Cyfra+ - pytania i problemy

maario78
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 maja 2011, 16:27

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maario78 » 08 maja 2011, 16:58

Witam, jestem nowy na forum oraz świeżym posiadaczem cyfry plus.
Mam pytanie i chciałbym żeby ktoś mnie doinformował.
sprawa wygląda tak, cały zestaw zamontowałem sam, proces strojenia oraz aktywacji przebiegł bez problemów.
Z tym że dekoder znalazł jakoś 800 kanałów. Wiem że nie wszystkie są niekodowane ale część z nich (niekodowane) powinna być lecz nie mogę ich oglądać. Wyświetla aby sprawdzić połączenie sieci czy jakoś tak.
Wiem że część z nich jest na hotnrid a część na astrze.
Jak to teraz zrobić żeby oglądać programy z obydwu satelit? Czy musze mieć podwójny konwerter czy muszę tylko coś ustawić?
Mam ten mniejszy talerz i dekoder DSI 87 HD
Z góry dziękuję za pomoc.
0 x
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Dewastator » 11 maja 2011, 22:45

Ten Twój Sagem obsługuje Astrę, a w takim razie polecam dowiesić zeza, ustawić go na Astrę, diseq 2.0 i tyle. A tak poza marginesem to jedyny dekoder, którego nigdy nie kupię - nie pracuje na spliterach
0 x
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
pingpok
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: pingpok » 14 maja 2011, 22:40

Witam, jestem abonentem cyfry prawie od miesiąca. Niedawno przyszedł sms że wystawiono pierwszą fakturę. No to myślę zaloguje się w ica wydrukuje jakiś gotowy formularz i zapłacę , i teraz do sedna sprawy. Nie mogę się zalogować w ica, cały czas pokazuje się błąd że albo zły numer abonenta albo zły numer karty. numer abonenta mam 9 cyfrowy coś na wzór ( 123456001) i 12 cyfrowy numer karty, numer abonenta bez żadnych myślników czy spacji jak to maja co niektórzy (czytałem na różnych forach ) już tyle razy mi blokowali dostęp na 24 godziny ze już się poddaje, wpisywałem już na rożne sposoby z myślnikami zamiast jednego zera ( 123456-01) czy ze spacja (123456 01) i tak nic z tego, posiadam multiroom z 2 karta tez próbowałem , myślę może się gdzieś pomylili z oznaczeniem która karta jest główna ale nic z tego !!! :( liczę że może tu coś ktoś wie na ten temat jeśli nie będzie trzeba do nich dzwonić albo salon odwiedzić i jeszcze 2 sprawa od miesiąca jak mam cyfrę w opcji canal+ na życzenie miałem odblokowane max 2 filmy, seriali ani jednego, i jeden serial/magazyn własny czyli od c+. Posiadam multiroom jeden dekoder peace pvr 500gb a drugi SAGEMCOM DSI87 HD, talerz 80 cm i konwerter ten co cyfra daje , czy to normalne że tak się długo pobierają czy tylko u mnie coś nie tak ?? prosiłbym o jakieś rady . Z góry dzięki
0 x
pingpok
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: pingpok » 14 maja 2011, 23:09

a zapomniałem dodać że wszystkie czynności wyżej wymienione tyczą się pierwszego logowania....
0 x
Awatar użytkownika
Tomo21
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 16 kwie 2011, 19:06

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Tomo21 » 15 maja 2011, 15:21

Numer abonenta powinien być wpisany bez myślnika.
Numer karty abonenckiej - wpisz numer bez kropek i bez dwóch ostatnich cyfr.

W taki sposób powinno zadziałać.
0 x
CYFRA+ Pakiet CANAL+ Optimum, Philips HD PVR, DVB-T MUX 2 i MUX 3
Historia Telewizji w Polsce
Wykaz kanałów polskich 14.10.2012
pingpok
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: pingpok » 16 maja 2011, 17:36

Dobra już sprawa załatwiona, jeden telefonu do nich, coś pogrzebali i za godzinkę mogłem się już zalogować z tym że przy pierwszym logowaniu musiałem wpisać nie numer karty głównej a dodatkowej przy korzystaniu z multiroom !!
0 x
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Dewastator » 18 maja 2011, 14:07

W kwestii Canal+ na życzenie to fakt, że długo to schodzi i pamiętaj, że dekoder musi być podłączony do prądu, musisz go co jakiś czas restartować, żeby uniknąć problemów. Daj znać czy masz też problem z nagrywaniem. U mnie kolejna sztuka wymieniona a problem ten sam. Ucina końcówki nagrań, wyłącza się podczas nagrywania. Szlag mnie trafia z nim
0 x
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
pingpok
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 14 maja 2011, 22:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: pingpok » 24 maja 2011, 9:23

Sorki że tak długo bez odpowiedzi, ale wyjazd służbowy. Co do dekodera to nie narzekam, nagrywa ok czy jak sam odpalę czy jak ustawie automatycznie z epg nie ma problemu, nic też nie ucina, często jak lecą mecze NBA w nocy to nagrywam i jeszcze problemu nie było. Słyszę w nocy dość często jak się Peace włącza , dysk pracuje jak w kompie dioda z czerwonej robi się automatycznie niebieska i może wtedy coś pobiera, ale ciągle nie mogę nic oglądać z C+ na życzenie. Poczekam jeszcze trochę jak się nic nie zmieni zadzwonię do techników i niech myślą
0 x
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Dewastator » 27 maja 2011, 0:21

Masz puszczone 2 kable do tej 500?? I ciesz się, że nie masz tej 250 - ten to dopiero wyje w nocy
0 x
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
doscpapierowych
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 03 cze 2011, 9:58

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: doscpapierowych » 03 cze 2011, 10:02

Cześć, Pingpong w odpowiedzi na Twój post - w takim razie zachęcamy gorąco do poparcia akcji "Dość papierowych rachunków" i przekonanie Cyfry + do wprowadzenia systemu EBPP - bardzo popularnego na zachodzie, umożliwiającego dostarczania rachunków bezpośrednio na konto bankowe oraz ich spłatę "jednym kliknięciem". Cyfra + bierze również udział w naszym rankingu, narazie wygrywa Play, ale każdy może oddać głos.
Zapraszamy na stronę www.doscpapierowych.pl
0 x
Dewastator
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 07 lut 2010, 13:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Dewastator » 03 cze 2011, 17:31

Ja osobiście wolę dostawać pocztę. Wiem co za ile i tyle
0 x
Mój pakiet w Cyfrze+ - Optimum + HD + Canal+HD + HBOHD za 38zł. do końca 2011 :P
effe6
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: effe6 » 14 cze 2011, 10:43

Witam, mam problem, za miesiac konczy mi sie umowa , jestem w posiadaniu Startowego i Kompakt, ze Startowego bede rezygnowac a z Kompaktu chce migrowac na Optimum i wziac to z Multiroom'em...W punkcie informuja mnie ze dostane dwie odrebne karty.... i teraz pytanie, czy JEDNA KARTE MOGĘ WZIAC DO WŁOCH a z DRUGIEJ BEDA MOGLI KORZYSTAC RODZICE W POLSCE?? bardzo prosze o pomoc, poniewaz Pan w punkcie niby mnie zapewnia, ale jak nie bedzie dzialac to i tak tego nie zareklamuje, bo nie mozna 'wywozic'' tego za granice wg regulaminu, blabla... pozdrawiam
0 x
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Crump » 14 cze 2011, 20:10

Nie wiem czy cos sie zmienilo ale w Cyfrze trzeba bylo karte dodatkowa co jakis czas "aktywowac" bo byla aktywna tylko 6 godz. Na stronie cyfry nadal jest ta informacja wiec pewnie dalej tak zostalo, wiec nici z wywiezienia drugiego dekodera

Info z Cyfry "Moduł główny powinien być umieszczony w najczęściej używanym dekoderze. Moduł dodatkowy wymaga aktywacji po każdych 6 godzinach pracy. "
0 x
effe6
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 cze 2011, 10:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: effe6 » 15 cze 2011, 23:40

Pani w punkcie obslugi informuje mnie ze teraz juz nie ma potrzeby aktywacji co 6 godz.[choc taka info jest nadal na str cyfry+...] i ze daje mi dwie odrebne katy... moglabym jej zaufac ale jesli bedzie cos nie tak, to d....blada... nie przyjmie na 100 reklamacji... zresztą i tak bym jej nie zglaszala bo nie bedzie mnie w kraju, ech.. ale dzieki Crump:)
0 x
DAN-SAT
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 21 cze 2011, 10:00

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: DAN-SAT » 21 cze 2011, 10:18

effe6 pisze:Witam, mam problem, za miesiac konczy mi sie umowa , jestem w posiadaniu Startowego i Kompakt, ze Startowego bede rezygnowac a z Kompaktu chce migrowac na Optimum i wziac to z Multiroom'em...W punkcie informuja mnie ze dostane dwie odrebne karty.... i teraz pytanie, czy JEDNA KARTE MOGĘ WZIAC DO WŁOCH a z DRUGIEJ BEDA MOGLI KORZYSTAC RODZICE W POLSCE?? bardzo prosze o pomoc, poniewaz Pan w punkcie niby mnie zapewnia, ale jak nie bedzie dzialac to i tak tego nie zareklamuje, bo nie mozna 'wywozic'' tego za granice wg regulaminu, blabla... pozdrawiam
Dokładnie "blabla"
0 x
Obrazek

mój pakiet w Cyfrze+ - Canal+ + Optimum HD + HBO HD = 38,40zł
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości