Strona 54 z 74

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 10 maja 2010, 10:38
autor: cervandes
myślę, że masz wycelowanego nie tego satelitę co trzeba - wskazuje sygnał, ale nie wyszukuje kanałów bo to nie ten satelita.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 12 maja 2010, 20:40
autor: polsatka
Stachu1988 pisze:Witam. Mam taki problem. Dziadek kupił pakiet CP i dostał drugi dekoder gratis (dekoder mini). Po jakichs 3 misiacach zabrałem mu ten dekoder i chciałem podłaczyc u siebie na stancji. Po zmienieniu konwertera na podwójny chciałem zacząc instalację. W menu pierwsza instalacja moc sygnału jest 100% a jakość około 70%. Ustawione na hotbird'a. Włączam wyszukiwanie kanałów i po kilku sekundach jest koniec. Nie znalazło zadnego kanału. Spróbowałem przywrócic ustawienia fabryczne i ponownie tak było. Gdy wybieram opcje automatyczne wyszukiwanie kanałów znajduje jakies typu islam tv itp. Co mam zrobić aby odbierac kanały cyfrowego polsatu? :( Jesli beda potrzebne dodatkowe dane to podam.
Jeżeli dekoder był zbyt długo odłączony od prądu lub też nie był wyłączany pilotem, to nie wgrała się nowa aktualizacja i już się nie wgra. Taki dekoder podlega wymianie gwarancyjnej. Osoba, na którą jest umowa, musi iść z nim do APS-u i od ręki dostanie drugi.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 16 maja 2010, 14:16
autor: Adax
Witam! Czy w Samsungu DSB-H370G jest gdzieś moc sygnału w liczbach, żeby wykorzystać do ustawiania? Ciągle widzę pasek, który nie nadaje się do ustawiania poziomu sygnału.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 16 maja 2010, 17:40
autor: mirko1801
Nie ma wskaźnika liczbowego , ale jest łatwo ustawić z oglądu wizualnego . Cały pasek to 100% , połowa paska - 50% i więcej niż połowa to 75-80% .
Nie widzę problemu .

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 17 maja 2010, 22:39
autor: maniek2383
witam mam problem z dekoderem a możne karta jestem w norwegi. od wczoraj wyskakuje mi błąd 09 problem z kartą i nie mam pojęcia co zrobić i co to jest za błąd....
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawaim

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 18 maja 2010, 15:31
autor: bambolo82
Dlaczego Polsat nie wprowadził jeszcze przyzwoitych dekoderów tylko raczy klientów tunerami z poprzedniej epoki? Moj ojciec podpisał umowę i mówił, że gdy wyciągnął dekoder z pudła poczuł się jakby dostał w gębę od Cyfrowego Polsatu. Zawód na całej linii !!!

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 18 maja 2010, 17:55
autor: Dewastator
Tak to jest jak się kupuje kota w worku, czyt. dekoder w pudle

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 18 maja 2010, 21:39
autor: o_tomasz
o_tomasz pisze:
mirko1801 pisze:Wymień konwerter i po kłopocie .
Sądzisz, że tu może tkwić problem?
Obiecałem przed miesiącem, że dopiszę, jak poszło.
Otóż obyło się bez wymiany dalszych sprzętów. Okazało się bowiem, że kanał w TV był nastawiony na inny kanał niż AV. Poprzednim dekoderom to nie przeszkadzało, a w Echostarze szkodziło zasadniczo, zakłocało i w ogóle to wszystko, co powyżej opisywałem.

U sąsiadów był magik RTV, zajrzał do nas, raz kliknął pilotem TV i wszystko odzyskało dawną moc :)

Błąd głupi, niby wszyscy to wiedzą, ale piszę, bo może komuś się przyda przypomnienie takiej wiedzy.

Pozdrawiam

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 25 maja 2010, 21:28
autor: wiosenka
nie moge ogladac pc, brak sygnału, próbowałem ustawienia anteny , ale nie ma nic. Moze mi ktos pomóc

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 25 maja 2010, 22:33
autor: marfm76
wiosenka pisze:nie moge ogladac pc, brak sygnału, próbowałem ustawienia anteny , ale nie ma nic. Moze mi ktos pomóc
No chyba raczej nie może Ci nikt pomóc. To nie jest forum dla wróżek. :(
Jak napiszesz troszkę więcej szczegółów typu: jaki dekoder, jaka antena, czy niema żadnego programu czy może tylko niektórych, jaki masz poziom i jakość sygnału, itp. -wtedy może uda Ci się jakoś pomóc :)

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 26 maja 2010, 9:55
autor: wiosenka
dekoder echostar dsb717 , wyswietla sie tylko jeden pasek pokazujacy 80-90 %, DRUGI DOLNY JEST NA 0% próbowałem delikatnie obracac antena ale nic

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 26 maja 2010, 20:05
autor: marfm76
wiosenka pisze:wyswietla sie tylko jeden pasek pokazujacy 80-90 %, DRUGI DOLNY JEST NA 0% ..
Z tego wniosek, ze przynajmniej konwerter jest dobry. Niestety drugi pasek na 0% oznacza, że albo jest źle ustawiona antena, albo też gdzież na łączeniach nie łapie. musisz zacząć po kolei tzn. porozkręcaj i skręć na nowo wszystkie końcówki zwracając szczególną uwagę na podłączenie kabla przy konwerterze jak i przy tunerze. Nie napisałeś czy masz pojedynczy konwerter czy podwójny...może jakiś "zez" i przełącznik??
Jeśli podłączenia będą OK to pozostaje CI tylko ponowna zabawa z anteną. Jaką masz wielkość czaszy?

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 30 maja 2010, 14:21
autor: alinka61
Dzien dobry bardzo prosze o pomoc, jestem zalamana i nie wiem do kogo mam sie zwrocic. Mam dekoder Samsung DSB s 305G i juz trzeci raz mam ten sam problem, mianowicie nie moge wlaczyc , swieci sie czerwona lampka. Juz dwukrotnie oddawalam do naprawy, chcac wymiane na nowy- i zdziwienie, poniewaz w punkcie Polsatu jakims cudem odbiornik "gra", gosc wyjal karte, podlaczyl do pradu i bez problemu , u mnie za cholere nie mozna wlaczyc, pilot dobry, za pierwszym razem gdy gosc podlaczyl pochodzil mi 10 dni i przestal, lampka na czerwono i nie mozna bylo wlaczyc, za drugim razem to samo po 4 dniach, zas wymiana, zas gosc stwierdza ze u niego gra i jest wszystko w porzadku, za trzecim razem po trzech tygodniach ten sam cyrk, podlaczam, chodzi, gra trzy dygodnie i przestaje, lampka na czerwono. O co tu chodzi?
Co moge zrobic i na czym polega ta wspaniala "naprawa"? Mam umowe jeszcze na rok i chyba mnie szlag trafi jak tak bede co pare tygodni wymieniac i wymieniac i wymieniac- O CO CHODZI?
Czy oni nie moga dac mi nowego dekodera a tego odeslac?
Bardzo pieknie prosze o jakies sugestie, przeciez ja sie nerwowo wykoncze.

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 01 cze 2010, 12:23
autor: Dewastator
Tak się nieraz po prostu zdarza, że dekoder zawiesza się po dłuższym działaniu, lub sam się wyłącza. Co nie wyklucza uszkodzenia na Twojej instalacji. Mogą być jakieś przebicia. jeśli masz jakiś inny dekoder to sprawdź i zależnie od skutków swój albo wymień albo nie

Cyfrowy Polsat - dekodery - pytania i problemy

: 02 cze 2010, 13:34
autor: Soulcandy
Witam.
Dzisiaj przedłużyłem umowę z CP. W ramach nowej umowy zakupiłem
dekoder HDS-400E za 1zł.
W domu podłączam tuner pod gniazdko, złącze eurostar. Czekam około
25minut (zalecenia instrukcji), włączam program numer 21 i... "Błąd 09
- Problem z kartą".
Co jest przyczyną tego błędu?

Pozdrawiam