Cyfra+ - pytania i problemy

neon4444
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 gru 2008, 20:22

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: neon4444 » 03 sty 2009, 18:46

Tv Puls pisze:aha zapomniałem dodac że miałem ją przez pewien czas tydzień no może dwa
Hmm dostałeś jakieś kanały na próbę? Kupowałeś cyfrę w ofercie świątecznej?
Tv Puls
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 02 wrz 2008, 20:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Tv Puls » 04 sty 2009, 16:22

Nie, kupiłem ją już dawno zdziwiło mnie to, ale faktycznie może to jakaś promocja.
maro
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 sty 2008, 16:03

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maro » 05 sty 2009, 12:47

powiedzcie mi czy moge rozwiazac umowe z cyfra z uwagi na wyłączenie kanalu podroże powolujac sie na art.7 “Programy” § 1 regulaminu umowy o abonament załączonej do umowy
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: majkel » 05 sty 2009, 13:04

nie - kanal zaprzestal nadawanie przez satelite wiec jego brak w ofercie to nie wina cyfry lecz nadawcy
maro
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 26 sty 2008, 16:03

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maro » 05 sty 2009, 13:36

a jak wylaczali bbc prime to mozna bylo wypowiadac a tez zaprzestali nadawania, wiec moze i tym razem mozna?
Awatar użytkownika
majkel
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 23 kwie 2008, 20:00

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: majkel » 05 sty 2009, 13:55

tyle ze wylaczyli bbc prime (z polskimi napisami) i uruchomili w zamian cala paczke kanalow bbc, ktora byla dostepna na wylacznosc w cp wiec to chyba troche inna sytuacja choc sprzeczac sie nie bede bo moge sie mylic...
xxxnicolxxx
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 gru 2008, 18:31

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: xxxnicolxxx » 08 sty 2009, 19:44

Kupiłam używany dekoder Philips 6010 (najprawdopodobniej, gdyż nigdzie nie moge znaleźć modelu ). Byl na pewno sprawny. Jednak na mojej karcie cyfry+ czyta tylko nieliczne, niekodowane programy. Wcześniej byłam użytkowniczką Fergusona i wszystko bylo w najlepszym porządku- czytał zarówno kodowane jak i niekodowane. Dodam, że abonament płace regularnie i wszystkie formalności są w najlepszym porządku !

I jeszcze jedno. Czy istnieje możliwość podpięcia programów z jednego dekodera na dwa telewizory w róznych pokojach?
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 10 sty 2009, 14:22

Czy istnieje możliwość podpięcia programów z jednego dekodera na dwa telewizory w róznych pokojach?
Jest - card splitter + drugi dekoder.
agutka99
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2009, 19:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: agutka99 » 11 sty 2009, 19:40

mam pytanie czy ktoś z was podłączał z jednej anteny sat dwa dekodery i dwie karty na dwa abonamenty mam konwerter pojedynczy chcę oglądać na dwóch telewizorach
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 11 sty 2009, 22:43

Czyli chcesz opłacać dwa abonamenty, tak? Napisz jeszcze jakie masz zamiar kupić, albo jakie już masz dekodery do obu telewizorów?
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
quinoo
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 sty 2009, 11:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: quinoo » 12 sty 2009, 11:30

gosc pisze:Bardzo możliwe. Miałem ten tuner około tygodnia i tak mi się zdaje, że właśnie przeszukanie tego transpondera spowoduje wyszukanie listy wszystkich kanałów jaką daje Cyfra+ (czyli taką ze wszystkich transponderów które Cyfra+ łaskawie uznała za istotne). wynika to z tego że oprócz przeszukiwania wszystkich transponderów 9co nie w każdym tunerze jest możliwe) często jest tak że przeszukanie jednego transpondera skutkuje listą kanałów z całego satelity. Taką listą "fabryczną" od Cyfry+.
Witam,
Od paru dni jestem posiadaczem Philipsa 6010, ktory podlaczylem splitterem do dotychczas uzytkowanego zestawu z Philipsem HD w ramach pakietu komfortowego. Wyglada na to, że P6010 nie przeszukuje wszystkich transponderow albo adoptuje liste fabryczna C+ i wyswietla mi do 500-ego kanału. Na drugim zestawie wyszukuje z 1000 kanałow.
Wszystkie podstawowe są ale chodzi o te niekodowane ogolnie dostepne - często na nich można ogladnac jakis mecz (np.:aljazzira czy niemiecki ARD)
Jak spowodować, żeby na obu zestawach było to samo?
agutka99
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2009, 19:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: agutka99 » 13 sty 2009, 18:52

do Laki13 Płacę już dwa abonamenty a dekodery mam firmy philips PVR HD a drugi DV3 w jednym sklepie zaproponowali mi konwerter TWIN tylko nie wiem czy to coś pomoże
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 13 sty 2009, 18:58

Pomoże, bo konwerter Twin to taki, który ma dwa wyjścia ;)
agutka99
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 11 sty 2009, 19:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: agutka99 » 13 sty 2009, 19:30

serdeczne dzięki za pomoc
mirek5561
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 sty 2009, 21:54

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: mirek5561 » 13 sty 2009, 21:58

Mam Pytanie w dniu 09-10-2008 przedłużyłem umowę na kolejne 18 miesięcy wzamian za dekoder Philips 6201.W dniu dzisiejszym otrzymałem wraz z gazetką nowy regulamin cyfry,który wszedł w życie z dniem 01-01-2009 czy na zasadzie art. 15 par 8 mogę rozwiązać tą umowę bez ponoszenia konsekwencji w postaci kary umownej tylko dla tego że zmienił się regulamin umowy o abonament cyfry.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości