Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Lex

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lex »

Odbieram bez problemu. Wczoraj wieczorem również oglądałem meczyk
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Ja też teraz już odbieram bez problemu TVP 1 HD i Paramount Channel HD. Czyli konwenter jest dobry. Tylko co się wczoraj stało z sygnałem tych dwóch stacji na dekoderze CP?
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Czy macie szatkujący obraz na kanałach Nat Geo Wild HD, Polsat Sport HD i Eleven Sports HD? Bo mi te kanały prawie cały czas szatkują. Głowica w dekoderze?

[EDIT] Po przywróceniu ustawień fabrycznych szatkuje mi tylko na Eleven Sport HD. A od 22:00 również na Eleven HD. Cały Transponder 11.488 H spada do poziomu 20%. A w kwietniu mieliśmy wymieniany konwenter.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13883
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Ktoś może wie jak na Evoboxie PVR skasować stacje powyżej 1000 pozycji? Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Na innych dekoderach , ja dzierżawię HD 5000 i HD 3000 też nie ma możliwości skasowania żadnych kanałów powyżej pozycji 1000. Jedyna możliwość skasowania niepotrzebnych kanałów powyżej pozycji 1000 to przywrócenie ustawień fabrycznych. Pytanie czy jest sens?
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13883
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

W sumie ja ulubione używam tylko do polskich stacji FTA. Tymczasem mam inny problem a mianowicie mój drugi dekoder HD 5000 nie reaguje po przełożeniu karty w sytuacji blokady. Nie wiem co z tym zrobić zwłaszcza że jeszcze wczoraj dekoder działał :(
Poland - Aktywnie najlepszy!
Vernon
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 28 sty 2013, 19:56
x 1
x 1

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Vernon »

Sprawdź czy na dekoderze wyświetla się numer karty z dekodera głównego.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13883
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

No tak tylko po przełożeniu karty z dekodera głównego HD 5000 ciągle nie drgnie.
Poland - Aktywnie najlepszy!
Tradycjonalista
Thinker
Posty: 5430
Rejestracja: 01 mar 2011, 15:04
Lokalizacja: Katowice
x 19
x 27

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Tradycjonalista »

Czy macie sztywny obraz, dosłownie stopklatkę na kanałach 13 Ulica HD (pozycja 153) oraz Universal Channel HD (pozycja 144)? Bo u mnie od kilkunastu minut tak jest. Na kanałach SD sygnał jest.

[Edit] z 22:44: Sygnał na obu kanałach HD przed momentem powrócił.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13883
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Jaki jest w Cyfrowym Polsacie czas dezaktywacji dekodera który w umowie jest zastąpiony innym sprzętem?
Poland - Aktywnie najlepszy!
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 13883
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
x 17
x 171
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Poland »

Po ostatnim nowym (na razie testowym) oprogramowaniu w dekoderach HD5000 pojawił się problem z teletekstem, który to usunięto z opcji "Język" gdzie dotychczas się znajdował. Przez to teraz dekodery do HD5000 nie posiadające przycisku TXT w ogóle nie posiadają teletekstu Mam nadzieje że ten problem zostaje rozwiązany w stabilnym już oprogramowaniu.
Tymczasem wiadomo już że w nowym, docelowym oprogramowaniu przynajmniej w HD5000 nie będzie lóg stacji które są w Evoboxie. Zmiany w oprogramowaniu dostępnym na razie w częśco dekoderów HD5000 są opisane w FAQ pod tym linkiem: http://icyfrowypolsat.pl/najczesciej-po ... -w-hd5000/
Poland - Aktywnie najlepszy!
Juleczka-1992
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 mar 2018, 10:19

Problem z instalacją Cyfrowego Polsatu

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Juleczka-1992 »

Miesiąc temu została podpisana umowa i dodam że zapłaciłam 300zl za podłączenie i zamontowanie anteny. Na początku wszytsko pięknie działało a ż dnia na dzień znikają kanały i przestają działać ta pisze na nich sprawdź instalacje antenowa i podłączenie sygnalu do wejscia lnb 1. Ile to mozna speawdzac jest wszystko podłączone. I co mam teraz zrobić czekać do końca umowy aż mi wszystkie programy przestaną działać?????
Rozumiem może na wsi gdzie są drzewa coś działać ale w mieście no hellllo
Awatar użytkownika
Karol
Administrator
Posty: 17194
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:29
x 558
x 2713

Wiecznie problem z instalacje Cyfrowego P

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Karol »

Lokalizacja raczej nie ma nic do rzeczy, bez względu na to, czy to miasto czy wieś. W końcu satelita wisi na orbicie, nie za drzewami :-)

Polecam zgłosić się do osoby, która montowała zestaw, bo jego prawidłowe działanie uwarunkowane jest nie tylko sprawnym podłączeniem dekodera, ale także prawidłowym ustawieniem anteny (kierunku, kąta nachylenia, pozycji konwertera).

Instalację można poprawić samemu, jednak jeśli nie ma się pojęcia w zakresie montażu i ustawienia tv-sat, trzeba skorzystać z profesjonalnego miernika sygnału.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość