Strona 37 z 74

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 08 lis 2009, 15:37
autor: hawryl
no tego nie zrobilem

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 08 lis 2009, 17:29
autor: marfm76
hawryl pisze:...wczoraj wieczorem włączyła się aktualizacja satelity...
Hmmm...jak sądzę chodzi o aktualizację softu dekodera :)
hawryl pisze:... obraz miga na wszystkich kanaliach CP ...
Czy tylko na kanałach CP czy na innych też??
hawryl pisze:...i nic nie pomogło wyłączenie i ponowne włączenie dekodera. Co mam zrobić aby obraz przestał skakać ?
A czy po tej aktualizacji sprawdziłeś wszystkie ustawienia od początku? Czasami po aktualizacjach wszystko wraca do domyślnych ustawień więc wejdź do MENU i sprawdź wszystko po kolei.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 08 lis 2009, 22:32
autor: gmario
Witam. Czy to normalne?
Posiadam dekoder EchoStar DSB-7200 HD i wszystko jest "ok" do momentu przełączenia w pilocie telewizora na telegazetę.
Tu wyświetla się komunikat "niedostępna".Telewizor Samsung model LE32B651 połączony z dekoderem przewodem HDMI.
Nie ma natomiast problemu z dostępem do telegazety z pilota dekodera.
Troszkę szkoda,bo w telewizorze jest o wiele wicej opcji dostępu do teletekstu.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 08 lis 2009, 23:01
autor: sqnek
Przez kabel HDMI nie jest przesyłana telegazeta.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 09 lis 2009, 22:58
autor: gmario
Dziękuję za odpowiedzi.Przepraszam ,że nie napisałem wszystkiego dokładnie,przez kabel Scart też niestety efekt jest taki sam.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 13 lis 2009, 18:18
autor: marcelimarcin
Witam posiadam dekoder ECHOSTAR DSB - 717 '; pakiet familijny i Relax mix + HBO mam problemy z sortowaniem kanałow zebym mógł ogldac te kanały w kolejnosci takiej jak ja chcem . Co mam zrobic i czy wogle jest to mozliwe

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 13 lis 2009, 19:27
autor: sqnek
Sprawdź czy masz wersje 717 czy 717A, jeśli ta druga to nie ma takiej możliwości, możesz tam modyfikować liste tylko powyżej 200 pozycji, jeśli zwykłe 717 to wybierasz liste i zmieniasz kolejność i tyle.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 14 lis 2009, 13:30
autor: marcelimarcin
Dzieki mam zwykły dekoder 717- to czyli jak to zrobic na pilocie wcoodze przyciskiem OK pokazuje tv-lista tv podstawowa -grupa-sortuj-edycja - probowałem wciskajac lista tv podstawowa -pozniej sortuj i nic - jak bys mogł to napisz co i jak bo połapac sie nie moge DZIEKUJE

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 14 lis 2009, 18:18
autor: Kpc21
Jeszcze raz sprawdź, czy masz wersję 717, czy 717A, bo w 717 powinny być takie listy, jak: Cyfrowy Polsat, Lista TV1, Lista TV2 etc.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 20 lis 2009, 11:36
autor: marfm76
Witam.
Gdy skończę umowę to chcę sobie wziąć dekoder HD. W związku z czym mam następujące pytanie: czy oprócz dekodera jest konieczna wymian jakich części anteny? Czy pod HD używa się innych czasz, konwerterów, przełączników itp. czy tych samych? Pytam, bo prawie nie mam możliwości wymieniać niczego przy talerzu.

Moje dane:
czasza owalna 90/80
2 konwertery -podstawowy na Astre i zez na HotBird
Przełącznik typu DiseQ

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 20 lis 2009, 12:10
autor: sqnek
Musisz wymienić tylko dekoder na HD, reszta taka sama.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 lis 2009, 18:01
autor: roman595
Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 lis 2009, 21:26
autor: _monika_
roman595 pisze:Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?
jesli mowisz o podmianie to zapewne dostaniesz Poslat Sport HD i Eurosport HD, te kanaly zostana odblokowane od najblizszego okresu rozliczeniowego wiec maksymalnie w ciagu miesiaca. A jesli chodzi o blad dekodera to moze faktycznie przeczekaj albo sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne, jesli to nie pomoze to jest to pewnie wada sprzetu i w punkcie wymienia go na nowy

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 22 lis 2009, 21:35
autor: _monika_
marfm76 pisze:Witam.
Gdy skończę umowę to chcę sobie wziąć dekoder HD. W związku z czym mam następujące pytanie: czy oprócz dekodera jest konieczna wymian jakich części anteny? Czy pod HD używa się innych czasz, konwerterów, przełączników itp. czy tych samych? Pytam, bo prawie nie mam możliwości wymieniać niczego przy talerzu.

Moje dane:
czasza owalna 90/80
2 konwertery -podstawowy na Astre i zez na HotBird
Przełącznik typu DiseQ
skontaktuj sie z infolinia przed zakonczeniem umowy (ale po okresie podstawowym) najprawdopodobniej bedzie mozliwosc wymiany dekodera bez rozwiazywania umowy. A jesli chodzi o antene to ta HD ma wieksza srednice, poza tym niczym sie nie rozni wiec na standardowej tez bedziesz mogl odbierac bez zadnej roznicy, z tym ze bedziesz ja musial pewnie delikatnie dostroic pod czestotliwosc kanalow hd... a i kabel hdmi bedziesz musial pewnie dokupic bo nie do wszystkich dekoderow byl dolaczony

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 23 lis 2009, 11:07
autor: roman595
_monika_ pisze:
roman595 pisze:Witam.
Mam pytanko, podmieniłem dekoder SD na HD EHOSTAR 7200, w umowie mam napisane że niektóre programy HD na 3 miesiące mam gratis. Minął właśnie miesiąc od podmiany i tych programów nadal nie ma. Druga sprawa to co jakiś czas dekoder sam się wyłącza, trwa to dokładnie 45 sek i po tym czasie wszystko wraca do normy. Dzwoniłem na infolinię kilka razy i w końcu mi powiedzieli że mają jakieś problemy z oprogramowaniem i za kilka dni powinno wszystko wrócić do normy. Czy u kogoś taki problem wystąpił ?
jesli mowisz o podmianie to zapewne dostaniesz Poslat Sport HD i Eurosport HD, te kanaly zostana odblokowane od najblizszego okresu rozliczeniowego wiec maksymalnie w ciagu miesiaca. A jesli chodzi o blad dekodera to moze faktycznie przeczekaj albo sprobuj przywrocic ustawienia fabryczne, jesli to nie pomoze to jest to pewnie wada sprzetu i w punkcie wymienia go na nowy
Ja wszystko rozumiem tylko że mój okres rozliczeniowy zaczyna się 02 każdego miesiąca a dekoder podmieniłem 22,10. Ustawienia fabryczne przywróciłem i nic to nie daje, a jak byłem z nim w autoryzowanym punkcie obsługi to owszem gościu chciał mi go wymienić na nowy ale nie widniał w systemie i z wymiany nici. Z Polsatu korzystam już 7 lat i jak do tej pory byłem zadowolony ale obecnie odradzam nowym użytkownikom tą platformę.