Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
pupek
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 wrz 2008, 17:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pupek » 22 wrz 2008, 17:57

mam pytanie. nie mam telewizora z wejsciem scart. czy moge podłączyć w jakiś inny sposób dekoder?mam stary teewizor tylko z wejsciem na antene

{{{Prosimy o wykorzystywanie dużych liter, a także o sprawdzanie tekstu przed wysłaniem. Pozdrawiam :) - Tomek }}}
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 22 wrz 2008, 21:23

@ pupek
Raczej nie.

@ wercia
Na brak głosu też prosta metoda. Menu -> (tu nie jestem pewien) Wbudowany nagravision lub Ustawienia Systemowe -> Ustawienia TV -> Opcje AUTOMATYCZNY WYBÓR DOLBY DIGITAL ustawić w pozycji WYŁ.

Będzie działać
Miłego i bezproblemowego odbioru ;)
wercia_852
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 21 wrz 2008, 23:27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wercia_852 » 23 wrz 2008, 13:48

no weszlam w menu->ustawienia TV->i automat.wybor Dolby digital byl caly czas ->WYł.Czy moge cos jeszcze zrobic, aby wrocil glos,tylko na tvn nie ma,a to najlepszy program jak dla mnie:-):-(czekam na odp.pozdrawiam.
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: majkel » 23 wrz 2008, 14:14

wlacz tvn, na pilocie jest przycisk do zmiany sciezki audio, pewnie teraz masz ustawione na sciezke oznaczona nr 2 - ac3, zmień na scieżkę nr 1 i będzie grało ... sory ze tak ogolnikowo ale nie mam teraz dekodera i pilota przy sobie ;p
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 23 wrz 2008, 16:39

pupek pisze:mam pytanie. nie mam telewizora z wejsciem scart. czy moge podłączyć w jakiś inny sposób dekoder?mam stary teewizor tylko z wejsciem na antene
Przez magnetowid z wejściem Scart albo kompozytowym. Nie lepiej zmienić telewizor? ;)
wercia_852
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 21 wrz 2008, 23:27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: wercia_852 » 23 wrz 2008, 17:27

Mam Samsunga DSB-S305G i na pilocie jest przycisk "audio",ale nie ma opcji "nr 1,2 lub 3"tylko wyswietla sie glosnik do przyciszania i sciszania glosu!!Co moge jeszcze zrobic.Czekam na odpowiedz.Pozdrawiam.
pupek
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 wrz 2008, 17:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pupek » 23 wrz 2008, 17:29

A nie można tego jakoś podłączyc pod magnetowid a z magnetowidu pod telewizor
Furiat
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 22 wrz 2008, 7:54

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Furiat » 24 wrz 2008, 8:17

@ Wercia

Zrób reset i powrót do ust fabrycznych.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 24 wrz 2008, 14:52

pupek pisze:A nie można tego jakoś podłączyc pod magnetowid a z magnetowidu pod telewizor
No można, przecież napisałem.
Artu pisze:Przez magnetowid z wejściem Scart albo kompozytowym.
peroni
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 24 wrz 2008, 16:29

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: peroni » 24 wrz 2008, 16:36

witam!

Mam problem z instalacja cyfrowego polsatu.
Wczasniej dzialal bez problemu, po zmianie miejsca zamieszkania nie moge zlapac kanalow cyfrowego polsatu.
Ustawienia fabryczne: sat Hotbird
TP: 12188/V pierwszy pasek 73% , drugi pasek 65%.Tryb szukania: aktualizacj (nic polskiego), siec(nic), wszytskie(nic). Podczas wyszukiwania kanalow lapie ciagle astre, a zadnego polskiego kanalu. Proboalam juz wszytskich sposobow i nadal nic. Kilka razy dzwonilam do polsatu ale oczywiscie zadnej pomocy. Z tego co wiem sygnal taki wystarczy, bo wczesniej na starym mieszkaniu mialam slabszy i wszytsko dzialalo. Dekoder Echostar dsb 616.

Prosze o pomoc, bo juz nerwy mi siadaja a rece opadaja.

z gory dzieki :)
pupek
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 wrz 2008, 17:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pupek » 24 wrz 2008, 17:45

Artu pisze:
pupek pisze:A nie można tego jakoś podłączyc pod magnetowid a z magnetowidu pod telewizor
No można, przecież napisałem.
Artu pisze:Przez magnetowid z wejściem Scart albo kompozytowym.
a w jaki sposob tym wejściem scart.lub kompozytowym. bo ja na swoim mam tylko wejscie i wyjscie video chinch i wejscie i wyjscie na antene.opisz mi w jaki sposob moge to zrobic
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 24 wrz 2008, 17:51

No właśnie wejście chinch. Kup w sklepie przejściówkę Scart>Chinch i podłacz do magnetowidu. Jeśli wychodzą 3 kabelki, a masz 2 wejścia, podłącz Video i Audio L. W moim przedpotopowym magnetowidzie był taki przełącznik Tuner/Ext In, jak taki masz to przełącz na Ext In. Potem podłącz kablem antenowym do TV, zaprogramuj i gotowe. (do programowania najlepiej włączyć odtwarzanie obrazu z kasety)
pupek
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 wrz 2008, 17:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pupek » 24 wrz 2008, 18:02

jak zaprogramowac nie rozumiem

mam taki bael scart z rozdzieleniem na 4
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/325 ... c40f4.html

i tak wyglada moj magnetowid od tyłu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a95 ... 227ab.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bf2 ... 259ad.html
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 25 wrz 2008, 15:43

Do magnetowidu podłączasz Video i Audio Out kabla Scart do gniazd Video i Audio In. Potem łączysz kablem antenowym RF Out i telewizor. Właczasz odtwarzanie kasety i wyszukujesz kanał wyjściowy magnetowidu (jeśli znasz jego numer to możesz wprowadzić go do telewizora bez wyszukiwania).
pupek
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 22 wrz 2008, 17:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: pupek » 25 wrz 2008, 17:08

Czyli tak :kabel scart ten kwadratowy podłanczam do dekodera pod tv a czerwony i czarny pod in w magnetowidzie tak ?

a o co chodzi z tym kanałem wyjściowym ?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości