Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
Iro_2007
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2009, 9:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Iro_2007 »

Sprawdz czy masz dobry sygnał bo inaczej nie wyszukasz kanałów ja mialem to samo sygnał był 90% na 00% i wyszukał mi tylko 17 kanałów i to jeszcze jakieć arabsaty
Awatar użytkownika
Iro_2007
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 05 paź 2009, 9:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Iro_2007 »

Ale ja tesz mam problem notorycznie na ekranie pokazuje sie Brak Sygnału prawie na wszystkich kanałech Polsat (1 kanał) działa a pozostała 30 kanałów jusz nie ,znów jeden działa a reszta nie .Wsumie z 120 kanałów działają 2 albo 3 ale czasami działają wszystkie bes zażótu a w satelicie nic nie było robione.
Sygnał sam sie czasami skacze pomiendzy 90% na 61%wtedy wszystko jest ok a ras 89% na 00%(i oczywiście jest napis Brak Sygnału)ale nie na wszystkich kanałach.
POMOCY
Dekoder Echostar 717 mam
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Masz źle ustawioną antenę . Musisz mieć dolny pasek sygnału chociaż do połowy , a górny 70/80 % .
Dlatego masz zaniki obrazu . Delikatne ruchy anteną ( góra - dół , prawo - lewo ) i musisz mieć , skoro raz masz , a drugi raz nie masz sygnału , świadczy to o złym skorygowaniu talerza . Sprawdź jeszcze styki kabli .
Odpisz jak Ci poszło .
diana
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 paź 2009, 20:33

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: diana »

Mam pytanie dekoder sam się wyłączył świeci się czerwona dioda i za żadne skarby nie chce się włączyć,dodam że baterie są nowe ,a pilot od drugiego dekodera też nie uruchomił dekodera ,uniwersalny pilot do dekodera też czy mogę dekoder reklamować w punkcie zakupu.
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Dekoder na własność czy na wynajem? Na gwarancji czy po?
Jeśli jest na gwarancji albo na wynajem to idź do punktu sprzedaży oddadzą ten dekoder do naprawy albo wymienia ci go.
Najpierw jednak odłącz dekoder od zasilania na jakieś pół godziny, jak nie pomoże to dopiero wtedy oddaj dekoder.
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

Jeśli dekoder nie chce włączyć się pilotem i masz wątpliwości co do tego, czy pilot jest sprawny, spróbowałbym go włączyć za pomocą przycisku na jego przedniej ściance, obok wyświetlacza. Jeśli to nic nie da, to może dekoder się po prostu zawiesił. Wyłącz go z prądu i włącz z powrotem (najlepiej poczekaj pół godziny tak, jak radzi sqnek). Dopiero jeśli to nic nie da, idź do autoryzowanego punktu CP.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
dorota123
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 paź 2009, 21:50

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dorota123 »

Prosze o pomoc mianowicie mam dekoder cyfrowego polsatu samsung była chwilowa przerwa w dostawie pradu po chwili wlaczyli ale dekoder świeci zielonkawo i nie chce się załączyć może ktoś wie jak to naprawic.....
mazurbe
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 21 paź 2009, 21:44

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mazurbe »

Szanowne Grono,
Od kilku tygodni mam problem z moim mini dekoderem. Wyswietla mi sie wiadomosc Blad 09 problem z karta. Zgodnie z instrukcjami panow z biura obsugi ustawiam dekoder na kanale 21 i tu pojawia sie cos w stylu "Brak sygnalu sprawdz polaczenie z antena lub konfiguracje dokodera". Poniewaz korzystam z tego dekodera od czasu do czasu wiec konieczne jest ponowienie sygnalu. Faktycznie naciskajac na "C" sygnal pojawia sie i znika. Chcialabym dodac ze antena jest ustawiona prawidlowo poniewaz dekoder mojego meza dziala bez zarzutu. Z gory dzieki za pomoc.
dorota123
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 21 paź 2009, 21:50

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: dorota123 »

Czy nikt nie umie mi pomóc.....
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

dorota123 oddać dekoder do naprawy
mazurbe to samo
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
west24
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 paź 2009, 23:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: west24 »

Mam problem z moim dekoderem Echo Star DVR -747, nie moge swobodnie przelanczac programow. Chcac zmienic program musze naciskac przycisk pilota po kilkanscie razy albo wylaczyc obraz w telewizorze (czarny obraz). Telewizor mam Orion Plasma, zanioslem moj dekoder do kumpla ma LCD TV u niego dziala bez problemu wziolem jego dekoder ( ma taki sam jak ja i jego tez nie dziala plynie umnie). Mam pytanie czy ktos ma albo mial taki problem jak ja. Z tego wynika ze problem jest typ telewizora
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

west24 pisze:... wziolem jego dekoder ( ma taki sam jak ja i jego tez nie dziala plynie umnie). Mam pytanie czy ktos ma albo mial taki problem jak ja. Z tego wynika ze problem jest typ telewizora...
Nie sądzę, żeby typ TV miał jakieś naczenie. Czy jak podłączałeś dekoder kumpla to na tym Twoim kablu euro ? Jeśli tak, to pewnie kabel jest walnięty -kable,które są dawane razem z dekoderami są kiepskiej jakości. Zmień kabel a jeśli to nie pomoże to może osnaczać uszkodzone gniazdo w TV. Jeśli masz 2 lub więcej wejść euro to spróbuj podłączyć nowy kabel to innego gniazda. Jeżeli masz jedno gniazdo to podłącz do niego jakiś inny sprzęt (np.DVD) i zobaczysz jak będzie pracował. To pomoże Ci ustalić prawdziwą przyczynę -na pewno nie jest problemem typ telewizora :)
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
west24
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 paź 2009, 23:51

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: west24 »

Halo marfm 76, tak jak poradziles zmienilem kable i wejscia euro ale niestety to nic nie pomaga, problem polega na tym ze jak mam obraz w TV (jasny obraz) to mam problemy z przelaczaniem programow dekodera obraz w TV( ciemny) nie ma problemow dekoder reaguje na kazdy dotyk zmiany programow na pilocie, przynioslem dzisiaj dekoder mini dziala bez zarzutu programy zmienia natychmiast.
Awatar użytkownika
mirko1801
Obserwator
Posty: 257
Rejestracja: 13 gru 2007, 14:12
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: mirko1801 »

Czyli masz odpowiedź. To nie TV szwankuje , tylko Twój tuner .
Oddaj tuner do naprawy i po kłopocie .
wieszak
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2009, 23:17

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: wieszak »

witam! ma dekoder polsatu mini od paru dni i mam taki problem z nim ze kidy go wlacze to pochodzi przez jakies 20-50min i nagle wyskakuje informacja ze tego programu niema w twoim w twoim abonamencie, a gdy go wylacze z sieci i spowrotem wlacze to znowu sa program wszystkie tak jak powinny byc tylko ze znowu pochodzi okolo 30min i znowu to samo. czy jest w stanie mi kotos pomuc to bede bardzo wdzieczmy. czekam na jakas info.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości