Cyfra+ - pytania i problemy

Awatar użytkownika
bambolo82
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 18 maja 2010, 15:20

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: bambolo82 » 25 wrz 2010, 0:10

@zawieziona proponuję przestać kłamać, nie prowokować, pisać z sensem i trzymać się tematu. Dziękuję.
0 x
mayhem18
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 paź 2010, 19:05

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: mayhem18 » 18 paź 2010, 19:17

Witam. Mam problem z rozmiarem ekranu na niektórych kanałach (TVP2, TVN24, HBO, HBO2, TLC itp)
Telewizor nowy LCD 32" są w nim funkcje zmiany rozmiaru ekranu jak np z 16:9 na 4:3 po zmianie na 4:3 obraz jest nadal ucięty po lewej jak i prawej stronie, od czego to zależy ?
Cyfra+ Dekoder Pioneer BCT1630
0 x
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Crump » 18 paź 2010, 19:57

oprocz opcji w telewizorze, sprobuj jeszcze ustawic parametry obrazu w dekoderze bo podejrzewam, ze tez ma taka funkcje, przynajmniej wiekszosc dekoderow ma
0 x
mayhem18
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 18 paź 2010, 19:05

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: mayhem18 » 18 paź 2010, 22:37

AAA Faktycznie :D, znalazłem ustawienia w dekoderze (dziwne bo kiedyś szukałem i nie mogłem znaleźć :| ) wszystko działa już dobrze. Dzięki wielkie Pozdrawiam :)
0 x
Sznycel
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 23 lis 2010, 17:36

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Sznycel » 23 lis 2010, 17:38

Przepraszam za odkop, ale chciałbym się spytać kolegę wyżej lub kogoś innego kto wie gdzie dokładnie są te ustawienia, bo mam ten sam problem i doprowadza mnie on do szału....
0 x
krzys1717
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 06 gru 2010, 16:12

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: krzys1717 » 06 gru 2010, 16:12

Witam
Mam problem a mianowicie miałem konwerter pojedynczy ale postanowiłem kupić sobie podwójny aby oglądać na dwóch tv . No i właśnie zdejmuje ten pojedynczy zakładam podwójny i dupa nie ma jakości ?? nie wiem co mam zrobić założyłem znów pojedynczy i wszystko jest ok nie bardzo kapuje o co chodzi
proszę o pomoc :)
0 x
Crump
Użytkownik
Posty: 139
Rejestracja: 20 kwie 2010, 21:37

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Crump » 06 gru 2010, 21:43

albo zepsuty konwerter albo zle go zakladasz ( nie ustawiasz wymaganego kata dla twojego polozenia geograficznego)
0 x
maqs6
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 22 cze 2010, 14:00

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maqs6 » 07 gru 2010, 1:43

przechyl go troszkę♠w lewo, część konwerterów trzeba tak ustawiać;)
0 x
creative
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 07 gru 2010, 20:56

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: creative » 07 gru 2010, 20:58

witam mam problem dzisiaj podłączony został dekoder i przez jakieś 5 do 10 min było wszystko dobrze a później pojawił się ciemny obraz i pisze "kanał kodowany" i tak jest z większością co się mogło stać i jak temu zaradzić?
0 x
maqs6
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 22 cze 2010, 14:00

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: maqs6 » 08 gru 2010, 12:04

Wnioskuję że antenę masz dobrze ustawioną. Prawdopodobnie Twoja karta utraciła uprawnienia.
Opłaciłeś wszystkie rachunki? cyfra odcina syngnał po 2mc niepłacenia.
Jak masz oryginalny sprzęt (dekoder) od cyfry to ustaw go na kanale 3, tylko zaktualizuj sobie w nim listę, w większości przypadków: menu>5>2>ok>ok. Ustaw go na tvp inof - kanał 3 i czekaj.. jak się nie pojawi w ciągu 30min kanał to dzwoń na infolinię.
0 x
piop88
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 gru 2010, 18:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: piop88 » 12 gru 2010, 18:40

Witam mam problem z ustawieniem sygnału PRECYZYJNIE wynosi do 5 nie więcej a sygnał zgrubienie wynosi 75. Dekoder mam philpsa.
0 x
VeDo
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 sty 2011, 12:57

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: VeDo » 18 sty 2011, 13:05

Witam, mam problem z sygnałem, poprzedniego dnia oglądałem telewizję i wszystko dobrze odbierało, po nocy, rano włączam i nie ma nic, czarny ekran, nawet godziny nie ma. Siła sygnału równa jest 0.

Co mogło się stać i jak to naprawić?
0 x
LaPatyk
Użytkownik
Posty: 184
Rejestracja: 29 gru 2010, 23:59

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: LaPatyk » 18 sty 2011, 22:55

Sprawdź podłączenia anteny, być może wypadła lub lekko kabelek się wysunął z wtyczki.
0 x
VeDo
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 sty 2011, 12:57

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: VeDo » 19 sty 2011, 12:29

Konwerter zdejmowałem i zakładałem nowy, tez nic. Siła sygnału=0
0 x
AlexLL
Użytkownik
Posty: 53
Rejestracja: 12 wrz 2010, 22:28

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: AlexLL » 19 sty 2011, 20:51

Największym problemem Cyfry jest to, że się guzdrzą - nadal nie ma na liście Radia na wizji - a miało być o 14:00 !
0 x
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości