:> świadczy o złym ustawieniu talerza , a nie zepsutym wejściu antenowym .
to dlaczego przy obydwu dobrze ustawionych antenach napis dalej się pojawia od razu po uruchomieniu??
wroobli
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 24 cze 2011, 11:41

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wroobli » 25 cze 2011, 12:52

niania pisze:jezeli jest brak sygnału to niech spr kabel antenowy i ewentualnie konwerter
kabel jest sprawny bo sprawdziłem drugim dekoderem. Jak sprawdzić konwenter?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 25 cze 2011, 14:09

Teraz rozjaśniłeś trochę swój problem . Odnośnie Twojego pytania o konwerter i jak sprawdzić - konwerter jest dobry skoro odbierały Ci inne tunery na tym okablowaniu .
Wynika z tego , że tuner padł śmiercią naturalną , jeżeli masz jeszcze gwarancję to oddaj do naprawy , a jeśli już koniec gwarancji to trudno , wyrzuć go na śmieci . Tunery Mini to jedne z najgorszych tunerów w CP .
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Crump » 25 cze 2011, 16:52

mirko1801 pisze:Tunery Mini to jedne z najgorszych tunerów w CP .
Mylisz sie, duzo gorsze sa HD5000 ;p
tomek119127
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 03 lip 2011, 11:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: tomek119127 » 03 lip 2011, 11:42

witam wszystkich czy mogę wypowiedziec umowę cyfrowemu polsatowi gdy już wymieniałem w okresie ok 2 lat 4 razy dekoder i jak zle zostałem poinformowany w punkcie obsługi że jak wezmę najwyższy pakiet to po okresie promocyjnym będę mógł go ztomekmniejszyc!

proszę o pomoc pozdrawiam
tomek
czarekkkkk
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 lip 2011, 19:28

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: czarekkkkk » 03 lip 2011, 19:44

Siema,
mam dekoder STB hd .mój problem polega na tym, że gdy naciskam przyciski na pilocie to nie widać na telewizorze tego interaktywnego menu z telewizji cyfrowej... Miał ktoś tak? W ogóle nie mogę zmienić kanału bo nie widze co robie. Stało się to (chyba) po naciśnięciu przycisku DISP na pilocie (chciałem zobaczyć jak się zmienia rozdzielczość) i teraz nie wiem co robić?
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 06 lip 2011, 22:13

czarekkkkk pisze:Siema,
mam dekoder STB hd .mój problem polega na tym, że gdy naciskam przyciski na pilocie to nie widać na telewizorze tego interaktywnego menu z telewizji cyfrowej... Miał ktoś tak? W ogóle nie mogę zmienić kanału bo nie widze co robie. Stało się to (chyba) po naciśnięciu przycisku DISP na pilocie (chciałem zobaczyć jak się zmienia rozdzielczość) i teraz nie wiem co robić?
A jaki masz TV -nie możesz w nim "przesunąć" obrazu góra/dół w taki sposób, żeby się pokazało to MENU?? Nie wiem czy da się w tym dekoderze przywrócić ustawienia fabryczne bez wejścia w główne menu.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
nikakitek
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 maja 2011, 14:23

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: nikakitek » 07 lip 2011, 10:17

Witam.

Posiadam dekoder polsatowski samsung dsb-305g. Problem z nim polega na tym, że po odłączeniu go od gniazdka sieciowego i ponownym podłączeniu nie chce się uruchomić. Na dekoderze świeci się słabo czerwona dioda ale dekodera nie da się włączyć z pilota. Jeśli jednak dekoder zostanie podłączony do zasilania i nie ma prób uruchomienia go z pilota to po pewnym czasie dioda zaczyna świecić mocniej i wszystko da się normalnie uruchomić i wszystko działa jak powinno. W czym może tkwić problem?
wertok
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 lip 2011, 13:03

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wertok » 29 lip 2011, 13:08

siemka mam pytanie czy do antenty polsatu da sie podlaczyc dekoder cyfry plus chodzi mi o to czy sa blokady albo czy trzeba zmieniac polozenia anteny.
pracownik CP
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2011, 14:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pracownik CP » 31 lip 2011, 14:11

nic nie trzeba zmieniać antena to tylko urządzenie, które odbiera sygnał... bezproblemowo można na 1 antenie odbierać sygnał na N CP i C+
pracownik CP
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 31 lip 2011, 14:04

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pracownik CP » 31 lip 2011, 14:15

nikakitek pisze:Witam.

Posiadam dekoder polsatowski samsung dsb-305g. Problem z nim polega na tym, że po odłączeniu go od gniazdka sieciowego i ponownym podłączeniu nie chce się uruchomić. Na dekoderze świeci się słabo czerwona dioda ale dekodera nie da się włączyć z pilota. Jeśli jednak dekoder zostanie podłączony do zasilania i nie ma prób uruchomienia go z pilota to po pewnym czasie dioda zaczyna świecić mocniej i wszystko da się normalnie uruchomić i wszystko działa jak powinno. W czym może tkwić problem?
ten dekoder będzie uruchamiał się coraz dłużej i dłużej, niektórzy byli tak zdesperowani że czekali 3 godziny aż dekoder się "nagrzeje", proponuje udanie się do APS, jeżeli usterka nie jest z Twojej winy od ręki zobowiązani są wymienić mimo tego że dekoder nie jest na gwarancji i jest własnościowy.
mo100207
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 wrz 2011, 11:29

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mo100207 » 10 wrz 2011, 11:39

mam problem od wczoraj pokazuje mi sie komunikat ze brak sygnału posiadam dekoder echostar dsb 171 tylko ze jak sprawdzam siłę sygnału to górny pasek jest zielony a dolnego nie ma wcale. restartowałam dekoder przy ustawieniach tv caly czas mam czerwona kropke antena byla juz ruszana na wszystkie sposoby i nic nawet nie drgneło co to moze byc
Awatar użytkownika
backstage
VIP Expert
Posty: 1395
Rejestracja: 17 gru 2009, 21:02

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: backstage » 10 wrz 2011, 21:43

wyłącz dekoder z prądu i podłącz z powrotem! powinno pomóc:)
mkluwak
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 paź 2011, 22:47

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mkluwak » 06 paź 2011, 22:56

Pomocy!
Ludzie, nie ma jakiejś zmiany regulaminu w tym Polsacie, żebym mógł rzucić to w cholerę? Mam konwenter Quad na hot-bird, podłączoną N-ke na dwóch przewodach i cyfrowy polsat na trzecim. N-ka śmiga, a polsat się tnie jak jasna cholera. I to w drugim dekoderze. Pierwszy HD5000 musiałem resetować co kilka minut, bo gubił sygnał, mimo, że w ustawieniach był sygnał na 75-80%... Po wymianie w APS jest jeszcze gorzej. Teraz nie gubi sygnału, nie pojawia się napis o braku sygnału, tylko zachowuje się tak, jakby sygnał był na 10% - zacięcia obrazu i dźwięku. Dodam jeszcze, że sprawdzałem na dwóch innych antenach u znajomych i jest to samo...
Poradźcie coś mądrego, bo mi już brakuje pomysłów...
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości