Windows Vista

Bardzo nieaktualne tematy z naszego forum.
Awatar użytkownika
mad85
Mythical VIP
Posty: 522
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:08
Lokalizacja: Pruszków

Windows Vista

Postautor: mad85 » 08 wrz 2006, 15:33

Ale ja naprzykąłd grałem w te wymienione gry wyzej przezemnie na moim starym kompie a mianowice P3 800 na 256 ramu i GF 5200 FX i chodziły one płynnie. Grałem to za duzo moze powiedziane, testowałem czy tam beda chodzic. I chodziły płynnie dało sie w nie grac ale nie ulega wtapliwosci, ze ronica w grafice jest zbaczna na lepszym sprzecie. Rapi Xp chodzi nawet na P 200 z 64 Mb Ramu. Roznica w szybkosci jest znaczna ale bez problemu mozna na nim pracowac. Co do wymienionych gier to Half Life miał w wymaganiach napsiany procesor 2.4 Ghz. Wiadomo czym lepszy procesor wiecej ramu itd to bedzie wszytko lepiej i szybciej chodzic jednak na sprzecie klasy P3 700 z 256 ramu karta graficzna obsługujaca Pixel i Vertex Shared da sie kazda gre odpalic i w nia zagrac.
MKS Nie Jest Sprawą Życia Lub Śmierci To Coś Wiecej!!!!!!!!!!
__________________________________________________________
C+ Prestiżowy
Obrazek
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10888
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Poland » 23 sty 2007, 7:35

Z tego co wyczytałem na stronie Media2.pl już niedługo będzie można pobrać/kupić legalną Viste lub/i Offica :)
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 23 sty 2007, 22:54

Ja mam już legalną wersję Vista Business Editon od kilku dni. MIiałem go zainstalowanego na komputerze przez kilka godzina. Niestety mam za słabego laptopa na ten system i wolę XP bo na 512 MB ramu pracuje bardzo dobrze.
Aby móc na Viscie pracować bez problemów potrzeba ok 2GB ramu. pozostałe podzespoły tez muszą być raczej dobre.
Nie zdążyłem się zbytnio przyjrzeć systemowi bo gdy zainstalowałem sterowniki do modemu GPRS system padł. Mój kolega zaliczył bluescreen'a po zainstalowaniu grafiki więc myślę że ludzie przez jakiś czas będą mieli spore problemy z poprawnym zainstalowaniem całego sprzętu w systemie....
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Witu » 24 sty 2007, 18:14

Myślę, że te problemy z czasem miną tokilku aktualizacjach. Pamiętacie jak XP też kiedyś był beznadziejny? Ale z czasem się to zmieniło.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Poland
VIP Expert
Posty: 10888
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:59
Lokalizacja: Trzciana k. Bochni
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Poland » 30 sty 2007, 21:23

Nie wiecie ile kosztuje Vista na poziomie Home Edition ?
Od 24.05.2006 do 27.08.2014 jako kisiel205 / Od 27.08.2014 jako Poland
Aktywnie najlepszy na forum już od 12 lat! Na moim koncie już ponad 10,000 postów!
rastyk

Windows Vista

Postautor: rastyk » 16 mar 2007, 9:10

dominicky

Windows Vista

Postautor: dominicky » 20 mar 2007, 18:00

ja od 2 tygodni użytkuje Vistę (kupilam przez net, wlasnie w Vobisie) i ladnie mi chodzi: nawet sie pokusze o stwierdzenie,że lepiej od XP; i to Aero dech mi zapiera :) [wiem te babskie radości]
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Axel » 20 mar 2007, 18:29

A ja slyszalem ze jakos mozna sie zaktualizowac z Windows XP do Windows Vista poprzez aktualizacje - czy to mozlize ?
gosc
Mythical VIP
Posty: 2138
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:54

Windows Vista

Postautor: gosc » 20 mar 2007, 20:14

Chyba nie bo na stronie Windowsa jest mowa tylko o wysyłce:
http://www.microsoft.com/poland/gwarancjatechnologii/default.mspx
Kupowałem niedawno system, ale dałem sobie spokój z Vistą, wolę żeby komp szybciej działał niż miał parę bajerów.
Nikt mnie nie prześcignie w miłości do PiS-u - wł.
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Witu » 21 mar 2007, 17:59

Dokładnie Gosc sam ostatnio zainstalowałem sobie viste i chodziła gość powolnie. Nawet goście co mają po 1 GB RAM stwierdzają, że mają zamulenia na Viście, których na XP nie mieli.
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RaPi
Poster
Posty: 1874
Rejestracja: 24 maja 2006, 15:38
Lokalizacja: Poland
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: RaPi » 21 mar 2007, 19:04

1GB ram to minimum. przy 4GB to można coś zrobić na tym systemie..... :lol:
Awatar użytkownika
Axel
Activist
Posty: 2722
Rejestracja: 25 maja 2006, 0:21
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Axel » 21 mar 2007, 19:39

Ae strach pomyslec jakie wymagania beda przy kolejnych nowszych systemach Windows...
Awatar użytkownika
Alan
Mythical VIP
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Windows Vista

Postautor: Alan » 22 mar 2007, 11:06

Na Viscie jeszcze nie chodzi sporo programów, że nie wspomnę np. o takim drobnym Total Commanderze. Ja bez tego programu nie umię poruszać sie po komputerze, tak sie do TC przyzwyczaiłem.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
Witu
Mythical VIP
Posty: 1798
Rejestracja: 24 maja 2006, 18:37
Lokalizacja: Tuchów (Małopolska)
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Witu » 23 mar 2007, 9:23

Dla Mnie Total CMD nie ma aż takiego znaczenia. Tylko kopiuje nim pliczki na kompa bo muszę przyznać że szybciej kopiuje niż Windows :P
Platforma N:
N-box HDTV Recorder pakiety: hity filmowe, dzieci, sport i motoryzacja, kultura nauka świat, HBO
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mario98
Mythical VIP
Posty: 896
Rejestracja: 24 maja 2006, 16:34
Kontaktowanie:

Windows Vista

Postautor: Mario98 » 23 mar 2007, 20:34

TC u mnie to podstawa.... ja dziecko wychowane na Norton Commanderze nie wiem co to okienka....
www.forum-soccer.home.pl


Kazik o Tusku: "Wku... mnie, że dozorca mojego kraju jest kretynem"


Wróć do „Archiwum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość