Cyfra+ - pytania i problemy

monis377
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2009, 18:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: monis377 » 15 sty 2009, 18:42

Witam serdecznie wszystkich użytkowników Cyfry +. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś napisał mi jak rozwiązać problem z ustawieniem anteny. Poziom sygnału waha się pomiędzy 4 a 5 i jego kolor jest oczywiście zielony, niestety antena nie wychwytuje żadnego programu. Może dlatego,że poziom sygnału ciągle jest ruchomy ( zielony pasek poziomu sygnału przemieszcza się w granicach cyfr 4 i 5). Poradźcie coś.
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 15 sty 2009, 18:43

Ustaw antenę na Hot Bird.
monis377
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2009, 18:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: monis377 » 15 sty 2009, 18:50

Ta antena jest tak ustawiona na Hot Bird
monis377
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2009, 18:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: monis377 » 15 sty 2009, 18:54

Wszystkie ustawienia są zgodne z zaleceniami cyfry plus, poziom sygnału jest zielony a nie chce znaleźć żadnego programu. Co się dzieje?
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 15 sty 2009, 18:55

Powoli ruszaj anteną ale niezbyt mocno. Ewentualnie mogą być też złe warunki atmosferyczne przez które sygnał będzie uciekał. :)
monis377
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 sty 2009, 18:29

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: monis377 » 15 sty 2009, 19:14

To jest najmocniejszy sygnał jaki mogę ustawić, a warunki atmosferycznie nie są najgorsze.
Awatar użytkownika
Alan
VIP Expert
Posty: 474
Rejestracja: 24 maja 2006, 17:20
Lokalizacja: Westcoast

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Alan » 15 sty 2009, 21:39

Ja mam pasek miedzy3,a 4 i wszystko działa co ma działać. Ustawione ma być tak, pasmo dolne 9750, pasmo górne 10600, wersja oprogramowania u mnie jest 21. Pasek również trochę się rusza, jest to normalne.
Dziwne, powinno działać, a przynajmniej programy niekodowane, one nie potrzebują tak dużego sygnału jak kodowane, chodzą na różowym pasku normalnie. Jaki masz dekoder?
Aha, czy jest lista kanałów wgrana? jak nie wgraj w opcji szybkie wyszukiwanie. Jeżeli była by antena na Astrze pasek tez możne być zielony i czy masz kartę aktywna, chociaż przy karcie nie aktywnej niekodowane powinny chodzić.
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"

Obrazek
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 16 sty 2009, 9:40

Możesz jeszcze spróbować minimalnie przesunąć konwerter w lewą i prawą stronę.
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
semisia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 30 gru 2008, 12:02

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: semisia » 16 sty 2009, 20:11

od kilku dni nie mam glosu na tvn i tvn7.nie wiem o co chodzi.probowalam wylaczyc dekoder z sieci,wczesniej ustawiwszy go na kanale 1,i wlaczylam szybkie wyszukiwanie kanalow i nic.prosze o podpowiedz.:)
Awatar użytkownika
lukas_k
Użytkownik
Posty: 128
Rejestracja: 05 wrz 2007, 18:38
Lokalizacja: Okolice Radomia
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: lukas_k » 17 sty 2009, 16:34

Wejdź w menu i zobacz czy nie masz czasem włączonego dźwięku AC3.
nc+ - Extra+ + 8x C+ + Kino Świat ; Mediabox
Cyfrowy Polsat - Premium Max HD + Multiroom ; Evobox
ROBERT242
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2009, 17:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: ROBERT242 » 17 sty 2009, 17:20

witam .
potrzebuje info na temat konta e-mail cyfry+ potrzebuje go do przeprowadzania operacji platnosci przez paypala
blueeska
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2009, 17:22

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: blueeska » 17 sty 2009, 17:23

mógłby ktoś podać jakiś wzór do wypowiedzenia umowy z cyfrą +... proszę o pomoc
kasia37
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 sty 2009, 17:38

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: kasia37 » 19 sty 2009, 17:41

witam
Chciałabym się dowiedzieć,co mogę zrobić aby odbierać cyfrę na dwóch telewizorach nie musząc oglądać jednocześnie tego samego kanału,bo tak podobno jest w przypadku modulatora.
Proszę o szybka odpowiedź
semisia
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 30 gru 2008, 12:02

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: semisia » 20 sty 2009, 9:36

Laki13 pisze:Wejdź w menu i zobacz czy nie masz czasem włączonego dźwięku AC3.
a dziekowac,dziekowac !!!chyba cos tam ostatnio przestawialam... :))
Nyanna
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2009, 21:28

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Nyanna » 22 sty 2009, 21:33

Witam. Dekoder cyfry mam długo, ale przed zmianą kart zaczęły się problemy z programami. Niektóre nie chciały się włączać, zamiast tego pojawiał się komunikat "zły sygnał" stało się to m.in z Puls, TV4, Movies 24, Polonia 2. Programy wróciły dopiero po zmianie karty, gdy trzeba było ponowić instalację, czy coś w tym stylu. Teraz znów to się dzieje. Puls nie działa, a na Polonii 2 mam jakiś turecki program, gdzie leci w kółko to samo. Dodam, że drugi dekoder działa bardzo dobrze i nie było z nim problemów. Mógłby mi ktoś pomóc, zanim znikną mi kolejne programy?
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość