Windows Vista

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mad85
Mythical VIP
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Windows Vista

Postautor: mad85 » 06 wrz 2006, 23:25

Vista to poniekad połacznie Windowsa XP z Mandreka 10. Mowie tu przedewszytkim o efektach wizualnych. Zobaczymy jak bedzie z funkcjonalnoscia bo jak narazie obecne wersje beta zostawiaja duzo do zyczenia.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 07 wrz 2006, 0:22

Chciałbym tylko żeby ten system tak działał jak wyglądał.... Wg mnie te bajery wizualne są zbędne. To one właśnie wpływają na tak wysokie wymagania sprzętowe tego systemu...
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Witu » 07 wrz 2006, 14:16

RaPi pisze:Chciałbym tylko żeby ten system tak działał jak wyglądał.... Wg mnie te bajery wizualne są zbędne. To one właśnie wpływają na tak wysokie wymagania sprzętowe tego systemu...

Tylko dla niektórych te bajery są ważniejsze niż działanie systemu:)
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Pawop
Obserwator
Posty: 301
Rejestracja: 25 maja 2006, 12:45
Lokalizacja: Warszawa

Windows Vista

Postautor: Pawop » 07 wrz 2006, 15:09

No nie tak do końca, ponieważ DX10 będzie tylko na Viste i za jakiś czas, jak będzie się chciało pograć w nowe gierki, to tylko Vista zostanie.
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 07 wrz 2006, 16:48

Jeszcze tak do końca nic nie wiadomo. Wszystko będzie jasne jak Vista wejdzie na rynek i będą pierwsze wyniki sprzedaży. Możliwe że Microsoft wypuści DX10 na XP. Poza tym jeżeli ktoś będzie chciał pograć w wymagającą gierkę na tym systemie operacyjnym to chyba będzie potrzebował kombajnu a nie komputera....
Awatar użytkownika
Pawop
Obserwator
Posty: 301
Rejestracja: 25 maja 2006, 12:45
Lokalizacja: Warszawa

Windows Vista

Postautor: Pawop » 07 wrz 2006, 21:10

Wystarczy 2GB ramu :) Reszta taka sama jak na XP
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 08 wrz 2006, 0:23

A gdzie procesor i karta graficzna? :cool:
Awatar użytkownika
Pawop
Obserwator
Posty: 301
Rejestracja: 25 maja 2006, 12:45
Lokalizacja: Warszawa

Windows Vista

Postautor: Pawop » 08 wrz 2006, 11:35

Do nowych gier i tak potrzeba co najmniej GF6800 i P4 3GHz, to już nie jest drogie.
Awatar użytkownika
mad85
Mythical VIP
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Windows Vista

Postautor: mad85 » 08 wrz 2006, 11:38

W praktyce wymaganie okaza sie owiele słabsze jak to było z Win XP. Co do gier to jedyne ogranczenie to posiadanie przez karte graficzna i pixel shared i vertex shared i kazda pojdzie na sprzecie o zegarze 1 Ghz.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Pawop
Obserwator
Posty: 301
Rejestracja: 25 maja 2006, 12:45
Lokalizacja: Warszawa

Windows Vista

Postautor: Pawop » 08 wrz 2006, 12:48

Takie gry jak Hitman 4, czy Crysis, to napewno na 1GHz nie będą dobrze chodziły.
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10981
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Poland » 08 wrz 2006, 13:20

Musze powiedzieć że mają dobry wygląd folderów(mam taki u siebie)(używam Style XP)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
mad85
Mythical VIP
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Windows Vista

Postautor: mad85 » 08 wrz 2006, 14:16

Wiadomo, ze efekty graficzne nie beda tak ładne jak przy pozadnym sprzecie ale takie gry beda chodziły płynnie i bedzie dało sie w nie grac. Np NFS Most Wanted,GTA SA czy Half Life 2 chdziły płynnie na komputerach które nie przekraczały 1 Ghz. Jedynem wymaganiem w tym momencie dla gier to jest obsługa PS i VS i na sprzecie ponad 1 Ghz pojdzie praktycznie kazda gra na njanizszych detalach. Wymagania sa zawsze zawyzane przez producentów i to czasem dosc znacznie np. w/w Half Life 2 miał wymagany procesor 2.4 Ghz gdzie przyd dobrym sprzecie i procku okoł 1,5 Ghz mozna było grac na maks detalach. A wracajac do tematu to Vista powinna według mnie chodzi na P3. Pentiumy 1 i 2 napewno sie nie załapia na nia tak jak niektóre na XP ale to jest naturalana kolej rzeczy. Granica na chodze visty bedzie cos pewnie około 700 Mhz.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 08 wrz 2006, 14:50

700Mhz na Vistę? No co ty? XP bym na tym nie otpalał bo to katorga dal kompa i uzytkownika...
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Windows Vista

Postautor: gosc » 08 wrz 2006, 15:08

Miałem Durona 750 i spokojnie sobie chodził. Poza tym to nigdy nie wiadomo jak jest z tymi wymaganiami. Np. ściągnąłem demo słynnego już Call of Juarez i chodzi bez żadnego problemu na 512MB RAM-u a trzeba podobno 1GB.
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Pawop
Obserwator
Posty: 301
Rejestracja: 25 maja 2006, 12:45
Lokalizacja: Warszawa

Windows Vista

Postautor: Pawop » 08 wrz 2006, 15:14

@mad85, ale żeś przywalił
Kiedyś miałem Pentium 3 1GHz i czasami mulił sie Windows XP.
Co do gier, to wymieniasz gry 1-2 letnie. Teraz do przyjemnego grania potrzeba min P4 2 GHz, poza tym za detale nie odpowiada procesor (tylko w małym stopniu), ale karta graficzna. Procesory można już naprawde tanio kupić 3GHz za ok 300 PLN. Ja w zeszłym tygodniu kupiłem Pentium D 2.8Ghz za 469,-


Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość