Cyfra+ - pytania i problemy

neon4444
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 gru 2008, 20:22

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: neon4444 » 23 sty 2009, 16:45

Nyanna jaki model dekodera?
Nyanna
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2009, 21:28

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Nyanna » 23 sty 2009, 17:07

Strong 6860
Nyanna
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 22 sty 2009, 21:28

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Nyanna » 24 sty 2009, 20:40

To zamierza mi ktoś pomóc?
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 25 sty 2009, 9:48

Jak ktoś będzie wiedział jak to na pewno.
cyfra.info.pl
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 03 lis 2008, 15:27
Lokalizacja: warszawa
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: cyfra.info.pl » 25 sty 2009, 14:44

Nyanna pisze:Witam. Dekoder cyfry mam długo, ale przed zmianą kart zaczęły się problemy z programami. Niektóre nie chciały się włączać, zamiast tego pojawiał się komunikat "zły sygnał" stało się to m.in z Puls, TV4, Movies 24, Polonia 2. Programy wróciły dopiero po zmianie karty, gdy trzeba było ponowić instalację, czy coś w tym stylu. Teraz znów to się dzieje. Puls nie działa, a na Polonii 2 mam jakiś turecki program, gdzie leci w kółko to samo. Dodam, że drugi dekoder działa bardzo dobrze i nie było z nim problemów. Mógłby mi ktoś pomóc, zanim znikną mi kolejne programy?
Przeprogramuj dekoder w trybie automatycznym jeśli nie pomoże to udaj się do najbliższego dystrybutora i go wymień
Arcibal
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2009, 10:52

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Arcibal » 26 sty 2009, 11:22

Witam.Mieszkam w Niemczech i postanowilem ogladac polskie programy na Hot Birdzie.Problem jest w tym,ze odbieram sygnal z kazdej Astry oraz z Siriusa nie przekrecajac anteny a jezeli juz trafi mi sie odebrac Hot Bird to polaryzacja jest tylko w wiekszosci w pozycji Horyzontalnej a ja szukam 11393 V.Wiem,ze mam sygnal miedzy 19,2 a 4,8 a Hot Bird musi byc pomiedzy.Posiadam antene firmy Selfsat i reciver Octagon.Nie wiem dlaczego nie potrafie odebrac w frequencji,na ktorej sa programy NTV.
Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam.
jdlugaj
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 01 mar 2009, 14:02

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: jdlugaj » 01 mar 2009, 14:09

cześć, zastanawiam się dlaczego nie potrafię odbierać kanałów takich jak National Geographic, Discovery, Jetix... pomimo deklaracji, że są dostępne w opłacanym przeze mnie pakiecie? Korzystam z dekodera Radix DS R9900 PVR.
wossiu
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 01 mar 2009, 14:51

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: wossiu » 01 mar 2009, 15:02

witam jestem tu nowy.Cyfre mam od niedawna i mam z nia problem.antene mam z cyfrowego polsatu i 2 dekodery.rodzice maja polsat a ja u siebie c+.dekoder jaki posiadam to strong 6860 cyfra chodzila przez jakis czas , jakos 1-2 dni i potem zaczał sie problem: problem z obrazem , zalaczam zdjecie,
http://img4.imageshack.us/img4/7254/dsc00099l.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/6185/dsc00100e.jpg
normalny obraz czasem uda sie zlapac po odlaczeniu i podlaczeniu dekodera na nowo ale to i tak tylko na jakies 5 min i potem wszystko sie psuje :/
poradzcie prosze ;)
Awatar użytkownika
Krewetka
Obserwator
Posty: 266
Rejestracja: 20 sie 2008, 15:15

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Krewetka » 01 mar 2009, 18:32

Mialem identyczną sytułacje w identycznych okolicznościach. Wlącz na TVP1 na godzine. Powinno pomóc.

[Poprawiłem rażące błędy - Ice.]
wossiu
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 01 mar 2009, 14:51

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: wossiu » 01 mar 2009, 18:53

Krewetka czy to jest do mnie ? ;)
Daro
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 08 mar 2009, 18:54

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Daro » 08 mar 2009, 18:59

Witam zakupiłem w grudniu cyfre z kartą opłaconą na 6miesięcy,zamontowałem programy się załadowały wszystko śmigało do dziś.Jest taki problem z wszystkich programów został tv polonia i jakieś tam informacyjne,np. program 1tvp i 2 tvp wyskakuje komunikat zakodowane co z tym zrobić próbowałem się dodzwonić do cyfry ale bez skutku.Prosze o pomoc i z góry dziękuje.
Czaja
Obserwator
Posty: 643
Rejestracja: 17 maja 2008, 12:34

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Czaja » 08 mar 2009, 19:25

Spróbuj wyjąć kartę z dekodera albo wyłączyć go z gniazdka na kilkanaście minut.
sebono1
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 19 mar 2009, 20:57
Lokalizacja: Manchester U.K.
Kontakt:

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: sebono1 » 19 mar 2009, 21:10

witam mam problem z cyferka
mieszkam w uk i mam zalozona antene do sky ( siatkowe jajo 60cm srednicy) sygnal mam 4.5 na skali
po wznowieniu umowy z cyfra zostalejm poproszony przez kolesia z cyfry o pozostawienie dekodera na kanale 3 w celu aktywacji karty , dekoder mam phillipsa abonament podstawowy
karta powinna sie aktywowac do 2 godzin a ja juz ja trzynam w dekoderze ponad 24 godziny po kilku rozmowach z cyfra koles powiedzial mi ze moze to byc wadliwa karta lub dekoder...
moj problem polega na tym ze mam kilka kanalow m.in. tele5, tvn warszawa, puls i kilka innych , natomiast na kanale tvn i tvn7 mam tylko glos...
czy ktos jeszcze ma lub mial podobny problem?
i drugie pytanie co to moze byc?
prosze o info
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Artu
Junior
Posty: 917
Rejestracja: 05 lis 2007, 14:10

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: Artu » 20 mar 2009, 14:22

sebono1 pisze:moj problem polega na tym ze mam kilka kanalow m.in. tele5, tvn warszawa, puls i kilka innych
Wszystkie kanały które wymieniłeś są niekodowane.
radeq
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 22 mar 2009, 0:25

Cyfra+ - pytania i problemy

Post autor: radeq » 22 mar 2009, 0:36

Witam, ja mam następujący problem z cyfrą. Dysponuje telewizorem Grundig Vision 7, Full HD, na instrukcji widnieją jeszcze oznaczenia 37-7851 T i 42-7851 T. Do tej pory dysponowałem dekoderem Strong, podłączonym analogowo przez kabel Euro i wszystko było w porządku jednak kilka dni temu wymieniłem dekoder na dekoder HD Philips i zaczęły się problemy. Kiedy podłączam ten dekoder analogowo przez kabel Euro wszystko jest ok ale gdy spróbowałem podłączyć go cyfrowo, gdyż po to go wymieniłem, przez kabel HDMI obraz strasznie miga i znika. Wygląda to tak że obraz pokazuje się na ułamek sekundy, znika i miga tak że w ogóle nie da się oglądać. Monter, który przyjechał obejrzeć problem stwierdził że telewizor może nie być kompatybilny z dekoderem. Czy ktoś może mi powiedzieć czy taka sytuacja jest możliwa czy problem może leżeć gdzie indziej. Dodam że telewizor jest dość nowy, kupiony pół roku temu w media markt. Antenę mam 60 z jednym konwerterem ale to raczej nie to bo znam ludzi, którym działa z taką anteną.
Zablokowany

Wróć do „Archiwum platform N oraz Cyfra+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości