Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Lukasz12345
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 gru 2009, 9:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lukasz12345 »

Pablo134 powiem tak, nie robiłem nigdy listy ulubionych kanałów. One nie sa posegregowane, tylko porozrzucane. Nie chce sie bawić w ustawianie własnej listy ulubionych bo wiadomo, zawsze gust sie zmienia. Wydrukowałem sobie listę kanałów i spisałem numerki na którym jest dany program i z tego korzystam. :), jak poleciałem dalej to wyszło mi ponad 1xxx kanałów (wiadomo była anglojęzyczna itp.)
Pablo134
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 28 gru 2008, 13:39

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Pablo134 »

No ja niestety lubie mieć listę ulubionych. bo lubię sobie poprzeskakiwać po kanałach i sprawdzić czy gdzieś coś fajnego nie jest emitowane. A teraz gdy włączyli to całe VOD i zaśmieca tylko listę i takie przeszukanie listy gdzie polsat jest na 1 a np. TVP Polonia gdzieś w okolicach setki zajmuje trochę czasu. Jeśli mógłbyś i chciałoby Ci się sprawdzić tylko czy jest taka możliwość na tym dekoderze tworzenia takich list będę wdzięczny. Sorki że cię tak pytam o tę sprawe, ale mam niedługo podpisać nową umowę i znowu cały rok zostać bez tej możliwości to nie za dobrze.
A co mnie najbardziej denerwuje to to że podobno Polsat zablokował możliwość tworzenia list ulubionych, ponieważ miał dużo skarg od użytkowników, że im kanały znikają z listy. No to nie można poinstuować przedstawicieli w punktach sprzedaży, żeby pytali się czy będą sobie w stanie przeszukać kanały (wiadomo osoby starsze, nie zaznajomione z techniką tak bardzo) i jeżeli nie to dawać zablokowaną listę, a w innym przypadku z możliwością tworzenia.
A co najśmieszniejsze ja mam zablokowaną listę polsatu i miały kanały nie znikać, a mnie co jakiś czas znikają dwa kanały TVP Info oraz Superstacja i tak czy siak muszę przeszukiwać listę ponownie.

A co do zaniku sygnału. Ja miałem ten sam problem tzn. czasami cztery kanały BBC polskie w ogóle przestały być dostępne później wracały. Czasami też gdy oglądam np. na polsacie jakiś film to wyskakuje błąd Sprawdź sygnał i tak kilka razy i wtedy przerywa, ale nie trwa to, aż tak długo. Czasami też leżący śnieg na konwerterze zakłóca sygnał trzeba wyjść za szczotką i odśnieżyć troszkę.
Lukasz12345
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 gru 2009, 9:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lukasz12345 »

Jasne sprawdzę, tylko jak do domu wrócę bo teraz jestem w pracy i nie za bardzo mogę. TVP 1 w ogóle nie odbiera od samego zainstalowania dekodera.

Także poinformuje cię jak tylko wrócę do domu i sprawdzę.
_monika_
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 lis 2009, 21:18

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: _monika_ »

Dekoder Familijny od Mini różni się głównie wyglądem, tak więc listy kanałów ulubionych obecnie nie można na nim budowac, jeśli chodzi o dekodery standardowe to taka możliwośc była tylko na Samsungu ale obecnie nie ma go w sprzedaży, tak więc jedyne wyjście to zakup samsunga HD
_monika_
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 lis 2009, 21:18

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: _monika_ »

Los_Dawidos pisze:Wiem, że gwarancja wygasła. Umowę miałem na 2 lata i tyle. Teraz tylko płacę, żeby mieć kanały Polsatu.

P.S. Jak to jest w Polsacie jeżeli umowa wygaśnie, jest jakiś okres wypowiedzenia jak w C+ czy można normalnie przestać płacić i zostaną mi się tylko kanały FTA?
Umowa sama nie wygasa, trzeba wysłac pismo i obowiązuje okres wypowiedzenia ale jeśli chcesz wymienic dekoder, który jest po gwarancji zadzwoń na infolinię, zaproponują ci podmianę, kiedyś już od 1zł ale to też zależy na jaki dekoder
qrystov
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 gru 2009, 19:40

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: qrystov »

Mam problem z nowym dekoderem ECHOSTAR HDS-400e. Posiadam telewizor sharp LC-32D65E i w momencie obsługi pilota od telewizora oddziaływuje to na dekoder nawet przy zmianie głośności w telewizorze na dekoderze zmieniają się kanały tzn wybierają się cyfry. Gdy wyłączę telewizor zmienia mi się kanał, w skrócie "gryzą" mi się urządzenia. Może będzie jakaś aktualizacja bo to chyba nowy produkt. Strasznie to irytujące i jeśli ktoś zna rozwiązanie problemu bardzo proszę o pomoc.
Los_Dawidos
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 12 lis 2009, 22:20

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Los_Dawidos »

_monika_ pisze:
Los_Dawidos pisze:Wiem, że gwarancja wygasła. Umowę miałem na 2 lata i tyle. Teraz tylko płacę, żeby mieć kanały Polsatu.

P.S. Jak to jest w Polsacie jeżeli umowa wygaśnie, jest jakiś okres wypowiedzenia jak w C+ czy można normalnie przestać płacić i zostaną mi się tylko kanały FTA?
Umowa sama nie wygasa, trzeba wysłac pismo i obowiązuje okres wypowiedzenia ale jeśli chcesz wymienic dekoder, który jest po gwarancji zadzwoń na infolinię, zaproponują ci podmianę, kiedyś już od 1zł ale to też zależy na jaki dekoder
Ok. Dzięki za info.

Jeżeli chodzi o listy ulubionych to w Polsacie są (były?) one jednak dość fajnym rozwiązaniem. Już nawet nie czepiam się tej śmiesznej kolejności*, lecz np. tego VOD, które jest gdzieś tam w środku listy przez 20 czy 30 kanałów. Ponadto kolejność kanałów w tej liście CP jest jakoś bez większej logiki ułożona. W C+ czy N jest to jakoś jeszcze względnie logicznie poukładane, a w CP logicznie można było to poukładać w ulubionych.

Wobec tego też moje pytanie, jeżeli zdecydowałbym się na nową umowę to jaki dekoder najlepiej jest teraz wziąć? Najlepiej, żeby też były listy ulubionych. Dekoder nie musi być HD, bo nie będzie on podłączony (przynajmniej na razie) do telewizora HD.

* 1 - Polsat, 2 - TV4, 3 - TVP1, 4 - TVP2
Damiano1412
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 08 gru 2009, 19:29

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Damiano1412 »

Jeżeli chcesz aby sobie ułożyć listy ulubionych to tylko Samsunga HD albo zwykłego samsunga. Radze Ci wziąść Samsunga HD na wynajem :)
Echostar DSB HD-7200 + Familijny Relax mix = Very Happy :D
Lukasz12345
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 23 gru 2009, 9:55

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Lukasz12345 »

Pablo134
sprawdziłem, istnieje taka możliwość, ale nie wiem ile maksymalnie może być. A co do mojego problemu to już go rozwiązałem wystarczyło antenę przesunąć leciutko :)
Pozdrawiam
punia.rafa
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 gru 2009, 12:29

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: punia.rafa »

czesc wszystkim mam maly problem mam dekoder do pakietu mimi z ktorego poszedl dym i tyle ogladania . posiadam tez stary dekoder samsunga probowalem uruchomic pakiet mini na samsungu i pisze dekoder zablokowany blad 03 mam jakas szanse zeby ta karta poszla na samsungu dzikuje wszystki co moga pomuc ... wesolych swiat
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Nie, dekoder musisz oddać do naprawy. Karta jest parowana z dekoderem i będzie działać tylko w dekoderze do którego była dodana.
Awatar użytkownika
marfm76
Użytkownik
Posty: 103
Rejestracja: 25 gru 2008, 10:46
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: marfm76 »

punia.rafa pisze:...mam jakas szanse zeby ta karta poszla na samsungu ...
Karty są "sparowane" z dekoderami, więc nie pójdzie Ci ona przy takim przełożeniu. Szansa jednak istnieje -musisz zadzwonić na infolinie i wtedy tą nową aktywną kartę "sparują" Ci ze starym dekoderem.
LG50ps3000
LG42LD450
N - nbox HDTV recoder - Świąteczna Wielka Rewolucja
ASTRA+HOTBIRD
http://blog.foyom.com
sqnek
Użytkownik
Posty: 92
Rejestracja: 19 wrz 2008, 8:56

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: sqnek »

Nie ma możliwości sparowania karty z innym dekoderem, czegoś takiego NIE ROBIĄ na infolinii, chyba że w uzasadnionych przypadkach, ale tak na twoją prośbę to nie ma szans.
gaba15
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 gru 2009, 21:26

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: gaba15 »

Hey..

Mam nastepujacy problem...
Skorzystaliśmy z oferty co mozna kupic 1 dekoder i dostac drugi Gratis.. i własnie tez mini dekoder po ok. 6 godzinach sie samoczynnie wylaczył.. ktos mi mówił ze nalezy karte z mini dekodera wlozyc do glownego dekodera i wcisnac jakis kod pin.. Przy włozeniu karty z dekodera mini do dekodera głownego wyskakuje DEKODER ZABLOKOWANY BŁAD 3... i jeszcze jedno nie moge znalesc kodu Pin ... Gdzie go mozna znalesc?
Awatar użytkownika
Kpc21
Junior
Posty: 1371
Rejestracja: 17 paź 2008, 20:11
Kontakt:

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

  • Cytuj
  • zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Kpc21 »

gaba15 pisze:ktos mi mówił ze nalezy karte z mini dekodera wlozyc do glownego dekodera i wcisnac jakis kod pin..
Ktoś najwyraźniej pomylił 2 osobne abonamenty z multiroomem :)

Zamieniając karty nic nie zdziałasz, bo są one sparowane z dekoderami. Ten drugi dekoder nie ma nic wspólnego z pierwszym (poza tym że dostałeś go w promocji). Żaden z nich nie jest główny ani podrzędny - to takie same dekodery, tyle że różnego typu.

Czy ten dekoder Mini zupełnie zgasł, nie świecą się żadne lampki, czy też dekoder jest w trybie czuwania, ale nie można go włączyć? W obu przypadkach spróbuj wyłączyć go z prądu, odczekać kilka minut i podłączyć ponownie. Jeśli to nic nie da, znaczy to, że dekoder jest popsuty. Idź z nim do punktu autoryzowanego i poproś o wymianę.
Obrazek... i znów: Obrazek, i... Obrazek ponownie. Co wymyślą następne?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości