Cyfra+ - pytania i problemy

Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 29 paź 2008, 18:39

nsport w TNK jest w SD, więc nie ma super jakości ;)
Jedrzej
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 paź 2008, 0:09

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Jedrzej » 30 paź 2008, 0:20

Mam problem i prosze o pomoc.

Posiadam oryginalny dekoder Cyfra Plus, ktory zawsze dobrze funkcjonowal na karty 6-miesieczne. Po wprowadzeniu nowych kart, moja rodzina podpisala umowe w Polsce i dostalem nowa karte. Niestety karta nie dziala - jest dostep do telegazety i sa napisy na CanalPlus (wiec nastawienia raczej sa ok), ale nie ma dzwieku i nie ma obrazu. Czy ktos moze zasugerowac, w czym jest problem?

Dziekuje bardzo z gory za odpowiedz i pozdrawiam
Jedrzej
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 30 paź 2008, 9:32

Czy ustawiłeś wszystko jak na instrukcji?
tzn:

Kod: Zaznacz cały

1.przeprogramuj dekoder
2.ustaw dekoder na kanale 19 
3.korzystajac z pilota wyłącz dekoder do stanu STAND BY
4.wyjmij wtyczkę zasilania dekodera z gniazda sieciowego
5.wyjmij starą kartę
6.włóż nową kartę
7.włóż wtyczkę zasilania dekdoera do gniazda sieciowego i poczekaj na przejscie dekodera do stanu STAND BY
8.włącz dekoder pilotem,i upewnij sie ,że jest cały czas na kanale 19.pozostaw go w tym stanie na 8-10 godzin.
9.o pomyślnym zakończeniu wymiany karty powiadomi cię plansza z informacją:,,Wymiana karty zakończyła się sukcesem''.
Jesli tak i nie działa, użyj starej karty (Ze starą kartą nie postępuj zgodnie z instrukcjami, tylko poprostu ją włóż.)
Jeśli stara karta tez nie działa, masz dosłownie przechlapane!
Animal
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 12 sie 2006, 15:23

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Animal » 30 paź 2008, 12:39

Ale jest mały szkopół.Kanał 19 nie jest już aktywny.Trzeba aktywować albo przez BOK albo przez Internetowe CentrumAbonentów C+ -dział reaktywacja karty.Teraz trzeba zostawać kanał TVP Info/jak wynika z postów/lub TVP 1.Pozdrowienia
cyfra.info.pl
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2008, 15:27
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: cyfra.info.pl » 03 lis 2008, 15:48

jeśli ktoś ma pvr to tylko na tvp info
diablica80
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 lis 2008, 17:48

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: diablica80 » 14 lis 2008, 18:01

Jestem tutaj nowa .Mam mały problem we wrzesniu podpisałam drugi abonament (czyli mam dwa abonamenty)i pani z którą podpisywałam umowę powiedziała mi ze pierwszy miesiąc mam za darmo a dwa kolejne po 40 zł .Dzisiaj dostałam rachunek na którym jest 40 i 60 czyli zostałam oszukana .Zadzwoniłam do Centrum Cyfry w miescie w którym mieszkam i usłyszałam ; ta pani juz u nas nie pracuje więc musi pani zapłacić ten rachunek.Jak moge rozwiazac ta umowę .Proszę o pomoc przy pierwszej umowie tez panią z która podpisywałam umowę poniosło ale nic nie zrobiłam ok niech jej bedzie ale drugi raz nie mam zamiaru popuścić naciągania .
Wojta
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 lis 2008, 20:23

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Wojta » 14 lis 2008, 20:32

Witam.

Mam pytanie a za razem problem. Posiadam telewizor Lg 42PC1R (Info o telewizorze) oraz dekoder Philips DSR 3201. Nosze sie z zamiarem zmiany dekodera na HD. Istnieje mozliwosc abym tak mogl podpiac cyfre do telewizora abym mogl wykorzystac jego (telewizora) funkcje? Np. dzielenie obrazu, przyblizanie itp., zmienial kanaly pilotem od TV? Do tej pory nie stety nie moglem i aby ogladnac tv musiałem włanczac: dekoder, telewizor, kino domowe, nagrywarke. Jezeli jest taka mozliwosc to jak? jaki dekoder wybrac? Jutro jade kupic poniewaz w tygodniu nie mam kiedy :/

Pozdrawiam
grajcar8
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 14 lis 2008, 20:47

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: grajcar8 » 14 lis 2008, 20:59

Witam.
Mam dwa problemy z Cyfrą +. Otóż, posiadam dekoder Philips DSR 7201/91 oraz telewizor Sony Bravia KDL-46V3000 i po pewnym czasie pracy obu urządzeń dekoder nie reaguje na pilota Cyfry. Natomiast, gdy telewizor wyłączę, wszystko znów działa jak należy. Dodam, iż dekoder był wymieniany raz, a pilot 2 razy i problem nie ustąpił. Przyciski na dekoderze reagują normalnie. Drugi problem dotyczy kanału HBO HD - okresowo po około 30 minutach dźwięk wysiada na około 30 sekund. Proszę o jakieś porady, ewentualnie pomoc ;)
Dziękuję.
aldennte
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 lis 2008, 1:12

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: aldennte » 18 lis 2008, 1:19

witam. mam pytanie. zakupilam cyfre i wsklepie sprzedawca aktywowal mi karte i wszystko bylo ok. teraz nie moge wyszukac kanalow mimo ze sygnAL jest bardz\o dobry.
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 09 gru 2008, 20:46

Jeśli kupię jakiś pakiet w cyfrze plus to będę mogla oglądać dwa rożne programy na dwóch telewizorach? I jeśli tak to na jakich warunkach? A i czy w cyfreze plus jest polsat? bo nie widzę go w żadnym pakiecie.
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 09 gru 2008, 22:29

Co do pytania #2 to w Cyfrze+ nie ma Polsatu, jest tylko naziemnie lub w Cyfrowym Polsacie.
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 10 gru 2008, 14:43

Co do pytania #1 tak, ale trzeba mieć card splitter i drugi dekoder.
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 10 gru 2008, 16:15

co to jest card splitter? i czy dostanę to w sklepie cyfry? i co to oznacza ze polsat w cyfrze jest tylko naziemnie?
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 10 gru 2008, 16:18

Polsatu NIE MA w Cyfrze+. Możesz go odbierać drogą naziemną, czyli zwykłą anteną.
ołówek
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 07 gru 2008, 15:07

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: ołówek » 10 gru 2008, 16:23

a card splitter?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość