Strona 27 z 74

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 maja 2009, 13:05
autor: korakora
witam mam pytanie czy jak naleje srodka czyszczącego do dekodera to on bedzie działał?????

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 maja 2009, 13:24
autor: Ama18
Chcesz wlać to do środka dekodera? Oczywiście, że po takim czymś, urządzenie nie będzie działało.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 maja 2009, 22:39
autor: SAT_ANTHD
Korakora. Najlepszym i najtańszym sposobem na wyczyszczenie tunera polsatu i nie tylko to zakupić sobie np. na allegro spray ze sprężonym powietrzem. Skutecznie likwiduje zabrudzenia. Pzdr.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 23 maja 2009, 14:35
autor: piotrek41587458
Witam
mam takie pytanie mam dekoder Echostar DSB 717A i tam jest drugie wejscie na kabel od Anteny lub tez mozna tam podłaczyc 2 dekoder. oki przejde juz do sprawy.
Wczoraj niewiem jakim cudem ale niedziala mi konwektor cyfrowego polsatu inverto to wziolem antene druga i podlaczylem i dziala mi ladnie ale drugi dekoder mi nie dziala bo nie ma anteny ale jak podlaczylem ten dekoder co nie mial anteny do dekodera Echostar DSB 717-A bo ma tam 2 wejscia antenowe i jak podlaczylem 2 kabel to dzialal mi dekoder od TP ale od cyfrowego polsaty mi nie działał pisalo brak sygnaly a tam przecierz sa 2 wejscia jak mam ustawic dekoder Cyfrowego polsatu zebym mial sygnal na drugim dekoderze od TP

P.S Proszę o pilna pomoc

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 23 maja 2009, 19:53
autor: piotrek41587458
piotrek41587458 pisze:Witam
mam takie pytanie mam dekoder Echostar DSB 717A i tam jest drugie wejscie na kabel od Anteny lub tez mozna tam podłaczyc 2 dekoder. oki przejde juz do sprawy.
Wczoraj niewiem jakim cudem ale niedziala mi konwektor cyfrowego polsatu inverto to wziolem antene druga i podlaczylem i dziala mi ladnie ale drugi dekoder mi nie dziala bo nie ma anteny ale jak podlaczylem ten dekoder co nie mial anteny do dekodera Echostar DSB 717-A bo ma tam 2 wejscia antenowe i jak podlaczylem 2 kabel to dzialal mi dekoder od TP ale od cyfrowego polsaty mi nie działał pisalo brak sygnaly a tam przecierz sa 2 wejscia jak mam ustawic dekoder Cyfrowego polsatu zebym mial sygnal na drugim dekoderze od TP

P.S Proszę o pilna pomoc
oki juz nie trzeba juz zrobiłem :)

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 23 maja 2009, 20:26
autor: Ice
Dobra, ale nie pisz posta pod postem. Korzystaj z opcji edycji.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 24 maja 2009, 0:14
autor: Kpc21
piotrek. tzw. przelotka w Echostarach Polsatu jest tylko na pokaz. Ona nie działa. Podłączając dekoder do wyjścia, nie uzyskasz sygnału.

Potrzebujesz konwertera typu twin.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 25 maja 2009, 16:06
autor: adamLKR
Dziś kupiłem dekoder mini ;/ co teraz wydało mi się złą decyzją.
I mam taki problem chcę sobie poustawiać kanały według siebie na tvp1 na 1 kanale i.t.d .
I mam takie pytanie czy to jest możliwe. Niby jest taka opcja jak organizacja kanałów ale wcale nie mogę przenosić kanałów CP są zaznaczone innym kolorem i gdy chcę je przenieść to piszę opcja niedozwolona.. ;/
Proszę o szybką odpowiedź..

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 25 maja 2009, 17:03
autor: Furiat
Listy podstawowej CP nie ruszysz. Tylko dekodery marki Samsung (z dekoderów w aktualnej ofercie) mają dowolność tworzenia listy ulubionych.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 25 maja 2009, 23:03
autor: Kpc21
Oraz Echostar DSB-717 (nie A).

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 26 maja 2009, 11:14
autor: Furiat
Napisałem "z dekoderów w aktualnej ofercie". 717 da się jeszcze kupić? Myślałem, że 717a je wyparły.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 31 maja 2009, 19:43
autor: gaba
mam problem... mam cyfrowy polsat i wszystko bylo normalnie... wyłanczylam telewizor a za jakies 5 min spowrotem wlanczylam... i jak wlanczylam to bylo tylko 13 programow zagranicznych co robic ????

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 01 cze 2009, 13:28
autor: mirko1801
Odłącz tuner od prądu na 5 min. i ponownie włącz . Jeżeli to nie pomoże to przywróć ustawienia fabryczne i ponów sygnał przez internet .
Zainstaluj ponownie kanały CP .

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 01 cze 2009, 16:41
autor: Furiat
@gaba Masz może Sagem?

Jeżeli tak to zmień częstotliwość transpondera na 12284

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 02 cze 2009, 19:42
autor: machon666
witam wczoraj miałem problem z włączeniem dekodera bo cały czas paliło się zielone światełko a dziś sie z tym uporałem ale za to wykakuje mi cały czas sprawdź kartę i nie wiem co mam zrobić wyciagałem karte i czyściłem ją ale nadal nic odłączałem z prądu i też nic.