Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
e_n_v_y
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 mar 2009, 13:25

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: e_n_v_y » 26 mar 2009, 13:27

witam!
mam problem, otoz kupilam nowy dekoder cyfrowy polsat, bylo to wczoraj, od wczoraj wiekszosc kanalow mi ie dziala, pojawia sie napis, ze sa zablokowane, pasek pojawiacy sie na dole jest zielony, czy ktos jest w stanie mi pomoc?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 26 mar 2009, 17:05

Musisz aktywować kartę CP .
Zadzwoń do CP , numer masz w umowie , po aktywacji karty pojawią się wszystkie kanały.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: marfm76 » 27 mar 2009, 9:09

e_n_v_y pisze:witam!
mam problem, otoz kupilam nowy dekoder cyfrowy polsat, bylo to wczoraj, od wczoraj wiekszosc kanalow mi ie dziala, pojawia sie napis, ze sa zablokowane, pasek pojawiacy sie na dole jest zielony, czy ktos jest w stanie mi pomoc?
Nie sugeruj się tym, że ktoś, jak kupowałaś dekoder, powiedział Ci, że jak przyjdziesz do domu to dekoder będzie działał. Aktywacja może trwać do 48 godzin -dopiero po tym czasie można interweniować -na razie wystarczy poczekać i na 99% wszystko będzie OK.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
inforaf
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2009, 15:27
Lokalizacja: Athlone
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: inforaf » 05 kwie 2009, 16:40

Witam
Jestem nowym forumowiczem dlatego na początek chciałbym Wszystkich pozdrowić i przywitać.
Tak do końca nie wiem czy to problem całej platformy czy też sprzętu, dlatego zakładam to w tym dziale.
Cóż i ja niestety odczułem problemy z platformą Polsatu... Od 2 lat jestem użytkownikiem tej że platformy...posiadam ..talerz średnicy 60cm, konwerter, kabelki:)...nooo i sam tuner ECHOSTAR DSB-717, oczywiście posiadam aktywną kartę no i sama umowa jest na czas nieokreślony... dodam iż w tej chwili mieszkam w Irlandii…
Sprzęt mam ustawiony dobrze ..to znaczy: górny niebieski pasek 73, dolny 60%. Wszystkie kanały w poprawny sposób odnalezione i zaprogramowane… po mimo tego od jakiegoś czasu(może 6 miesięcy) mam niepokojące objawy dotyczące tylko i wyłącznie kanałów pakietu TVN Grup (tvn, tvn turbo, tvn style, meteo, tvn 7…itp.). Objawia się to iż wymienione j/w kanały co jakiś czas niezależnie od pogody i pory dnia wyświetlane są w sposób dramatyczny:
- obraz zamiera na parę sekund
- dźwięk się tnie
- efekt puzzli na ekranie
- przypomina to coś w stylu problemów z dekodowaniem sygnału ..trudno to nazwać
- objawy te potrafią być lekkie( lekko zamrożenie obrazu co parę sekund) lub poważne(brak obrazu i dźwięku z napisem „brak sygnału”)

Dodam iż w tym momencie oba paski są niebieskie….zazwyczaj…przy bardzo złym obrazie pasek znika z niebieskiego na …żaden.
Dodam także iż inne kanały po za tymi z pakietu TVN odbierają idealnie….
Co może być przyczyną tegoż….chaosu?
Posiadam oczywiście nową kartę(po wymianie)
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 05 kwie 2009, 18:10

Spróbuj zresetować tuner , włącz i wyłącz z prądu , jeżeli to nie pomoże to być może masz uszkodzony konwerter. To , że odbiera inne kanały z pakietu CP , wcale nie świadczy , że konwerter odbiera właściwie pozostałe transpondery . Najlepiej sprawdz u znajomego swój tuner . Jeżeli tam będzie chodził , to powód awarii masz określony .
inforaf
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 kwie 2009, 15:27
Lokalizacja: Athlone
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: inforaf » 05 kwie 2009, 18:46

Dobrze.... postaram się wziąść tuner i sprawdzić działanie z inną anteną i konwerterem...albo poproszę znajomego aby przyszedł do mnie ze swoim i zobaczymy...cdn...p.s. dam znac jak poszło..pozdrawiam.
versa
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 kwie 2009, 13:45

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: versa » 10 kwie 2009, 13:49

inforaf pisze:Witam
Jestem nowym forumowiczem dlatego na początek chciałbym Wszystkich pozdrowić i przywitać.
Tak do końca nie wiem czy to problem całej platformy czy też sprzętu, dlatego zakładam to w tym dziale.
Cóż i ja niestety odczułem problemy z platformą Polsatu... Od 2 lat jestem użytkownikiem tej że platformy...posiadam ..talerz średnicy 60cm, konwerter, kabelki:)...nooo i sam tuner ECHOSTAR DSB-717, oczywiście posiadam aktywną kartę no i sama umowa jest na czas nieokreślony... dodam iż w tej chwili mieszkam w Irlandii…
Sprzęt mam ustawiony dobrze ..to znaczy: górny niebieski pasek 73, dolny 60%. Wszystkie kanały w poprawny sposób odnalezione i zaprogramowane… po mimo tego od jakiegoś czasu(może 6 miesięcy) mam niepokojące objawy dotyczące tylko i wyłącznie kanałów pakietu TVN Grup (tvn, tvn turbo, tvn style, meteo, tvn 7…itp.). Objawia się to iż wymienione j/w kanały co jakiś czas niezależnie od pogody i pory dnia wyświetlane są w sposób dramatyczny:
- obraz zamiera na parę sekund
- dźwięk się tnie
- efekt puzzli na ekranie
- przypomina to coś w stylu problemów z dekodowaniem sygnału ..trudno to nazwać
- objawy te potrafią być lekkie( lekko zamrożenie obrazu co parę sekund) lub poważne(brak obrazu i dźwięku z napisem „brak sygnału”)

Dodam iż w tym momencie oba paski są niebieskie….zazwyczaj…przy bardzo złym obrazie pasek znika z niebieskiego na …żaden.
Dodam także iż inne kanały po za tymi z pakietu TVN odbierają idealnie….
Co może być przyczyną tegoż….chaosu?
Posiadam oczywiście nową kartę(po wymianie)
Witam, też jestem nowa i mam podobny problem jak "infofar" tyle że u mnie przestało odbierac parę kanałow i to tych najbardziej podstawowych jak tvp1 czy tvp2. Problem jest w tym, że konwerter jest nowy, bo już raz wymieniałam, no chyba, że mam takiego pecha, że wszystkie zwalone mi dają, czy ktoś może mi pomóc?
Paczek
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 kwie 2009, 10:10

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Paczek » 13 kwie 2009, 10:20

Witam. Od około miesiąca posiadam Cyfrowy Polsat w opcji Mini Max z dekoderem mini. Przez ten czas wszystko było ok, dekoder się nei wieszał wszystko działało normalnie, az do soboty 11 kwietnia około godziny 24 (czyli na same święta), przerwało mi oglądanie filmu, komunikat się pojawił "brak karty - włóż ważną kartę" lub "błąd karty -01". Ponawiałem sygnał przez internet i telefonicznie. Dzwoniłem do biura obsługi, resetowałem tak jak mi kazali, zostawiałem na kanale 21 i nic. Poszedłem nawet po kartę do sąsiada (wiem, że każda karta jest przypisana do dekodera, ale byłem ciekaw co się stanie), pojawił się napis dlokada dekodera (a więc gniazdo na kartę rozróżnia czyli działa. Włożyłem swoją kartę i komunikaty jak wyzej, nic sie ie zmieniało. Wkurzające bo to przecież święta człowiek siedzi przed tv. Na koniec pan z infolini, poradził mi zanieśćgo do punku gdzie go kupiłem. Mam jeszcze pytanko czy zostawiając dekoder na kanale 21 musi być włączony (zielona dioda), czy wystarczy stan czuwania (dioda czerwona) bo robiłem tak i tak. Z góry dzięki za pomoc. Ps. Jestem nowy na forum, a więc witam wszystkich i życzę wesołych Świąt.

Chodzi mi o to czy po ponowieniu sygnału dekoder powinien byc włączony czy w stanie czywania. Pozdrawiam

[Połączyłem Twoje dwie wiadomości w jeden post. Nie popełniał więcej błędu pisząc post pod postem w krótkim odstępie czasu; istnieje opcja ''EDYTUJ'' - Ice.]
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 13 kwie 2009, 19:19

Powinien być włączony.
karolst
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 kwie 2009, 12:43

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: karolst » 26 kwie 2009, 16:27

posiadam dekoder polsatu samsung DSB-S305G mam problem gdy wyłaczam mu zasilanie po ponownym włączeniu nie zapala się czerwona kontrolka
można powiedzieć że świeci delikatnie.Miałem już tak ale po okresie kilkunastu godzin działał a tym razem nie działa 4 dzień.Co jest tego powodem?
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 26 kwie 2009, 18:45

O tym problemie , który Cię spotkał , było już pisane na forum .
Tuner uległ awarii , musisz oddać tuner do serwisu . Sam nic nie poradzisz .
SAT_ANTHD
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 19 kwie 2009, 19:44

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: SAT_ANTHD » 26 kwie 2009, 23:01

karolst pisze:posiadam dekoder polsatu samsung DSB-S305G mam problem gdy wyłaczam mu zasilanie po ponownym włączeniu nie zapala się czerwona kontrolka
można powiedzieć że świeci delikatnie.Miałem już tak ale po okresie kilkunastu godzin działał a tym razem nie działa 4 dzień.Co jest tego powodem?
Tak tuner uległ uszkodzeniu. Proponuję Ci kontakt z BOK polsatu i dowiedzeniu się o procedurze wysłania tunera do serwisu.
jane
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 kwie 2009, 12:09

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: jane » 28 kwie 2009, 12:13

Witam, jakiś miesiąc temu kupiłam dekoder polsatu. Nie było z nim żadnych problemów, aż do wczoraj, kiedy obraz zawiesił się i ani drgnie. Nie da się zmienic programu za pomocą pilota ani na dekoderze, właściwie nie da się nawet wyłączyc i właczyc. Próbowałam już odłaczanie różnych kabli i wyjmowanie karty, jednak nic nie pomaga :( Kontrolka cały czas swieci się na zielono. Bardzo proszę o pomoc
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: mirko1801 » 28 kwie 2009, 14:39

Odłącz tuner z zasilania na kilka minut , tuner prawdopodobnie zawiesił się .
Podłącz tuner do sieci i przywróc ustawienia fabryczne ( resetuj tuner ) i to powinno pomóc .
Awatar użytkownika
Ice
VIP Expert
Posty: 2669
Rejestracja: 06 mar 2008, 21:35

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Post autor: Ice » 29 kwie 2009, 14:19

Usunąłem posty użytkownika żalmiwas83. Co za ludzie czasami pojawiają się na tym forum. Jak można napisać sześć postów pod rząd nie noszące ze sobą żadnej wartości merytorycznej? A zresztą - kolega został już zbanowany. Nie potrzebujemy tutaj sfrustrowanych dzieci neostrady.

Zapraszam do dalszych dyskusji oczywiście. ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości