Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 12 sty 2009, 19:10

Na pewno masz antenę ustawioną na Hot Bird 13E? Podaj także model dekodera.
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
aniabednarz2
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sty 2009, 14:15

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: aniabednarz2 » 13 sty 2009, 14:21

Ja mam juz drugi dekoder echostar i dalej ten sam badziew.Psuje sie tzn z pierwszym problem był z zasilaczem w środku,a w drugim prawdopodobnie to samo .wogóle sie nie włancza.Chińskie zabawki są lepsze.Dekodery polsatu to kupa złomu....
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 14 sty 2009, 9:10

Każdy potrafi tylko narzekać . Czytacie umowy , a tam pisze o naprawach , wymianach sprzętu i reklamacjach .
Jesteście na prawie , więc w pełni z niego korzystajcie . Wadliwy sprzęt --- naprawa + naprawa + wymiana na nowy , do skutku . Nie należy się poddawać , tylko walczyć o swoje prawa .
Pablo134
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Pablo134 » 14 sty 2009, 12:15

Chciałbym zapytać, bo jestem zainteresowany kupnem pakietu familijnego. Chciałbym zdążyć jeszcze przed końcem tej promocji (6 miesięcy bez opłat) i jaki dekoder wybrać czy Samsung DSB-S305G czy Echostar DSB-717. O Echostarach słyszałem wiele niepochlebnych opinii, ale czy ten Samsung jest lepszy na zdjęciu widzę, że nawet nie ma wyświetlacza czołowego. I nie wiem na co się zdecydować.

Proszę o pomoc.

Dziękuje.
mateusz86
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 12 sty 2009, 13:19

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mateusz86 » 14 sty 2009, 13:14

moj model dekodera to EchoStar DSB 717 probuje ustawic sygnal juz oid tygodnia nie nie moge coi mam zrobic? jestem w angli gorny sygnal mam dosc wysoki ale nie mam za to dolnego. lapie sygnal tylko z astry. a w dodatku z listy kanalów usunely mi sie polskie kanaly, kanaly w dokoderze zaczynaja mi sie od 1004 i jest to tylko angielska telewizja. jak mam ustawic dekoder aby odbieral polska telewizje??
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 14 sty 2009, 14:17

Ustaw antenę na Hot Bird.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Artu » 14 sty 2009, 14:21

@Pablo134: Miałem kiedyś Samsunga S305 - bardzo dobry model. Zastanów się, czy naprawdę ten wyświetlacz jest do czegoś potrzebny?
Ale zastanów się też, czy na pewno chcesz kupić CP ;)
żalmiwas83
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 sty 2009, 15:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: żalmiwas83 » 14 sty 2009, 15:17

Wiecie co żal mi was nie czytacie umów,porozumień aneksów do umów a potraficie tylko telefonować na infolinie i drzeć gęby.Kto czytał z was np instrukcje obsługi dekodera albo pilota pytam się KTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO??Żal
żalmiwas83
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 sty 2009, 15:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: żalmiwas83 » 14 sty 2009, 15:57

Witam jak czytam te wasze wypowiedzi na forum to aż mi się słabo robi.Po pierwsze przy podpisywaniu umów CZYTAJCIE JE POROZUMIENIA TEZ,odnosnie dekoderow tez CZYTAMY ISTRUKCJE OBSLUGI.TERAZ PORUSZYMY KWESTIE TECHNICZNE..Ludzie brak sygnalu to jest komunikat techniczny informujacy nas o tym ze sygnal nie dociera z anteny do dekodera,sprawdzamy podlaczenie dekodera czyli kabel antenowy przy dekoderze i konwerterze,ustawienie konwertera wzgledem anteny i SAMO USTAWIENIE ANTENY.Przy Echostarach(wszystkich modelach) Menu jest takie same,zeby sprawdzic czy odbieramy sygnal z anteny trzeba wejsc do Menu wybierajac na pilocie od dekodera Menu ,nastepnie wybieramy CYFRY 2 a nastepnie 1 ,schodzimy strzalka w dól na sprawdz sygnał i zatwierdzamy OK.Na dole pojawia sie 2 paski pozime,gorny odpowiada za podlaczenie czyli czy jest polaczony dekoder z antena a dolny pasek za MOC czyli czy sygnal dociera z anteny do dekodera.Jezeli gore macie to OK ale najwazniejszy jest dolny pasek,jezeli go nie ma a na gorze swieci sie czerwona lampka to mozecie zapomniec ze bedziecie odbierac bo sygnal nie dociera z ANTENY DO DEKODERA,Brak sygnalu nie swiadczy o tym ze Cyfrowy Polsat nie wysyla sygnalu tylko to ZE NIE MOZECIE GO ODEBRAC BO JEST ZLE USTAWIONA ANTENA,JEZELI NA DOLNYM PASKU BEDZIE OK 60% MOCY POJAWI SIE NA GORZE ZIELONE SWIATELKO TO OK A I POD TYMI PASKAMI MUSI BYC INFORMACJA sat:HOTBIRD siec:POLSAT i na gorze pod literkami TP musi byc wartosc 12188/V jezeli jest inna klikaamy na niej Ok i szukamy wlasnie tej czestotliwosci pozniej zatwierdzamy ok.Reasumujac jezeli macie takie wartosi czyli jezeli jest sygnal i taka czestotliwosc podswietlamy strzalka szukanie kanalow i zatwierdzamy OK,dekoder wyszuka kanaly zatwierdzamy OK pojawi sie wtedy GMT + 00:00 klikamy 2 razy strzala w prawo czyli tym czym dodajecie glosu zeby bylo +01:00 schodzicie na dol na KONTYNUJ i zatwierdzamy OK. I macie juz co ogladac POZDRO,wrazie watpliwosci udzielam informacji na priv odnosnie wszystkich Samsungów,Thomsonów,Sagemów i Mini,dekoderów HD rowniez. Nara
robson
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2009, 16:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: robson » 14 sty 2009, 16:26

witam
nie mam dekodera polsatu więc może wiele nie wiem
lecz mam tego typu problem
znajomej albo wyłączył się sam dekoder albo dziecko majstrowało tego nie wie lecz włączając okazało się że nie ma zadnych programów i widnieje komunikat zainstaluj teraz ..czy coś w tym sensie..pomocy co ona ma zrobic
z gory dziękuję
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 14 sty 2009, 17:11

Przeczytaj post powyżej. Kolega wszystko dokładnie opisał.
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 14 sty 2009, 17:19

Pablo134 pisze:Chciałbym zapytać, bo jestem zainteresowany kupnem pakietu familijnego. Chciałbym zdążyć jeszcze przed końcem tej promocji (6 miesięcy bez opłat) i jaki dekoder wybrać czy Samsung DSB-S305G czy Echostar DSB-717. O Echostarach słyszałem wiele niepochlebnych opinii, ale czy ten Samsung jest lepszy na zdjęciu widzę, że nawet nie ma wyświetlacza czołowego. I nie wiem na co się zdecydować.

Proszę o pomoc.

Dziękuje.
Zdecydowanie bierz Samsunga! Sam go mam i nie ma żadnych problemów. Faktycznie nie ma wyswietlacza, ale jest mnie awaryjny od Echostara. Zresztą, teraz by Ci wcisnęli Echstar DSB 717A, w którym nie można ustawić swojej własnej listy kanałów. W Samsungu nie ma problemów z listą.
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
żalmiwas83
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 sty 2009, 15:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: żalmiwas83 » 14 sty 2009, 18:25

Osobiście polecałbym Samsunga DSB-S305G,Echostary wiadomo jak Echostary słabsze są ale to jest kwestia sporna jeden będzie chwalił Samsunga drugi Echostara,odnośnie pakietu familijnego polecałbym zakup np dekodera od razu na własność za 99 zł+50 zł antena+koszt montażu[ewentualnie montaż we własnym zakresie :) ],przy tym pakiecie abonament wynosi 37,90 zł a umowa jest na 29 mcy,6 mcy jest gratis czyli od 7 miesiąca płacimy 37,90 gr,ważna sprawa jest 3 miesięczny okres wypowiedzenia liczony od najbliższego okresu rozliczeniowego,tak wiec umowę możesz wypowiedzieć w 26 miesiącu i 29 bedzie koniec umowy jezeli tego nie zrobisz umowa sama się przedłuża na czas nieokreślony
Awatar użytkownika
ask007
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 01 sty 2009, 12:01

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: ask007 » 14 sty 2009, 18:52

robson pisze:witam
nie mam dekodera polsatu więc może wiele nie wiem
lecz mam tego typu problem
znajomej albo wyłączył się sam dekoder albo dziecko majstrowało tego nie wie lecz włączając okazało się że nie ma zadnych programów i widnieje komunikat zainstaluj teraz ..czy coś w tym sensie..pomocy co ona ma zrobic
z gory dziękuję
Jaki to jest dekoder? Trzeba przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo zainstalowac kanały
żalmiwas83
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 14 sty 2009, 15:12

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: żalmiwas83 » 14 sty 2009, 20:01

robson jaki to model??bez instalacji się nie obejdzie jeżeli Echostar zrób tak jak napisałem wczesniej
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość