Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 02 sty 2009, 19:22

madziarrka pisze:Witam. Dzisiaj rany w moim domu był mały skok napięcia, dedkoder oraz inne sprzęty grające :) na moment się wyłączyły i włączyły ponownie, oprócz dekodera niestety. W żaden sposób nie mogę uruchomić satelity, sprawdzałam już baterie w pilocie. Jedyne co to świeci się czerwona dioda i wszystko. Czy możliwe żeby spalił się jakiś bezpiecznik czy to raczej dekoder się jakoś zawiesił??? Proszę o pomoc i dziękuję za odp.
Odłącz dekoder od prądu i ponownie podłącz. Powinno działać.
loforka
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 02 sty 2009, 19:37

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: loforka » 02 sty 2009, 19:44

madziarrka jaki to dekoder?

zaba27 najprawdopodobniej masz zle ustawiona antenę.
madziarrka
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 02 sty 2009, 14:52

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: madziarrka » 03 sty 2009, 10:49

Ten dekoder to samsung dsb-s305g - niestety próbowałam włączać i wyłączać - nic z tego. Światełko w dekoderze ledwo, ledwo się paliło. Dzwoniłam na infolinie - mam jeszcze dekoder na gwarancji to oddam go do serwisu :(
novo
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:04
Lokalizacja: Zagłębie

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: novo » 03 sty 2009, 15:09

Witam.

To mój pierwszy post na tym forum. Mam taki mały problem z CP. Mam dekoder Samsung DSB-S305G,antenę 90cm. Problem polega na tym iż po złapaniu satelity (lista kanałów coś ponad 800szt) nie mam żadnych kanałów Polsatu, TVN, Discovery, Eurosportu, HBO. Nie wiem czy przyczyną jest źle ustawiona antena, dekoder czy może "Oni" coś namieszali i nie aktywowali wszystkich kanałów. mam pakiet Familijny i niby przez miesiąc maiły być wszystkie kanały za free.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 03 sty 2009, 15:28

Jaki masz komunikat na dekoderze na tych kanałach, czy też wogóle ich nie wyszukuje? Jeśli nie łapie części częstotliwości, przyczyna moż być w złym ustawieniu konwertera, bądź też jest on uszkodzony. Raczej nie jest to wina CP, bo miałbyś zablokowany cały pakiet familijny (lub inne), a nie tylko pojedyncze kanały.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 03 sty 2009, 15:32

Nie zainstalowałaś podstawowej listy CP.
Wejdż w menu -- instalacja -- kod 0000 -- ok -- skanowanie sieci -- ok.
Twój odbiornik znalazł 178 - ileś tam kanałów --ok.
I po kłopocie.
kasik246
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kasik246 » 03 sty 2009, 16:01

Mam problem, jakiś miesiąc temu kupiłam mini dekoder,do tej pory wszystko działało jak należy,jakiś tydzień temu zaczęły się problemy,dekoder wyłączył się sam,gdy nie był włączony paliła się czerwona lampka,a jak był to zielona,a teraz prawie cały czas pali się pomarańczowa,dekoder sam się wyłącza jakby nie było prądu,czasem się włączy,ale tylko na góra 2 sekundy i znowu pojawia się pomarańczowa lampka, a obraz w telewizorze skacze.Wszystkie kable są dobrze podłączone,antena jest dobrze ustawiona,wszystko niby jest ok. ,nie wiem już co mam robić.
Proszę pomóżcie!!!
novo
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:04
Lokalizacja: Zagłębie

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: novo » 03 sty 2009, 16:14

mirko1801 pisze:Nie zainstalowałaś podstawowej listy CP.
Wejdż w menu -- instalacja -- kod 0000 -- ok -- skanowanie sieci -- ok.
Twój odbiornik znalazł 178 - ileś tam kanałów --ok.
I po kłopocie.
Kolego to zrobiłem w pierwszej kolejności. Było właśnie tyle kanałów. Tylko że odbierały tylko takie jak tvp1 i 2, AXN, TVN i jakieś tam jeszcze ale nie było obrazu ani dźwięku żadnego z Polsatu i pozostałych z rodziny TVN,
kasik246
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kasik246 » 03 sty 2009, 16:20

Zrobiłam tak od razu po zakupie,nie chodzi mi o to....,dekoder nie chce mi się włączyć,nawet nie mogę nic za bardzo zrobić,nie mogę wejść w żadne menu,bo pojawia się ta wspaniała pomarańczowa lampeczka i gaśnie,dekoder zawiozłam do sklepu w którym go kupiłam,tam gościu go podłączył i wszystko było ok,a u mnie nie jest ok...:( ja już nie wiem co mam zrobić
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: sqnek » 03 sty 2009, 16:33

@novo, sprawdź ustawienie anteny i konwertera.
@kasik246 odłącz dekoder od prądu i pozostaw tak na 20 min, podłącz ponownie i sprawdź czy działa, jeśli nie pozostaje ci tylko odnieśc dekoder do naprawy, ale jeśli wszystko jest w porządku to może masz skoki napięcia i dlatego nie działa.
kasik246
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 03 sty 2009, 15:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: kasik246 » 04 sty 2009, 10:56

zrobiłam tak i nic nie działa...,byłam w sklepie powiedzieli mi że dekoder jest dobry, konwenter tak samo,dekoder sam się wyłącza,sam się włącza na 2 sekundy,albo pali się pomarańczowa lampka
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 04 sty 2009, 15:22

W sklepie niech dekoder będzie na chodzie ze 4 godz. i wtedy niech Ci stwierdzą , że jest wszystko ok.
Jeżeli tak będzie , to znaczy , że jest coś nie tak z instalacją satelitarną.
picusia
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 04 sty 2009, 18:50

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: picusia » 04 sty 2009, 18:54

mam pytanie mam mini cyfrowy polsat jak do tej pory wszystko działało ok ,ale po paru dniach ni emoge przełaczyc kanału na numerach-na przyciskach numerycznych,poprostu jak naciskam np 1 to nic pokazuje mi ze wybieralam kanał 1 ale nie przelańcza mi,sprawdzalam batrie i są w porządku wiec co może byc przyczyna??
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 04 sty 2009, 19:36

Spróbuj odłączyć dekoder od prądu i ponownie podłącz.
Jeżeli to nie pomoże , przywróć ustawienia fabryczne.
Powinno pomóc , tuner się zawiesił, nieraz tak się zdarza.
mateusz86
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 sty 2009, 13:19

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mateusz86 » 12 sty 2009, 13:24

hej mam takie pytanie czy bedac w angli moge zainstalowac cyfrowy polsat?
mam wszystko podlaczone tak jak nalezy aly nie moge zlapac dolnego sygnalu?
nawet stracilem liste z polskimi kanalami?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości